ÎNCĂ O AMÂNARE! Parcul Zoo ar putea fi redeschis în august

ÎNCĂ O AMÂNARE! Parcul Zoo ar putea fi redeschis în august
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Autorizaţia de mediu, necesară redeschiderii Grădinii Zoologice, va fi emisă la începutul lunii august, dacă nu vor exista obiecţii


Deşi autorităţile au anunţat, la finele lunii iunie, că Parcul Zoo, din Pădurea Gârboavele, va fi redeschis pentru public în luna iulie, iată că nici de această dată termenul nu a fost respectat. Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, din subordinea Consiliului Judeţului Galaţi, nu a obţinut încă autorizaţia de mediu, fără de care Zoo nu va putea să-şi redeschidă porţile pentru gălăţenii dornici să-i calce pragul.

Cel mai probabil, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii va putea obţine autorizaţia de mediu abia la începutul lunii august. Bineînţeles, dacă decizia publicată de Agenţia pentru Protecţia Mediului, pe propriul site, dar şi la sediu, nu va avea observaţii din partea publicului. "Întreaga documentaţie privind obţinerea autorizaţiei de mediu, înaintată de către Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, a fost analizată în şedinţa CAT (Comisia de Analiză Tehnică - n.r.) a APM Galaţi din data de 14.07.2015, în conformitate cu prevederile Ordinului MMDD nr. 1798/2007, pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu, cu modificările ulterioare. Decizia privind emiterea autorizaţiei de mediu a fost afişată pe website-ul şi la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi în data de 15.07.2015. Având în vedere prevederile Ordinului MMDD nr. 1798/2007, pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu, cu modificările ulterioare, eliberarea autorizaţiei de mediu se va realiza după 15 zile lucrătoare de la data luării deciziei privind emiterea autorizaţiei de mediu şi afişarea acesteia pe site-ul instituţiei”, ne-a declarat conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Reamintim că, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social din luna iunie, conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii a afirmat că Parcul Zoo îşi va putea primi vizitatorii din această lună, fiind vehiculată data de 8 iulie.

Managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, Mădălin Şerban, nu a putut fi contactat pentru a ne oferi un punct de vedere.

Citit 2055 ori Ultima modificare Joi, 23 Iulie 2015 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.