ABSURD DE GALAŢI: Abia modernizată, deja surpată!

ABSURD DE GALAŢI: Abia modernizată, deja surpată!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde, pe care autorităţile locale ori se fac că nu le văd, ori, de-a dreptul, le întreţin. Atât de absurde, încât o stradă, pe care abia s-a uscat asfaltul turnat cu ocazia reabilitării, s-a pricopsit cu o surpare. Vorbim despre strada Democraţiei, despre care scriam la începutul săptămânii că, „recent turnat, asfaltul începe să dea primele semne de oboseală. Îngusta străduţă are parte de o surpare chiar pe mijloc, care nu a fost astupată, ci a fost semnalizată”.

Conform panoului de lucrări, strada a fost reabilitată de către SC Vega '93, în perioada martie 2014 - martie 2015. Conform contractului adjudecat la licitaţie, a fost înlocuită reţeaua de apă şi cea de canalizare, au fost refăcute branşamentele şi modernizate trotuarele şi carosabilul, toată investiţia fiind plătită cu 2,3 milioane de lei de la bugetul local. Şi iată rezultatul la trei luni de la darea în folosinţă: o groapă!

Desigur, nu e un capăt de ţară, probabil că strada este încă în perioada de garanţie - sperăm noi - şi va fi remediată surparea fără costuri suplimentare. Dar faptul că o lucrare executată de unul dintre cei mai importanţi constructori din Galaţi cedează la doar trei luni ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru autorităţi. Asta, desigur, dacă nu cumva şi groapa era prinsă în planul de lucrări. În fond şi la urma urmei, e strada Democraţiei! Şi cum o democraţie presupune presupune putere, dar şi opoziţie, deducem că asfaltul neted are nevoie de nişte gropi. Absurd, dar adevărat!

Citit 2692 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Iulie 2015 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.