Parcul Industrial (încă) aşteaptă investitori/ Grup de acţiune pentru dezvoltarea economică a Galaţiului

Parcul Industrial (încă) aşteaptă investitori/ Grup de acţiune pentru dezvoltarea economică a Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Într-un oraş în declin economic, aleşii şi-au dat votul pentru înfiinţarea Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală pentru Dezvoltarea Economică şi Socială a municipiului Galaţi. Din asociaţie fac parte Primăria Galaţi, reprezentată de primarul Marius Stan, Asociaţia Centrul de Dezvoltare SMART, reprezentată de Iulian-Cătălin Cazacu şi Asociaţia „SMURD” Galaţi, reprezentată de Costică Voicu, care, în aceeaşi măsură reprezintă şi SC Industrial Parc SRL, component al acestui grup. Tot Costică Voicu, managerul Parcului Industrial este şi preşedintele acestei noi asociaţii. Potrivit statutului, „Asociaţia va conlucra la pregătirea, promovarea şi selectarea proiectelor pentru dezvoltarea locală de interes comun, în domeniile: social, medical, educaţional, economic, agricol, turistic, al mediul înconjurător, ş.a., în vederea obţinerii unor finanţări europene nerambursabile”.

Potrivit viceprimarului PSD Florin Popa, asociaţia se va autosusţine financiar prin activitate, iar Primăria o va sprijini doar pentru cofinanţarea proiectelor europene. „Cât mai multe astfel de asociaţii sunt binevenite. Noi contribuim cu inima deschisă la procentul de cofinanţare, pentru că sunt bani europeni”, a adăugat şi primarul.

Selecţie de oferte la Parcul Industrial

Consilierii au profitat de prezenţa lui Costică Voicu, pentru a-l întreba dacă din Parcul Industrial s-a luat măcar o lopată de pământ. „De săptămâna viitoare, vom începe negocierile pentru primele solicitări pe care le avem. Până în momentul de faţă, nu am avut posibilitatea să funcţionăm, din cauza unor situaţii pe care le-am avut din trecut. Acum trebuie să vedem ce avem de făcut în perioada următoare, să aducem investitori şi să putem să începem cu adevărat activitatea în Parcul Industrial”, a declarat încrezător Costică Voicu, deşi acelaşi refren se tot repetă de la începutul anului.

Când i s-au cerut detalii despre negocieri, răspunsul a venit de la viceprimarul PSD Florin Popa: „Intenţia noastră declarată a fost să creăm cât mai multe locuri de muncă. Dând o parcelă de cinci hectare unuia care creează doar 20 de locuri de muncă, pornim pe un drum greşit. De aceea, în prima etapă, vom face o triere a cererilor de ofertă, pentru a-i alege pe cei care vor crea cât mai multe locuri de muncă”.

La fel de încrezător s-a arătat şi primarul Marius Stan: „Am speranţa, dar şi convingerea că într-adevăr Parcul Industrial ne va aduce, în scurt timp, surprize deosebite. Dar e bine să nu vorbim înainte, pentru că avem şi o superstiţie, când te lauzi cu ceva înainte nu se întâmplă. Dar există premise ca lucrurile în Parc să ia o turnură extrem de favorabilă”.

 

Citit 2719 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Septembrie 2015 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.