Încurcate-s căile... Cine (mai) conduce SC Gospodărire Urbană SRL

Încurcate-s căile... Cine (mai) conduce SC Gospodărire Urbană SRL
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* La această întrebare nu poate răspunde nici măcar cel care de opt ani ocupă funcţia de director al societăţii, Eduard Grosu

La finalul celei mai recente şedinţe a Consiliului Local, în urmă cu o săptămână, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, i-a pus în vedere reprezentantului Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) la SC Gospodărire Urbană să ia măsurile legale care se impun „pentru intrarea în legalitate a funcţionării acestei societăţi”. Edilul a explicat că, potrivit legii, în termen de 90 de zile de la data numirii sale, Consiliul de Administraţie (CA) trebuie să elaboreze şi prezinte AGA, spre aprobare, planul de administrare care include şi strategia de administrare pe durata mandatului pentru atingerea obiectivelor şi a criteriilor de performanţă stabilite în contractele de mandat. Şi tot în 90 de zile de la numire, directorii trebuie să aibă contracte de mandat şi să elaboreze planul de management şi strategia de conducere.

"Eu, acum ceva timp, am cerut public demisia, o demisie de onoare a directorului de la Gospodărire Urbană, lucru care nu s-a întâmplat. Ba, mai mult, am fost chiar persiflat. Pe surse, că aşa mi-a ajuns la urechi: "Ce-o să-mi facă?". N-o să-i fac nimic, aplicăm legea. Iar legea spune că un astfel de director numit îşi încetează automat activitatea. Reprezentantul AGA trebuie să ia act de asta, mai departe legea spune că şi CA trebuie dizolvat şi din nou ales, iar până la selectarea unui nou CA şi, apoi, numirea directorului, care în 90 de zile trebuie să vină cu contractul de mandat, societatea respectivă va funcţiona sub interimat. Nu am nimic cu nimeni, dar legea trebuie respectată, iar să intrăm sub incidenţa legii n-o facem pentru nimeni”, a spus Stan.

A trecut o săptămână de când aceste declaraţii au fost făcute şi… nu s-a schimbat nimic. Eduard Grosu, cel care de opt ani conduce Gospodărire Urbană, era la biroul său şi ne-a declarat că nu a primit nicio decizie din partea Consiliului de Administraţie şi ne-a asigurat că activitatea societăţii decurge normal. Dar, susţine el, pentru a nu crea dificultăţi, de la 1 septembrie a încetat să mai semneze decizii în calitate de director.

Citit 3197 ori Ultima modificare Joi, 03 Septembrie 2015 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.