Încurcate-s căile... Cine (mai) conduce SC Gospodărire Urbană SRL

Încurcate-s căile... Cine (mai) conduce SC Gospodărire Urbană SRL
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* La această întrebare nu poate răspunde nici măcar cel care de opt ani ocupă funcţia de director al societăţii, Eduard Grosu

La finalul celei mai recente şedinţe a Consiliului Local, în urmă cu o săptămână, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, i-a pus în vedere reprezentantului Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) la SC Gospodărire Urbană să ia măsurile legale care se impun „pentru intrarea în legalitate a funcţionării acestei societăţi”. Edilul a explicat că, potrivit legii, în termen de 90 de zile de la data numirii sale, Consiliul de Administraţie (CA) trebuie să elaboreze şi prezinte AGA, spre aprobare, planul de administrare care include şi strategia de administrare pe durata mandatului pentru atingerea obiectivelor şi a criteriilor de performanţă stabilite în contractele de mandat. Şi tot în 90 de zile de la numire, directorii trebuie să aibă contracte de mandat şi să elaboreze planul de management şi strategia de conducere.

"Eu, acum ceva timp, am cerut public demisia, o demisie de onoare a directorului de la Gospodărire Urbană, lucru care nu s-a întâmplat. Ba, mai mult, am fost chiar persiflat. Pe surse, că aşa mi-a ajuns la urechi: "Ce-o să-mi facă?". N-o să-i fac nimic, aplicăm legea. Iar legea spune că un astfel de director numit îşi încetează automat activitatea. Reprezentantul AGA trebuie să ia act de asta, mai departe legea spune că şi CA trebuie dizolvat şi din nou ales, iar până la selectarea unui nou CA şi, apoi, numirea directorului, care în 90 de zile trebuie să vină cu contractul de mandat, societatea respectivă va funcţiona sub interimat. Nu am nimic cu nimeni, dar legea trebuie respectată, iar să intrăm sub incidenţa legii n-o facem pentru nimeni”, a spus Stan.

A trecut o săptămână de când aceste declaraţii au fost făcute şi… nu s-a schimbat nimic. Eduard Grosu, cel care de opt ani conduce Gospodărire Urbană, era la biroul său şi ne-a declarat că nu a primit nicio decizie din partea Consiliului de Administraţie şi ne-a asigurat că activitatea societăţii decurge normal. Dar, susţine el, pentru a nu crea dificultăţi, de la 1 septembrie a încetat să mai semneze decizii în calitate de director.

Citit 3079 ori Ultima modificare Joi, 03 Septembrie 2015 16:56

6 comentarii

 • postat de CetateanX
  Sâmbătă, 05 Septembrie 2015 10:34
  5.13.159.***
  Regulamentul de functionare a cimitirelor este absurd, total impotriva bunului simt, barand dreptul cetatenilor la inhumare in locuri detinute prin concesiune de zeci de ani. A se vedea cate solicitari de inhumare au fost respinse in ultimii ani. A se vedea cati oameni batrani disperati se afla in acesta situatie. Durbaca, Gospodarire Urbana, administratia cimitirelor fac legea dupa bunul plac. Cimitirul Eternitatea este inchis, dar apar locuri noi ca ciupercile dupa ploaie. La loc de cinste, evident, tiganii. Cat priveste comportamentul salariatelor de la administratie, n-am cuvinte. Niste mahalagioaice, fara minime reguli de buna- cuviinta.
  Dle primar, iata doar un aspect pentru care Gospodarire Urbana S.R.L. necesita de urgenta un alt management şi o alta strategie de conducere.
  1
  8
  Raportează
 • postat de eduard. nume de rege
  Vineri, 04 Septembrie 2015 18:24
  89.136.231.***
  si la asta sint banii dumneavoastra.
  1
  5
  Raportează
 • postat de Aron Pumnul
  Vineri, 04 Septembrie 2015 11:42
  84.117.46.***
  La conducera Gospodaririi Urbane se afla in prezent CUMNATUL PRIMARULUI- FRATELE SOTIEI PRIMARULUI. si anume Bocaneala
  Primarul l-a schimbat pe Grosu pt al aduce pe CUMNATA-SU. asta-i toata filozofia!
  3
  20
  Raportează
 • postat de marian
  Vineri, 04 Septembrie 2015 11:23
  86.125.13.***
  Grosu este din partea lui Dubaca? Partidul conservator nu? La Galati de ani de zile, functiile sunt impartite doar intre 4oameni Nica,Dobre, Durbaca si Toader. Toate functiile de conducere si de executie sunt impartite frumos de acestia.Ori e finul, ori nepotul, cumnatul si asa mai departe dar dupa linia politica a fiecaruia. Nica si rudele, prietenii, Dobre cu rudele si prietenii, Durbaca cu rudele si prietenii, Toader cu rudele si prietenii. Problema este ca de vreo 3 ani a aparut un al 5 lea care le face concurenta si nu doreste sa faca echipa cu ei. Este vorba despre Marius Stan care vrea sa fie independent fata de ei.
  3
  19
  Raportează
 • postat de Sergiu Geamgiul
  Vineri, 04 Septembrie 2015 09:40
  5.13.144.***
  Reglare de conturi.
  Sa vedem pe cine pune in loc !
  Vrajeala de popa de tara.
  Primarul incearca s-o faca pe capitanul de echipa (dar nu reuseste), pe celalalt il doare-n prastie...
  A ce miroase ?
  3
  20
  Raportează
 • postat de Silla
  Vineri, 04 Septembrie 2015 09:23
  5.12.165.***
  Aoleu, asta e portretul directorului de cimitire care da autorizatii de construire a cavourilor pe alei si trotuare? Pai si-acum vreti sa-l schimbati? Si primarul Stan are un cavou construit pe trotuar chiar la intrarea in cimitir pe partea stinga. Ce avere o fi avind si asta daca tiganii si edilii au constructii somptuase in cimitirul Eternitatea si pozitionate central, nu oricum. Ce sa mai spunem de constructia din marmura rosie care tot pe o alee a fost ridicata, in memoria unei foste directoare de liceu particular de "prestigiu"? Ai functie, ai parte de "apartament" la centru. Regulamentul cimiterelor initiat de acest personaj este si asta in defavoarea cetateanului, lipsa - in mod intentionat - a unor evidente clare in ceea ce priveste locurile de veci, lipsa spatiului dintre morminte, gunoiul din cimitire, salariate impertinente din cadrul administratiei cimiterelor, etc. Poate nu se stie ca, pentru o adeverinta de la Gospodarire Urbana trebuie sa platesti 75 roni, astepti o luna sa ti-o elibereze, pe banii tai, pentru ca o vor semna cel putin trei directorasi.
  2
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.