ABSURD DE GALAŢI/ Funcţionarul public, această Fata Morgana

ABSURD DE GALAŢI/ Funcţionarul public, această Fata Morgana
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde, pe care autorităţile locale ori se fac că nu le văd, ori, de-a dreptul, le întreţin. Deşi nu suntem în deşert, se întâmplă adesea în Primăria Galaţi, un paradox: funcţionarul public devine o Fata Morgana, adică un soi de iluzie optică/auditivă generată tocmai de nevoia urgentă a cetăţeanului de a-şi rezolva o problemă cât se poate de legală. Şi totul se întâmplă doar în trei paşi!

Pasul unu începe formând numărul de telefon postat pe site-ul Primăriei în dreptul serviciului sau direcţiei în care activează funcţionarul care răspunde sau în puterea căruia stă rezolvarea legală a problemei, rezolvare care nu implică deplasarea la biroul respectiv.

Pasul doi se întâmplă atunci când, după lungi insistenţe, cineva ridică receptorul şi răspunde. Uneori, acest „pas” nu se mai întâmplă deloc, pentru că telefonul sună prelung în gol, iar după repetate insistenţe, cineva misterios doar va ridica receptorul pentru a-l trânti la loc în furcă. Să revenim la pasul al doilea: cineva a răspuns la telefon. Cu o voce arţăgoasă, de parcă l-ai fi trezit din somn, o să afli că funcţionarul căutat este în concediu, este liber, este plecat pe teren. Întrebi de cel care îi ţine locul şi vei afla că şi acesta lipseşte, din motive necunoscute.

Pasul trei: îndrăzneşti să-ţi spui problema, cerând o rezolvare legală. Nu vei obţine mai mult decât un răspuns incert cu multe subînţelesuri: „O să vedem”. Iar dacă îndrăzneşti să întrebi cu cine ai vorbit, o replică acră de-ţi face gura pungă: „Cum îndrăzniţi să îmi cereţi aşa ceva! Nu pot să vă spun!”.

Deci ai vorbit la o instituţie publică, plătită din bani publici, adică şi din banii tăi, cu o persoană care poate fi orice, de la femeia de serviciu până la directoare, dar totul va rămâne învăluit în mister ca Fata Morgana. La fel şi rezolvarea problemei tale.

Absurd, dar adevărat!

Citit 1279 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Septembrie 2015 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.