ORĂŞELUL COPIILOR a fost INAUGURAT. Cum arată parcul de 3,39 milioane de lei (FOTO)

ORĂŞELUL COPIILOR a fost INAUGURAT. Cum arată parcul de 3,39 milioane de lei (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Zeci de copii, însoţiţi de părinţi sau bunici, au luat ieri cu asalt Orăşelul Copiilor, pentru a se bucura de noile echipamente de joacă şi de distracţie. Tiroliana din zona dedicată copiilor cu vârste între 8 şi 12 ani şi toboganul uriaş din zona pentru 6-10 ani au fost cele mai râvnite, iar cozile formate în jurul lor le-au pus copiilor răbdarea la încercare. Toate noile dotări ale parcului, de la leagăne şi până la aparatele de fitness pentru maturi, au fost testate de cei mici. Iar părinţii i-au convins cu greu să se oprească o clipă pentru a face o poză cu fântâna arteziană în fundal.

Inaugurare cu ajutoare

Sub o arcadă din baloane, înconjurat de copii, primarul Marius Stan a tăiat panglica tricoloră de inaugurare a Orăşelului şi a împărţit-o cu cei mici. La fel de râvnite ca bucăţelele tricolore au fost baloanele oferite de Primărie. Edilul a avut parte, apoi, de o şedinţă foto prelungită, cu copiii şi părinţii dornici să aibă ca amintire o poză cu edilul.

Însoţit de câţiva dintre consilierii UNPR, Marius Stan s-a plimbat prin parc şi s-a declarat mulţumit de modul în care arată. „Parcul are zone pentru trei categorii de vârste, deci este acoperitor pentru toţi copiii, mobilier urban de foarte bună calitate, iar dotările la locurile de joacă sunt de ultimă generaţie. Am zis că suntem prea săraci ca să ne permitem să cumpărăm lucruri ieftine, fapt pentru care sper să şi ţină mult, asta însemnând să şi avem grijă de ele. Există şi locuri de relaxare la umbră. Un orăşel al Copiilor care rămâne un reper pentru Galaţi şi unde copiii se vor simţi bine”, a spus Stan.

Şi totuşi nu e chiar gata…

„Încă nu e finalizat sută la sută proiectul, s-a comandat mai târziu toaleta modulară, dar suprafaţa de suport şi instalaţiile sunt făcute”, a explicat edilul prezenţa toaletei ecologice din parc.

„În plus faţă de proiect, au apărut cele două fântâni arteziene, care, zic eu, au darul de a da o stare de bine tuturor. Probabil vor fi comentarii că e scump, că e prea mic, când faci ceva niciodată nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea. Dar eu cred că este un proiect care nu poate decât să fie mulţumitor pentru o majoritate”, a spus Stan.

Edilul a admis că nu arată chiar ca un mini-Disneyland, aşa cum promisese atunci când a inaugurat Parcul "Viva": „Ca să fim foarte sinceri, mi-aş fi dorit să fie o idee mai dezvoltat. Aşa cum îl gândisem iniţial, să fi avut un trenuleţ care să circule pe la extremitatea orăşelului, dar din motive financiare s-a renunţat la el", a spus Stan. Vestea bună este că parcul va avea administrator, pază şi grădinar.

Investiţia, în cifre

Investiţia a fost realizată de Asocierea Lemacons - Ischia - Servland şi are o valoare de 3,39 milioane lei (TVA inclus). Din suprafaţa totală de 11.000 mp, 6.260 mp sunt spaţii verzi, întreţinute de un sistem de irigaţii automat. Există zone de joacă pentru copii de 1 - 5 ani, 6 - 12 ani şi 11 - 15 ani, tiroliană, teren sport şi zonă fitness, bănci, coşuri gunoi, cişmele apă şi două fântâni arteziene.

Ce spun copiii

Rareş, şase ani: „Îmi place parcul! Cel mai mult îmi place labirintul!”.

Tudor, zece ani: „Îmi place foarte mult parcul, l-au făcut mult mai frumos decât era! Bănuiesc că l-au copiat după Parcul Viva. Dintre toate echipamentele, îmi place toboganul! Este super tare când aluneci pe tubul acela care cred că are doi metri! E fascinant, trăieşti o experienţă mamă-mamă!”.

Sara, trei ani: „Mie cel mai mult îmi place toboganul pentru copii! Mai vin aici!”.

Foto Sonia Baciu

Citit 10533 ori Ultima modificare Joi, 29 Octombrie 2015 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.