S-a aprobat! Sexy-clubul din Parcul Eminescu va fi DEMOLAT

S-a aprobat! Sexy-clubul din Parcul Eminescu va fi DEMOLAT
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Modernizarea Parcului Eminescu a fost cât pe ce să nu primească undă verde din partea Consiliului Local, pentru că proiectul nu figura pe ordinea de zi a şedinţei ordinare. Motivul? Nu avea avizele necesare, dar le-a obţinut în ultima clipă, după discuţii între aleşi.

"Dacă nu se vrea, să se spună şi de ce"

Primarul Marius Stan s-a declarat surprins că proiectul privind reabilitarea şi modernizarea Parcului Eminescu, prezentat aleşilor în format 3D de către proiectanţi, nu are avizele necesare pentru a intra pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local. "Dacă nu se vrea, să se spună şi de ce. Pentru că oamenii trebuie să ştie de ce un proiect mai mult decât binevenit este tratat astfel. Din şapte semnături necesare, există doar una, de la Comisia de Buget-Finanţe", a spus Stan.

Îngrijorările aleşilor

Viceprimarul PSD Florin Popa, preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe, a cerut clarificări legate de suprastructura pe toaletă şi a vrut să ştie dacă desfiinţarea construcţiei este inclusă în devizul estimativ al lucrărilor. "În proiect, acea construcţie, denumită generic "Casa Albă", dispare! În indicatorii tehnico-economici este prevăzută o sumă în jur de 150-200.000 de euro, care înseamnă fie demolare şi modernizare acolo, fie expropriere. Proiectanţii au stabilit o sumă, care urmează, în funcţie de calea pe care o urmăm pentru a demola acea clădire, să vedem exact cât va fi", a răspuns Stan.

Consilierul PSD Zanfir Ilie a cerut măsuri speciale de protecţie a statuii poetului, dar şi includerea în proiect a Grădinii de Vară. Edilul i-a răspuns că acest lucru este posibil numai după ce Grădina de Vară va deveni proprietatea municipiului: "Avem discuţii interminabile cu RADEF, pentru că una este să primeşti în folosinţă gratuită un obiectiv şi alta e să-l ai în proprietate. Ştiţi foarte bine că nu putem să investim aşa cum ne dorim noi, atunci când îl primim doar în folosinţă. Acesta este motivul pentru care facem toate demersurile să putem deveni proprietari atât pe Grădina de Vară, cât şi pe cele două cinematografe ale RADEF".

Preşedintele de şedinţă, consilierul ALDE Eugen Găvan, a precizat că era „mult mai bine dacă toată zona era tratată unitar, inclusiv Grădina de Vară şi clădirile din jur, chiar dacă sunt proprietate privată", dar ţinând cont că este vorba despre un parc emblematic, a cerut aprobarea proiectului.

Ce s-a votat

Parcul, amenajat între anii 1880-1881, pe locul fostului depozit de gunoaie din centrul oraşului, şi în care s-a dezvelit prima statuie din ţară a poetului Mihai Eminescu, va beneficia de investiţii în valoare totală de 5.742.741 lei cu TVA. "Au fost discuţii că e o sumă mare. Într-adevăr, sunt nişte sume consistente, dar pe lângă modernizare, se face şi reabilitare. Întotdeauna, reabilitarea unui monument costă şi mai mult. Cred că mai bine de o treime din costul proiectului sunt dalele din granit. Dar dacă tot facem un lucru pe care să-l păstrăm pentru totdeauna, e bine să-l facem temeinic şi să nu ne scumpim la ce nu e cazul”, a explicat Stan.

Conform proiectului votat, modernizarea implică refacerea aleilor existente şi amenajarea altora noi, refacerea patrimoniului arboricol, a zonelor verzi (arbuşti, flori, iarbă), reabilitarea fântânii arteziene existente şi construirea unei fântâni arteziene noi, refacerea integrală a împrejmuirii parcului, consolidarea podului rustic şi modernizarea mobilierului urban. Se doreşte şi modernizarea iluminatului ambiental, dotarea parcului cu reţele noi de apă, canalizare şi un sistem de irigare semiautomat şi hidranţi de gradină, cu un rastel pentru biciclete, cişmele şi panouri informaţionale.

Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni. Primăria încearcă să obţină finanţare europeană pentru modernizare, dar, dacă nu va reuşi, va folosi bani din bugetul local şi dintr-un împrumut.

Citit 8025 ori Ultima modificare Marți, 03 Noiembrie 2015 01:14

22 comentarii

 • postat de Bobo
  Marți, 03 Noiembrie 2015 08:08
  103.226.44.***
  Cand vad atatea capete luminate pe pixel patrat , imi creste tensiunea.
  1.Cum sa iti doresti tu intr-un oras modern european un sexy-club cand tu nu ai cinematograf.
  2. Nimeni(reporteri VLG sau postaci de aici) nu a precizat ca in acea cladire mai functioneaza si alte 3-4 societati comerciale. Ce se va intampla cu ele ? Ce se va intampla cu oamenii care muncesc acolo( inclusiv cei de la sexy-club) ? Vor ingrosa numarul somerilor din dorinta primarului?
  3. De ce acei 5 mil. de lei nu sunt folositi ca alta destinatie. Caldura la galati din cate stiu eu nu e rezolvata . Nu mai avem unde investi banii? Sau doar asa se poate fura de la buget.
  Sunt sigur ca nu o sa incalzeasca pe nimeni nici florile din parc , si nici faptul ca acea cladire o sa fie demolata.Din punctul meu de vedere e doar praf in ochii , cand de fapt sunt alte probleme mai grave in acest oras.
  4
  5
  Raportează
 • postat de marcu
  Luni, 02 Noiembrie 2015 22:37
  89.137.230.***
  Daca se darama cladirea ce se rezolva?! Bai voi stiti ce inseamna sa construiesti o caldire si cata munca si cat efort? Nu cladirea e problema ci faptul ca acolo e un sexy club. Bun, sa nu se mai faca sexy club acolo ci biblioteca sau cofetarie dar sa nu se darame cladirea. Si daca se darama pe suprafata aia ce o sa fie? Un petic in plus de iarba doar dar nimic satisfacator incat sa se ceara demolarea cladirii. Cred ca astia din primarie sunt invidiosi pe sexy clubul ala. Sunt de acord sa nu mai fie sexy club acolo dar cladirea sa nu se darame si sa i se dea o destinatie ca atare. Orice parc are cate o terasa sau restaurant sau cofetarie. Se poate face acolo asa ceva dar daca nu aveti viziune degeaba. Si in strainatate pe langa orice parc sunt cladiri, terase, cofetarii si asa mai departe. Cladirea e pe colt acolo retrasa nu in mijlocul parcului si se poate face de exemplu o galerie de arta acolo dar daca iar demolam si lasam santier si moloz si praf si nu pui nimic concret in loc ce am rezolvat? Daoar asa sa ne razbunam pe unii patroni si antreprenori? Sunt pentru cultura si educatie nu pentru sexy cluburi.
  6
  7
  Raportează
 • postat de georgel
  Luni, 02 Noiembrie 2015 22:22
  78.97.221.***
  Proiectanții vin cu ”modernizarea” celui mai vechi parc central al orașului, edilii promovează aceeași ”modernizare”, postacii de mai jos o înghit și ei pe nemestecate. Despre ”restaurare istorică„ nu vorbește nimeni? Nici măcar istoricii Galațiului?
  Dar, de fapt, care istorici? Era unul, Păltănea, dar s-a dus și el.
  Așa că Durbacă a ”modernizat” cimitirul Eternitatea, acum Stan ”modernizează” parcul istoric al Galațiului.
  La așa cetățeni, așa proiectanți, așa conducători și... așa mai departe...
  4
  7
  Raportează
 • postat de observatorul
  Luni, 02 Noiembrie 2015 19:56
  5.13.145.***
  mai...alde .....a....care va sta in gat orice ciot...vedti ca SC APA CANAL scumpeste din nou mc de apa plus canalizare.....asta nu va deranjeaza....chiar va prieste ....neam de idioti.
  8
  3
  Raportează
 • postat de bordel
  Luni, 02 Noiembrie 2015 19:50
  51.179.120.***
  In loc sa-l despagubeasca pe proprietarul (...) sau sa-i dea alt teren prin expropiere, mai bine trebuie vazut cum a intrat in proprietate individul. Parcul e un bun public , inclusiv veceul devenit (...). Va amintiti de cazul chitzariei daisi? Nu aveae cauta mizeria aia acolo. Cat despre veceul devenit (...), de ce se grabesc alde florin popa sa-l despagubeasca pe proprietar? Dna doarme linistit la Galati.
  3
  9
  Raportează
 • postat de Mache
  Luni, 02 Noiembrie 2015 16:59
  84.117.45.***
  Vad ca nu se spune nimic despre bomba lipita de fostul cinematograf Popular(acum restaurant) care polueaza sonor toata vara si unde se organizeaza "evenimente". Inainte era un spatiu de relaxare placut dar incet, incet a fost acaparat de "intreprinzatori" mai intai turci apoi indigeni!
  7
  11
  Raportează
 • postat de mariuca zottis
  Luni, 02 Noiembrie 2015 16:46
  78.97.221.***
  Cum mama naibii a ajuns...au ajuns,propietarii cladirii si propietari pe ternul de dedesubt??!!!!.......fostul WC public.....plus cativa metri buni si in stanga si in dreapta.......prima data cand s-a construit acolo WC-ul era inca functionabil pabna intr-o zi...cand s-a suparat patronul si cu spaga de rigoare a pus lacat pe usi...apoi...din spaga in spaga a zidit peste si pe langa si tot asa........deci,unde se scurg,de fapt,banii pentru expropiere?! si de ce 200.000 de euro pentru ca in doua zile un buldozer si un excavator pun toul la zero,curat,nivelat? atat costa o demolare in Galati?!!!.......bai Politia economica????......sunteti manjiti?????
  8
  11
  Raportează
 • postat de pentru @Merlin
  Luni, 02 Noiembrie 2015 15:39
  5.13.138.***
  Auzi mai Merlin =Monroe , nu are nimeni nimic cu bordelul,pardon sexi clubul tau de noapte .Problema este locul unde a fost facut sau mai corect spus a primit aprobare de afi construit .Uite daca vrei ,poti propune ca o destinatie noua , sufrageria ta , de exemplu . Sunt convins ca galatenii nu ar mai contesta nici unul macar noua locatie si ai fi si tu si noi , multumiti . Ok ?
  3
  22
  Raportează
 • postat de George
  Luni, 02 Noiembrie 2015 15:30
  84.117.219.***
  Oricum trebuie demolat sa nu se mai intample si la Galati ce s-a intamplat la Colectiv in Bucuresti idiotilor.
  2
  12
  Raportează
 • postat de Eminescu
  Luni, 02 Noiembrie 2015 15:10
  5.13.148.***
  Desi se vede din avion ca lucrurile se misca in Galati , tot mai apar parveniti care contesta lucrul asta .Ce sa mai vorbim ? Nu este de mirare ca atatia ani nu sa miscat nimic in orasul asta .
  10
  19
  Raportează
 • postat de bordel
  Luni, 02 Noiembrie 2015 14:59
  151.47.59.***
  (Clădirea) ala pe locul fostului veceu, trebuie demolat(ă) pe banii proprietarului (...). Iar durbaca si nicolae trebuie sa plateasca despagubiri ca a trebuit sa suportam mizeria aia de (...) atatia ani intr-un parc istoric.
  3
  20
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Luni, 02 Noiembrie 2015 14:51
  79.116.108.***
  Ha,ha,ha. Uite ca sunt si cetateni devastati de demolarea unei ghene ordinare (...) In alta ordine de idei,chiar merita centrul orasului un parc adevarat si bine structurat. Fiindca chiar lipsesc spatiile de acest gen,dovada parcul de langa Viva supraaglomerat in fiecare week-end. Si cine stie,cu aceasta ocazie vor reusi si edilii sa gaseasca o solutie pentru evitarea vandalizarii statuii lui Eminescu,fiindca specialistii din politia galateana n-au reusit sa-i gaseasca nici acum pe vandalii care au rupt mana statuii.
  2
  19
  Raportează
 • postat de Merlin
  Luni, 02 Noiembrie 2015 13:26
  103.226.44.***
  Ce lume incuiata putem avea in Romania , cum poti sa lauzi initiativa de a inchide un sexy-club( ultimul din galati ) pentru un oras mai modern.Pai mai cretinule orasele din Germania , Olanda etc. , nu sunt moderne? Pai acolo intr-un oras de 30.000 de locuitori gasesti cel putin 2-3 astfel de cluburi , si nu le mai vrea nimeni inchise.
  26
  5
  Raportează
 • postat de chipicipi
  Luni, 02 Noiembrie 2015 11:32
  109.99.178.***
  Demoleaza Stane , ca votul meu oricum nu-l mai ai....adio....
  24
  16
  Raportează
 • postat de John
  Luni, 02 Noiembrie 2015 11:03
  81.12.149.***
  Este bună iniţiativa de modernizare a Parcului Eminescu, dar suma este colosală şi inoportună o asemenea modificare acum!
  Trebuie doar demolat acel Sexy Club şi remediat pe unde e urgent.
  Avem nevoie de bani pentru alte lucruri mai urgente acum: Parcări în cartierele oraşului şi Centrale termice moderne!!!
  6
  15
  Raportează
 • postat de Sandu.
  Luni, 02 Noiembrie 2015 10:27
  109.103.134.***
  Sa se spuna si cine nu a dat avizele necesare.Cei care se opun reabilitarii acestui parc au interese ascunse.D/l Stan ca primar daca dorea sa faca ceva de care galatenii sa se bucure ar fi inceput cu demolarea acestei cusmelii.Nici el si nici d/l Popa si Zamfir care cauta motive colaterale nu vor sa ramana in memoria noastra cu un lucru bine facut vorba neamtului.
  9
  12
  Raportează
 • postat de Cosmin Saulea
  Luni, 02 Noiembrie 2015 08:47
  5.13.177.***
  Durbaca cand va fi "demolat"?
  5
  30
  Raportează
 • postat de galatean
  Luni, 02 Noiembrie 2015 07:26
  79.116.96.***
  Daca se face si Parcul Eminescu, dl. Marius Stan posibil ca va avea votul meu in alegerile locale de la anul. Cu toate porcariile si manipularile pe care le-a savarsit de 3 ani de cand e primar, e preferabil lui Ciumacenco, cel care si-a dat masura incompetentei atata vreme ca vice-primar.
  O singura sugestie vizavi de parcul Eminescu: daca tot il reinnoiti, faceti ceva si cu ciorrile nespalate care se aduna seara de seara cu tot satralionul, fac mizerie si sunt agresivi(e) cu trecatorii. Nu lasati si Parcul Eminescu din nou la dispozitia ciorrilor, cum a ajuns Parcul Rizer.
  8
  45
  Raportează
 • postat de Ender
  Luni, 02 Noiembrie 2015 06:52
  89.136.6.***
  BRAVO! Trebuia sa se intample si aceasta, dar sa nu uitam si cine a reusit sa aprobe astfel de autorizatii. Chiar nu plateste nimeni pt toata mizerie facuta in orasul acesta? Cine a aprobat sexi clubul intr-un parc central? Cine a aprobat garajele? Cine a dat licente pt maxi-taxi? Si cate si mai cate. Cred ca stim cu totii cine sunt acesti paraziti. Inca ii vedem prin politica galateana si chiar in parlament.
  Totusi, este bine ca se incearca aducerea Galatiului la un nivel de normalitate.
  8
  40
  Raportează
 • postat de tradius tunel sman
  Luni, 02 Noiembrie 2015 06:48
  51.179.120.***
  O initiativa laudabila ca se darama bordelul ala hidos care e ca un neg (cu toate ca nu inteleg cum proprietarul bordelului a devenit si proprietar pe terenul din parc -seamana cu un caz PARCUL BORDEI din capitala-). Sper ca si terasa de la Doors unde este sau a fost actionar nevasta primarului sa nu mai fie extinsa ilegal in perimetrul parcului. Vom vedea la primavara treaba asta daca carciuma doors va mai beneficia ilegal de protectia primarului.
  7
  43
  Raportează
 • postat de Ityiofghjj
  Luni, 02 Noiembrie 2015 05:35
  5.13.130.***
  Si acea terasa de langa fostul cinematograf Central despre care se spunea ca e unul din actionari nevasta primarului ?
  12
  45
  Raportează
 • postat de Damian
  Luni, 02 Noiembrie 2015 00:58
  79.116.110.***
  O iniţiativă mai mult decât lăudabilă a primăriei. Şi a primarului. Dar va avea mult de lucru pentru a repara tot ce-a...aprobat Durbacă.
  Parcă a-nceput să se mişte ceva şi-n Galaţi. Încet, pentru cât mi-aş dori, dar sper ca realizările edililor să se-nmulţească şi să prindă viteză!
  10
  43
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.