BANI în plus pentru CLUBURILE SPORTIVE gălăţene. Suplimentarea fondurilor a stârnit DISPUTE în Consiliul Local

BANI în plus pentru CLUBURILE SPORTIVE gălăţene. Suplimentarea fondurilor a stârnit DISPUTE în Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Suplimentarea fondurilor alocate cluburilor sportive a stârnit dispute la şedinţa recentă a Consiliului Local. Totul a pornit de la amendamentul formulat de viceprimarul PSD Florin Popa: "Acolo unde finanţăm un club sportiv universitar, nu cred că mai e nevoie să suprapunem un alt contract de susţinere pentru o secţie din cadrul clubului! Păi, fraţilor, Clubul Sportiv Universitar este club departamental, primeşte o alocare bugetară de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Noi dăm în completare sume, dar n-o să mergem la infinit: până acum avem patru secţii, mai trebuiesc încă şase secţii şi-i finanţăm independent pe fiecare secţie din CSU. Nu cred că-i bine!", a atras atenţia Popa.

În aceste condiţii, a fost retras de pe ordinea de zi actul adiţional la contractul de asociere încheiat între Asociaţia Handbal Club Danubius - Clubul Sportiv Universitatea Galaţi, prin care susţinerea financiară acordată pentru anul 2015 se suplimenta cu 100.000 de lei. Aceeaşi soartă a avut-o şi proiectul prin care CSU ar fi primit un supliment de 75.000 de lei pentru trei atlete şi echipa de volei feminin.

Ce s-a aprobat

Cel mai mare supliment financiar l-a primit Clubul Sportiv Phoenix Galaţi - 450.000 de lei. Introdusă pe ordinea de zi de primarul Marius Stan, Asociaţia Fotbal Club Metalosport a primit o finanţare în plus de 150.000 de lei. Asociaţia Rugby Club Municipal Galaţi a mai primit o alocare de 125.000 de lei. Tot cu aprobarea aleşilor, Asociaţia Sport Club Municipal Dunărea s-a ales cu un supliment de 25.000 lei, iar Clubul Sportiv Meikyo a primit 9.000 de lei.

Citit 2795 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie 2015 02:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.