LUCRĂRI de mântuială? CONDUCTELE Apă Canal MODERNIZATE prin ISPA au început să CEDEZE

LUCRĂRI de mântuială? CONDUCTELE Apă Canal MODERNIZATE prin ISPA au început să CEDEZE
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

La aproximativ cinci ani de la execuţie, o conductă de refulare a apei uzate a Apă Canal, de pe strada Portului, care deserveşte o staţie de pompare, în care s-au investit bani europeni prin programul ISPA, a plesnit.

Avaria s-a produs vizavi de sediul Registrului Comerţului, la finele anului trecut, pe data de 31 decembrie, potrivit directorului tehnic al Apă Canal, Aurel Condurache, iar luni dimineaţă defecţiunea nu fusese încă remediată, întrucât, conform reprezentantului operatorului de apă rece şi canalizare, conducta nu este confecţionată din oţel, ci din pafsin (poliester armat cu fibră de sticlă şi nisip), iar pentru a fi înlocuită o secţiune ar fi fost nevoie de o comandă către o firmă specializată, însă multe dintre acestea nu îşi reluaseră activitatea.

"În zonă sunt mai multe reţele, însă conducta cu probleme are un diametru de 500 de milimetri. Defecţiunea este asociată cu creşterea debitului din această perioadă. Are un regim dur, fluctuant. Astăzi (luni - n.r.) vom confecţiona chiar noi o piesă specială, iar mâine (marţi - n.r.) cred că o vom monta şi vom face toate probele pentru a o repune în funcţiune. Din păcate, a intervenit această problemă chiar la sfârşit de an, când firmele au avut activitatea întreruptă şi nu am avut posibilitatea să remediem defecţiunea într-un timp mai scurt", ne-a declarat directorul tehnic al Apă Canal.

Reprezentanţii societăţii au precizat că "sistemul de canalizare funcţionează normal în zonă".

Foto Marius Negri

Citit 2436 ori Ultima modificare Luni, 04 Ianuarie 2016 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.