O hotărâre a Consiliului Judeţului Galaţi riscă să NU primească aviz de LEGALITATE de la Prefectură

O hotărâre a Consiliului Judeţului Galaţi riscă să NU primească aviz de LEGALITATE de la Prefectură
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Instituţia Prefectului ar putea să întoarcă din drum controversata hotărâre adoptată de Consiliul Judeţului (CJ), în a doua jumătatea a lunii noiembrie, privind consumul de carburant la nivelul instituţiei publice. Conform informaţiilor noastre, reprezentanţii Prefecturii nu au decis dacă acordă aviz de legalitate hotărârii Consiliului Judeţului, întrucât decizia adoptată de forul legislativ judeţean se află încă „în lucru”.

Problema legalităţii hotărârii CJ a fost ridicată de consilierul PNL George Stângă, în ultima şedinţă a aleşilor din acest an, la care a participat şi prefectul Dorin Otrocol. Atunci, liberalul i-a cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să precizeze dacă hotărârea Consiliului Judeţului a primit aviz de legalitate, moment în care Dorin Otrocol a replicat: „În principiu, prefecţii şi Instituţia Prefectului nu dau consultaţii în direct”.

Reamintim că, în şedinţa din 26 noiembrie, CJ ar fi trebuit să voteze un proiect de hotărâre care presupunea mărirea cotei de carburant de la 150 la 300 de litri pe lună, pentru fiecare dintre cele şase autoturisme pe care le are în dotare. Numai că şefii din fruntea CJ au hotărât, pe ultima sută de metri, să schimbe regulile în „timpul jocului” şi au decis consum nelimitat de carburant, pe banii gălăţenilor! Conducerea CJ a înlocuit, pe 26 noiembrie, expunerea de motive iniţială a proiectului, care făcea referire la cota de 300 de litri, cu o alta, în care nu era specificată nici un fel de normă pentru carburant, iar raportul de specialitate a fost înlocuit, chiar înainte de vot, cu un altul, în acelaşi ton cu expunerea de motive, care nu avea nici măcar semnăturile prevăzute de lege: cele ale şefilor de la Direcţiile Economie şi Finanţe, Dezvoltare Regională, Arhitect Şef, Patrimoniu sau Contencios şi probleme juridice. Ba mai mult, documentele erau datate 23 noiembrie, deşi au ajuns la mapa aleşilor de-abia pe 26 noiembrie!

CITEŞTE ŞI: ALEŞII gălăţeni de la judeţ s-au „răzgândit”! Cum a JONGLAT Consiliul Judeţului Galaţi cu legea şi consumul de CARBURANT

Citit 2009 ori Ultima modificare Luni, 04 Ianuarie 2016 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.