APA CALDĂ va fi asigurată, în lipsa CAZANULUI de apă fierbinte, tot cu abur de la ArcelorMittal

APA CALDĂ va fi asigurată, în lipsa CAZANULUI de apă fierbinte, tot cu abur de la ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Dacă autorităţile nu vor reuşi să achiziţioneze cazanul de apă fierbinte, care să le asigure gălăţenilor duşuri calde pe perioada verii, apa caldă menajeră ar putea ajunge în casele celor care depind de sistemul centralizat, din luna aprilie, tot datorită aburului industrial, furnizat de ArcelorMittal, măsură de criză, care a fost implementată şi în 2015, în perioada iulie - noiembrie, dar care a generat pierderi colosale pentru Calorgal.

"Se pare că există posibilitatea ca această soluţie, care nu este una pe termen lung, să fie implementată şi anul acesta, dacă va fi agreată şi acceptată de distribuitor (Calorgal - n.r.). Nu este însă un angajament de durată şi o soluţie clară, întrucât cel mai sigur şi eficient pentru noi ar fi tot achiziţia cazanului de apă fierbinte", ne-a declarat Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale. Acesta a precizat că o soluţie neconvenţională pentru producerea apei calde pe timpul verii se impune întrucât, din cauza instalaţiilor vechi şi supradimensionate în raport cu consumul, pierderile CET pentru fiecare lună de vară se situează între nouă şi 11 milioane de lei. "Chiar şi anul trecut, când am funcţionat cu abur industrial, am înregistrat pierderi de circa trei milioane de lei pe lună", a afirmat reprezentantul Electrocentrale.

Până când autorităţile vor decide cum şi dacă le vor oferi gălăţenilor apă caldă menajeră în sezonul cald, rămâne de văzut dacă energia termică va putea fi asigurată, fără întrerupere, până la sfârşitul sezonului rece.

CITEŞTE ŞI: ABSURD, DAR ADEVĂRAT! Chiar şi cu PLATA ÎN AVANS, Galaţiul RISCĂ să rămână FĂRĂ CĂLDURĂ

Citit 1752 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2016 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.