PARCARE SUPRAETAJATĂ la Spitalul Judeţean din Galaţi. La cât se ridică investiţia

PARCARE SUPRAETAJATĂ la Spitalul Judeţean din Galaţi. La cât se ridică investiţia
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Cea mai importantă unitate sanitară din judeţul Galaţi - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” - ar putea avea, în viitorul apropiat, o parcare supraetajată, cu ajutorul căreia să fie eliminat haosul creat de autoturismele parcate alandala, atât în curtea spitalului, cât şi în imediata apropiere a acestuia, din cauza căruia până şi cadrele medicale din ambulanţe, care transportă bolnavii, au de suferit de multe ori, întrucât accesul le este blocat.

Consiliul Judeţului Galaţi intenţionează să creeze o parcare cu demisol şi parter, cu 300 de locuri, conform unui proiect de hotărâre ce va fi supus votului aleşilor, investiţie care depăşeşte 1,8 milioane de euro.

Conform informaţiilor noastre, ideea construirii unei parcări supraetajate îi aparţine lui Marian Vicleanu (UNPR), unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai CJ, însă, pe hârtie, iniţiatori ai proiectului figurează preşedintele Nicolae Bacalbaşa, vicepreşedintele Cornel Hamza şi consiliera Viorica Sandu, din PSD, semn că „alianţa” dintre cele două formaţiuni politice scârţâie din ce în ce mai tare în plan local.

„Eu am propus şi am insistat că trebuie creată o parcare mai mare, cu 600 de locuri, chiar dacă asta presupune mai mulţi bani, iar perioada de realizare a investiţiei se prelungeşte. Îmi menţin părerea că avem nevoie de o parcare supraetajată mult mai încăpătoare, căci 300 de maşini sunt numai la ora 9,00 - 10,00 acolo. Am propus chiar un contract de asociere cu Primăria, în acest sens. Dacă ne apucăm de un lucru, să îl facem ca lumea”, ne-a declarat Marian Vicleanu.

Consilierilor judeţeni li se va propune aprobarea studiului de fezabilitate a „scenariului nr. 1: Parcare 300 locuri: 8.226.931 lei (inclusiv TVA), din care valoarea (C+M) 7.349.054 lei (inclusiv TVA)”.

Vicepreşedintele Cornel Hamza, care a recunoscut că nu s-a ocupat de acest proiect şi nu cunoaşte amănunte, ne-a spus că, după aprobarea studiului de fezabilitate, va fi întocmit proiectul tehnic, iar lucrările de execuţie vor fi scoase la licitaţie.

Citit 5669 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Ianuarie 2016 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.