Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
5 comentarii

Pentru amenajarea a încă 419 locuri de înhumare în Cimitirul „Sf.Lazăr” municipalitatea gălăţeană a renunţat la organizarea de licitaţii şi a preferat să atribuie direct contractele. Astfel, după ce investiţia a fost votată de aleşii locali în şedinţă extraordinară, pe considerentul că oraşul se confruntă cu o criză a locurilor de înhumare, Primăria a încredinţat studiul de fezabilitate al lucrării firmei Proiect SA, pentru suma de 9.700 de lei fără TVA. La finele anului, i-a încredinţat direct firmei Gendav SRL proiectarea şi execuţia, în trei luni, extinderii cimitirului, un contract în valoare de 239.697 de lei fără TVA.

Reamintim că locurile de înhumare vor fi amenajate în zonele de est şi sud, unde există parcele de teren în suprafaţă de 2.993 de metri pătraţi, pe care este depozitat temporar pământ.

Investiţia implică şi amenajarea unor căi de acces rutier, alei pietonale, spaţii verzi, instalaţii iluminat cu şapte stâlpi prevăzuţi cu leduri şi reţea de apă.

Din păcate, noua parcelă va rezolva problema locurilor de veci doar pe termen scurt. După cum v-am  mai informat, cele trei cimitire administrate de Gospodărire Urbană, societate aflată în subordinea Consiliului Local, funcţionează în sistem de avarie cu locurile de veci, astfel că de ani buni nu se mai fac concesionări.

Citit 1831 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2016 23:33

5 comentarii

 • postat de felicia Katz Sâmbătă, 23 Ianuarie 2016 06:44 109.160.140.*** Link la comentariu
  0
  1

  In Israel se practica mai nou inhumarea in ziduri construite special in cimitire.Odata cu introducerea decedatului si pun de jur imprejur saculeti confectionati special in care se introduce pamant,dupa perceptul din pamant esti facut in pamant vei merge.Este o metoda si o solutie acceptata de Rabanut.Israelul fiind un stat mic are realmente probleme mari in ceea ce priveste locurile de inhumare.Sa vina un ales local in vizita in Israel,sa vada si poate se implementeaza si la Galati.Ideia crematoriului nu mi se pare de actualitate.Cu cat ar costa construirea unui crematoriu uman la Galati ma cam indoiesc .Suma este destul de frumusica.Se mai poate cred construi si inafara orasului un cimitir.Chiar si la 10-15 km.Cam astea ar fi solutiile viabile pentru moment.Crematoriul cred ca este ca ideie mort din fasa.

  Raportează
 • postat de Ion, fiul lui Ion (de la țară) Vineri, 22 Ianuarie 2016 19:59 89.136.231.*** Link la comentariu
  6
  0

  @Mr. Jekill, parcarea căruții mele e problema mea. Problema ta, se vede că, e construirea crematoriului. După ce-l construiești fă-i proba și o demonstrație cu părinții tăi și după aceea cu tine. Numai așa s-ar putea să mă convingi că e o soluție dar numai pentru tine și ai tăi.

  Raportează
 • postat de Mr. Jekill Vineri, 22 Ianuarie 2016 15:34 109.102.89.*** Link la comentariu
  1
  9

  Mai Ioane, ti-ai rezolvat problema cu parcarea carutii de 50.000 ? N-o mai da cu crestinismul!!! Un crematoriu uman la Galati este o solutie extrem de civilizata! Nu-i plange pe popi, au destula treaba si destul malai de halit de pe urma "credinciosilor" !

  Raportează
 • postat de Ion Vineri, 22 Ianuarie 2016 08:46 89.136.231.*** Link la comentariu
  11
  10

  @JR, reitoarce-te in Dallas daca iti "arde" de asa ceva. Aici populatia este crestina iar crestinismul se opune la "flacarile iadului". Nu e cazul sa-ti expun filosofia crestina a inhumarii pentru ca discursul ar fi destul de lung iar tu tot nu a-i intelege. In America, practica incinerarii este preluata de la indieni

  Raportează
 • postat de JR Vineri, 22 Ianuarie 2016 08:33 82.79.117.*** Link la comentariu
  11
  18

  De ce nu se construieste un crematoriu uman la Galati? Ar fi cea mai civilizata, igienica si normala solutie pentru rezolvarea "crizei"....pentru totdeauna !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.