Aproape 800.000 de lei pentru BISERICI, de la Consiliul Local Galați

Aproape 800.000 de lei pentru BISERICI, de la Consiliul Local Galați
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Prin votul aleşilor locali, nu mai puţin de 788.000 de lei de la bugetul local au fost împărţiţi locaşurilor de cult din municipiul Galaţi. Cea mai mare sumă de bani, 110.000 de lei, a fost alocată pentru continuarea lucrărilor de construire a Bisericii „Sf.Nectarie - Barboşi”. Alţi 90.000 de lei vor sluji la construirea Bisericii “Sf. Cuv. Parascheva“. Suma de 80.000 de lei va contribui la continuarea lucrărilor la Cantina socială şi Centrul de zi pentru copiii proveniţi din familii defavorizate de pe lângă Parohia „Sf.Vasile cel Mare”. Pentru construcţia începută a Bisericii „Sf.Ioan Botezătorul” au fost repartizaţi 70.000 de lei, iar pentru continuarea Bisericii „Sfânta Cruce“ - 50.000 de lei. Pentru continuarea picturii fresca la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” s-au dat 45.000 de lei. Parohia „Sf.Trei Ierarhi” a primit 43.000 de lei în scopul continuării lucrărilor de construcţie a „Centrului Social Multifuncţional”.

Câte 30.000 de lei au fost acordaţi pentru continuarea lucrărilor de construire a bisericilor „Sf.Voievod Ştefan cel Mare”, „Sf.Grigorie Teologul” şi „Întâmpinarea Domnului”, iar 25.000 de lei pentru consolidarea Bisericii „Bunavestire”. Aleşii au repartizat câte 20.000 lei de la bugetul local pentru: continuarea lucrărilor la bisericile „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” şi „Schimbarea la Faţă”, pentru renovarea capelei şi a criptei din Cimitirul Eternitatea, a Bisericii Romano Catolice „Sf. Ioan Botezătorul”, dar şi pentru pictura bisericilor „Înălţarea Domnului” şi „Sf. Mina, Victor şi Vichentie”.

Tot 20.000 de lei s-au alocat pentru racordarea la reţeaua de termoficare a Capelei „Sf.Spiridon” - Spitalul de Pneumoftiziologie, iar 15.000 de lei pentru lucrările de construire a Bisericii „Sfinţii Gherman şi Casian”. Cele mai mici alocări au fost de câte 10.000 de lei, pentru continuarea construirii Bisericii „Sfânta Ana“ şi pentru reparaţii la bisericile „Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir - Bădălan”, „Adormirea Maicii Domnului - Cimitirul Eternitatea”, „Sf. Gheorghe şi Modest” şi „Sf. Nicolae - Biserica Ortodoxă de Rit Vechi“.

Citit 2142 ori Ultima modificare Duminică, 28 Februarie 2016 18:19

6 comentarii

 • postat de Viorel
  Luni, 29 Februarie 2016 21:33
  79.116.104.***
  Nu va inghesuiti.
  Parca anul acesta avem alegeri, nu?
  Pai cine sunt enoriasii cei mai de seama?
  Cand se voteaza, parca duminica, nu?
  Pai omul cand iese de la biserica cu frica Lui Dumnezeu se duce mai intai sa voteze si pe urma se duce linistit acasa.
  Asa stau lucrurile, din aceasta cauza este nevoie de acesti bani.
  Si eu cred in Dumnezeu si in Iisus Hristos si ma rog ca iei sa nu se bage in politica si sa o lase in pace cu balacareara ei.
  1
  3
  Raportează
 • postat de GUTA LIBERALU
  Luni, 29 Februarie 2016 19:42
  82.76.8.***
  CAND toate sunt asa cum trebuie,scoli ,spitale,institutii de cultura ,societatea debordeaza de atat de mult bine,nu inteleg de ce nu trebuie sa fim darnici cu cei care se roaga petru noi,mai ale ca VIN ALEGERILE ,SI SE STIE,OAMENII BISERICII VOR AVEA O INFLUENTA DECISIVA PRIN ARTA LOR DE A-I INFLUENTA PE PASNICII SI DEVOTATII LOR ENORIASI;CA,DEH,DACA PARINTELE NU STIE CE ESTE MAI BINE PENTRU NOI,ATUNCI,CINE MA ROG???!!!CA DOAR PARINTELE ESTE OMUL LUI DUMNEZEU PRINTRE NOI!!!800 000 LEI,PREA PUTIN,MAI INCHIDETI UN TEATRU,VREO BIBLIOTECA ,CEVA SCOLI,CA SI ASA ANALFABETISMUL SUFOCA ROMANIA,FACETI CEVA SI MAI DATI BISERICILOR,CA DE ACOLO NE VA VENI FERICIREA SI VA CURGE PE PAMANT NUMAI LAPTE ,MIERE SI DRAGOSTE....CUM ALTFEL,DECAT CRESTINEASCA ,ALTII ,CU TREABA LOR! APROPOS,VINDETI NAIBII SI PIANUL ALA FANDOSIT CUMPARAT CU BANI GREI PE LA TEATRU ,CE NEVOIE AVEM DE CHOPIN,RAHMANINOFF,BEETHOVEEN,CEAIKOVSKI,NECANTA PARINTEII DE JUCAM PAN' NI SE RUP CALCAILE,LUATI BANII SI DATI-II TOT LA BISERICI,NUMAI ASA VOM AJUNGE ACOLO UNDE SE DORESTE....ERA ODATA UNU',NEBUN SARACU,DIN STAFF-UL DE ODINIOARA AL HIENELOR NAZISTE CARE SPUNEA,,CAND AUD CUVANTUL CULTURA IMI VINE SA PUN MANA PE REVOLVER,,,IAR NOI,DACA TOT AVEM BISERICI SI PREOTI CARE SE INMULTESC CA CIUPERCILE DUPA PLOAIE(NOROC CA PLECAND SI INFORMATICIENII,LE FACEM SI MAI MULT LOC!!)CE NEVOIE MAI AVEM DE CULTURA ,O DOVADA,A DISPARUT UNICUL POST DE CULTURA TV CULTURAL SI IN SCHIMB POSTURILE TELEVIZIUNII RELIGIOASE ,DUDUIE CU MOTOARELE IN PLIN!
  2
  5
  Raportează
 • postat de ELLA
  Luni, 29 Februarie 2016 17:22
  89.136.187.***
  De ce nu se aloca bani pentru construirea de gradinite,spitale,dispensare //ca cele vechi stau sa cada pe pacienti// si nu mai alocati bani pentru culte.Ei sa caute sa faca biserici din fonduri proprii caci au luat de la stat cu nemiluita.Vezi fostul muzeu de arta din Galati care a fost dat afara ca sa ia popii localul?Cred ca nu avem nevoie de intermediari intre noi si Dumnezeu.
  1
  7
  Raportează
 • postat de Messi Lion
  Luni, 29 Februarie 2016 16:17
  82.137.15.***
  Doar atât s-au alocat? Sunteți o rusine!!! Biserica e singurul loc unde se mai găsește o oaza de liniște, fata din toată zarva din lumea asta..
  Cine nu e de părerea asta, înseamnă că nu l-a cautat pe Dumnezeu cu sinceritate. Mila pt ei
  17
  3
  Raportează
 • postat de Vlad
  Luni, 29 Februarie 2016 12:41
  82.78.254.***
  Oare când se va stopa risipa banilor pe aceste constructii ce nu aduc nici un beneficiu societatii, ci doar consuma banii cetatenilor cu greu obtinuti din taxe si impozite . Somerii sunt uitati , sau nu conteaza prea mult in campania electorala . Degeaba au iesit tinerii in strada. Dar, sigur, intr-o zi se va intoarce roata ! Toate la timpul lor !
  3
  21
  Raportează
 • postat de julien
  Luni, 29 Februarie 2016 10:09
  5.13.154.***
  in timp ce in galati creste numarul cersetorilor si a boschetarilor,iar mizeria este peste tot ,consiliul local burduseste buzunarele popilor.probabil pentru propaganda in campania electorala
  5
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.