Ecologişti doar cu vorba

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nici un copac plantat anul acesta! *

Filiala locală a Partidului Ecologist Român nu a plantat nici măcar un boschet anul acesta în Galaţi, dar se întrece în mesaje şi declaraţii „verzi”.

Ecologiştii gălăţeni au convocat ieri săptămânala conferinţă de presă la care au participat doi jurnalişti. Liderul PER, Florin Tupliatu, a vorbit mai întâi despre Roşia Montană, şi apoi despre problemele firmei SC Mari - Vila Com Bucureşti, care a câştigat licitaţia pentru executarea lucrărilor pe strada Basarabiei, subiect abordat deja de „Viaţa liberă”. Secretarul PER, Romeo Cândea, a pledat pentru reîntovărăşirea agricolă, marcarea şi bornarea suprafeţelor de pământ care ar salva agricultura de la dezastru.

Copleşiţi de importanţa subiectelor abordate, i-am întrebat pe cei doi capi ai ecologismului băştinaş când au plantat ultima dată un copac la Galaţi. După un moment de gândire, Florin Tupilatu ne-a spus că a plantat acum opt zile… la Buzău.

Cât despre plantarea unui copac la Galaţi evenimentul pare să se fi produs prin 2007 sau 2008 când a supervizat plantarea unor puieţi de către nişte elevi. Romeo Cândea nu a plantat „personal” nici un copac.

Cât despre ideea de a aduna gunoaiele din anumite zone, ecologiştilor nici prin minte nu le trece. „Conducerea centrală a partidului nu este de acord să mergem şi să adunăm gunoaie. De aceea plătim impozite, pentru ca administraţia să facă curăţenie”, ne-a declarat Florin Tupilatu.

„E jenant să aduni gunoaie”, a murmurat oripilată o doamnă ecologistă prezentă la conferinţa de presă.

Concluzie: sarcina de a face practic un mediu mai curat le revine, probabil, mereu altora. PER Galaţi face doar ecologie declarativă.

Citit 715 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.