„Pechea nu merită situaţia actuală”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* declară viceprimarul comunei Pechea, liberalul Crişan Stanciu *

Voturile prin care cetăţenii din Pechea şi-au ales conducătorii sunt pur şi simplu jucate la ruleta negocierilor, intrigilor şi a intereselor politice. La Pechea se adevereşte una dintre legile lui Murphy - ceea ce a început prost continuă şi mai prost.

În vara anului 2008, comuna Pechea n-a apucat să se bucure de noul primar ales, liberalul Iancu Boldea, pentru că vărul acestuia, liberalul Gheorghe Boldea, i-a contestat portofoliul câştigat prin vot, la judecătorie. Procesul intentat „în familie”, de la văr la văr, a blocat, practic, întregul sistem administrativ al uneia dintre cele mai mari comune din judeţul nostru. Patru luni, în care Iancu Boldea a fost ţinut pe tuşă, funcţia de primar a fost exercitată de viceprimarul localităţii, Crişan Stanciu.

La aproape un an de la scandalul legat de primar, localitatea riscă să rămână fără Consiliu Local, pentru că PSD, PC şi o parte din foştii membri ai PD-L vor să provoace alegeri anticipate. După cum „Viaţa liberă” a scris ieri, Prefectura va analiza situaţia din Consiliul Local al comunei Pechea.

„Eu le-am pus demisia pe masă”

Scandalul între politicienii aleşi în fruntea localităţii a pornit de la un proiect de hotărâre privind demiterea viceprimarului Crişan Stanciu. Viceprimarul ne-a vizitat ieri la redacţie pentru a ne spune punctul său de vedere.

„Patru luni, cât am stat în locul primarului şi apoi ca viceprimar, am vrut să fac ceva în comună. Am făcut o aducţiune de apă de trei km şi jumătate, am mai băgat încă trei pompe şi nu avem probleme cu apa. S-a turnat asfalt pe drumuri. Scandalul în comună mocneşte de mult. Presiuni ca să fiu demis s-au făcut la o lună jumătate după alegeri, la vremea când ţineam locul primarului”, ne-a declarat Crişan Stanciu.

Viceprimarul ne-a povestit că, la şedinţa CL din martie, a prezentat un raport de activitate care a primit avizul favorabil al consilierilor locali. Cu toate acestea, a fost iniţiat de PSD, PC şi PD-L un proiect de hotărâre privind demiterea lui.

„Eu să ştiţi că m-am oferit să cedez postul la PSD, numai să meargă treaba în comună. În politică se negociază, se mai fac şi concesii. În şedinţa din aprilie, am pus demisia pe masă, dar nu am ajuns la un acord”, ne-a mărturisit liberalul.

Ca şi colegul său de partid, primarul din Pechea, Stanciu nu este de acord cu dizolvarea CL şi provocarea de alegeri anticipate: „Nu se poate, cum să dizolvi consiliul local al celei mai mari comune din judeţ? Asta implică timp pierdut. Avem lucrări începute în valoare de 11 miliarde de lei vechi. Cum să facem alegeri?”, ne-a spus vicele.

Prefectura va face lumină în scandalul de la Pechea. Până atunci, însă, cei care pierd sunt doar locuitorii comunei.

Citit 1545 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.