De joi avem desţânţărizare

De joi avem desţânţărizare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şi descăpuşare * Primăria reacţionează la reacţia cititorilor „Vieţii libere” *

Primăria a reacţionat imediat la nota studentului Andrei Ionaşcu, postată la articolul „Ce nu-mi place la cartierul în care locuiesc”, publicat de „Viaţa liberă” ieri, 14 iulie. Primăria a răspuns încă de dimineaţă, prin purtătorul de cuvânt Nicoleta Manole.

Astfel, la sesizarea cititorului privind prezenţa ţânţarilor în Ţiglina I, aflăm că se pregăteşte un întreg război (este vorba chiar de tunuri; tunuri cu gaze) împotriva ţânţarilor gălăţeni.

De mâine, timp de trei zile, 19 tunuri servite de patru echipaje de câte patru oameni, vor da cu soluţie Kaotrine C 15/5. În parcuri, va fi împrăştiată la sol soluţie împotriva căpuşelor. Responsabili: Ecosal, ADP şi Direcţia Tehnică a Primăriei. Vor fi folosite 15 atomizoare. Iar vremea se anunţă bună pentru această operaţiune.

* La alt aspect sesizat de acelaşi cititor – zgomotul făcut în zona Grădinii Botanice de o cârciumă şi de… clopotele unei biserici -, reprezentanta Primăriei spune că, instituţia pe care o reprezintă,  neavând competenţe, după lege (Legea 98/94), a sesizat Inspecţia  Sanitară.

Legea prevede chiar amenzi, între 600 şi 2.000 de lei, pentru zgomote, dar de astfel de poluare se ocupă Garda de Mediu, pentru exterior, şi Inspecţia Sanitară, pentru interiorul clădirilor.

Purtătoarea de cuvânt observa însă că în cazul bisericii lucrurile ar trebui altfel privite. De pildă, a văzut de curând la Veneţia biserici trăgând dimineaţa clopotele fără să fie cineva deranjat.

Citit 884 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.