Un primar de viitor pentru o comună în dezvoltare. ILIE DĂNUȚ - omul cu proiectele, nu cu vorbele

Un primar de viitor pentru o comună în dezvoltare. ILIE DĂNUȚ - omul cu proiectele, nu cu vorbele
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sistemul de apă şi canalizare, acum subdimensionat, nu va mai fi o problemă pentru localnicii din Măstăcani, dă asigurări primarul Ilie Dănuţ, care candidează pentru un nou mandat la conducerea Primăriei.

Social-democratul ne-a mărturisit că proiectul privind extinderea reţelei de apă şi canalizare se află în faza licitaţiei şi mai este doar o chestiune de timp până când în comună vor fi demarate lucrările.

„Proiectul implică extinderea reţelei de alimentare cu apă, care va acoperi comuna în întregime, construirea a încă patru puţuri forate, care vor asigura debitul necesar funcţionării sistemului 24 de ore din 24 şi a unei noi staţii de alimentare cu apă în Chiraftei. Plus înfiinţarea de canalizare pe o lungime de 27,8 kilometri şi staţie de epurare, care va deservi peste 1.000 de gospodării”, a precizat primarul în exerciţiu.

Unul dintre prea puţinii aleşi de succes din judeţul Galaţi, care a reuşit să atragă milioane de euro în comună, atât din fonduri europene, cât şi guvernamentale, pentru investiţii extrem de importante în infrastructura rutieră, atât cea din interiorul comunei, cât şi cea dedicată exploataţiilor agricole. Astfel că, după două mandate cu Ilie Dănuţ în fruntea Primăriei, localnicii se pot lăuda că circulă pe drumuri modernizate, asfaltate şi reparate, în mare parte.

Ba mai mult, candidatul PSD pentru un nou mandat ne-a povestit că, peste doar câteva zile, vor demara lucrările pentru asfaltarea altor şapte kilometri de drum. În paralel, Primăria se ocupă de împrăştierea a 9.000 de tone de zgură pe unele dintre drumuri, astfel că niciuna dintre căile de comunicaţii nu va mai reprezenta o problemă. „Comuna are aproximativ 100 de kilometri de drumuri intravilane.

Cu ajutorul domnului preşedinte Fotea am reuşit să transportăm 9.000 de tone de zgură, suntem în proces de împrăştiere a zgurii, iar la finalizarea acestui proces nu va mai fi nici un drum nepietruit în comuna noastră”, a punctat Ilie Dănuţ.

Social-democratul şi-a mai propus totodată să transforme Târgul din Chiraftei, „un reper pentru judeţ”, după cum îl descrie primarul în exerciţiu, într-un adevărat centru transfrontalier, tot pe bani europeni.

„Comuna are buget mic şi singura modalitate de dezvoltare o reprezintă atragerea de fonduri guvernamentale sau europene”, a punctat candidatul PSD, care a anunţat că, nu peste mult timp, Căminul Cultural din Măstăcani va fi modernizat cu 600.000 de euro.

(P)

Comandat de PSD Org. Jud. Galati

Prestat de Viata libera

CUI Mandatar Coordonator 21160002

Citit 7583 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2016 14:15