FOTO/ S-a făcut pace? Primarul ales şi consilierii locali au ACTE ÎN REGULĂ
Foto: Foto ”Viața liberă”, Sonia Baciu

FOTO/ S-a făcut pace? Primarul ales şi consilierii locali au ACTE ÎN REGULĂ
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Ionuţ Pucheanu şi Nicuşor Ciumacenco şi-au strâns mâinile, s-au îmbrăţişat şi s-au pupat * Moment de reculegere pentru Doruleţ Resmeriţă * Primarul în funcţie, Marius Stan, şi parlamentarii Eugen Durbacă şi Eugen Chebac au lipsit de la ceremonie


Într-o atmosferă relaxată, cu aplauze reciproce, dar şi cu şampanie şi fursecuri oferite de primarul ales, Ionuţ Pucheanu, aleşii locali ai Galaţiului şi-au primit ieri, în Sala Mare a Palatului Administrativ, certificatele doveditoare de consilier, respectiv, de primar, din partea judecătoarei Diana-Mihaela Oancea, preşedinta Biroului Electoral Municipal. Înainte de începerea evenimentului, politicienii au socializat pe bisericuţe (de partid), Ionuţ Pucheanu având grijă să treacă pe la fiecare grup politic, pentru a schimba o vorbă, o glumă. Marii absenţi au fost senatorul ALDE Eugen Durbacă, primarul în funcţie Marius Stan, deputatul Eugen Chebac (UNPR) şi independenta Daniela-Simona Vreme.

Mesaj de pace şi conlucrare

Înainte de a le înmâna documentele, judecătoarea Daniela-Mihaela Oancea a ţinut să le adreseze noilor aleşi îndemnul de a continua ceea ce a fost bun în mandatul care se încheie şi de a veni cu idei şi planuri de viitor: „Chiar dacă până acum aţi fost competitori electorali şi s-au încrâncenat, poate, mai mult sau mai puţin, unele dueluri între dumneavoastră, de azi înainte va trebui să vă daţi mâna şi să reprezentanţi comunitatea gălăţeană. Avem nevoie de un oraş curat, de un oraş cu străzi pe care să nu ne rupem maşinile, un oraş în care să ne bucurăm că ne ducem viaţa de zi cu zi. Vă urez un mandat cât mai liniştit şi cât mai fructuos, şi să vă dea Dumnezeu multă înţelepciune în tot ceea ce faceţi”.

Cu emoţii, dar fără resentimente

"Îl am alături pe cel care s-a bătut la sânge cu următorul contracandidat, cu dl Ciumacenco”, l-a anunţat judecătoarea pe Ionuţ Pucheanu, care s-a simţit dator să intervină: „Nu s-a lăsat cu sânge!”. „Nu chiar! Duelurile au fost de aprige, noi le-am resimţit la nivelul Biroului Electoral Municipal. Ceea ce este de apreciat este faptul că amândoi aţi beneficiat de un sprijin electoral destul de substanţial, diferenţa a fost destul de mică, dar cred că indiferent ce va fi de acum încolo trebuie să conlucraţi pentru că fiecare poate veni cu idei, cu proiecte interesante şi utile pentru oraşul Galaţi”, a spus judecătoarea, înainte de a-i oferi lui Ionuţ Pucheanu certificatul de ales în funcţia de primar al Galaţiului.

"E un moment mai mult decât emoţionant, este prima oară când particip şi câştig această competiţie! Le mulţumesc tuturor colegilor care au fost alături de mine în această campanie şi care au pus umărul la această victorie muncită, le mulţumesc cetăţenilor care mi-au dat girul, le mulţumesc tuturor celor care au ieşit la vot şi celor care nu m-au votat, pentru că, aşa cum am mai spus, lucrul acesta mă obligă în a-i convinge pe cât mai mulţi că am fost alegerea bună de la bun început, doar că trebuie să le arăt încă o dată că meritam mai mult din partea lor. Le mulţumesc şi competitorilor, pentru modul mai mult decât decent în care şi-au dus la bun sfârşit campania electorală. Să dea Dumnezeu să fie patru ani de zile presăraţi cu succese şi cu înţelegeri între noi. Şi să nu apucăm să vadă doamna preşedinte sânge, aşa cum spunea, deşi nu a fost cazul”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

Cine şi-a primit certificatul

Unul câte unul, în ordinea grupurilor politice, aleşii locali au venit să-şi primească documentele. Grupul PSD a fost prezent în formulă completă: Zanfir Ilie, Cristian-Sorin Enache, Marcela-Daniela Costea, Bogdan-Ionuţ Ardean, Silviana Ciupercă, Hristache Bogatu, Lucian-Valeriu Andrei, Desilia Cocu, Claudiu-Ionuţ Vasile. Înmânarea certificatelor către consilierii PNL - Nicuşor Ciumacenco, George-Cătălin Stângă, Claudiu Iacob, Onuţ-Valeriu Atanasiu, Laurenţiu Ichim, Ion Cordoneanu - a fost marcat de un moment de reculegere pentru regretatul Doruleţ Nelu Resmeriţă.

Din partea ALDE au intrat în posesia certificatelor de ales Cristian Dima, Florin Râclea şi Eugen Găvan, iar din partea UNPR - Picu Apostol Roman şi Alexandru Marian. Când au fost strigate numele lui Eugen Durbacă şi Eugen Chebac, şi ei pe lista de consilieri, replica din sală a fost aceeaşi: cel mai probabil aceştia vor rămâne parlamentari.

Din partea PMP, şi-au primit documentele Cătălin Cristache - care a ţinut să precizeze că va opta pentru Consiliul Judeţean, şi Oana-Claudia Iurescu.

Ar mai trebui spus că Ionuţ Pucheanu a ţinut să dea mâna, să-i felicite, să-i îmbrăţişeze şi să-i sărute pe obraji pe toţi cei care şi-au ridicat mandatele de consilier local, inclusiv pe cel care i-a fost principal contracandidat, Nicuşor Ciumacenco. Apoi i-a invitat pe noii aleşi să ciocnească împreună un pahar de şampanie.

Citit 15868 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.