FOTO/ Când vor începe DEMOLĂRILE pe strada Traian şi când VA FI GATA artera de circulaţie
Foto: Foto: Marius Negri

FOTO/ Când vor începe DEMOLĂRILE pe strada Traian şi când VA FI GATA artera de circulaţie
Evaluaţi acest articol
(53 voturi)

Primăria municipiului Galaţi îi aşteaptă în continuare pe gălăţenii care au proprietăţi în zona expusă exproprierilor pentru lărgirea la patru benzi a străzii Traian (pe tronsonul Tecuci - Brăilei) să vină cu documentele prevăzute de lege, pentru a primi despăgubiri. Municipalitatea a decis să prelungească termenul de primire a documentelor, în condiţiile în care, săptămâna trecută, doar 16 din cei 21 de titulari ai drepturilor de proprietate şi drepturilor reale din zona respectivă depuseseră deja documentaţia solicitată.

În privinţa nemulţumirilor legate de sumele oferite ca despăgubire, care, în total, se ridică la 4.706.415 lei - municipalitatea crede că a procedat corect. „Suma a fost, oricum, mai mare decât cea de pe grila notarilor şi a fost stabilită în baza unei evaluări cu un evaluator care a asumat o cotă de piaţă. Părerea mea este că sumele sunt îndreptăţite şi justificate. Acum e normal, poate, din punctul lor de vedere, să încerce să mai obţină nişte bani în plust. Dar eu spun că, până la urmă, vor fi lucrurile în regulă, pentru că marea majoritate a oamenilor de acolo au răspuns favorabil la demersul nostru. Îi aşteptăm în momentul de faţă pe ceilalţi. Din clipa în care procedurile vor fi închise, mergem la notariat să semneze contractul de predare a proprietăţii şi doar atunci vor putea să intre în posesia banilor”, ne-a declarat city-managerul Aurel Vlaicu.

Licitaţie pentru lucrări

Primăria are deja banii pentru demolarea clădirilor şi pentru lucrarea efectivă de lărgire a carosabilului. Şi de îndată ce va intra în posesia proprietăţilor, va lansa licitaţia pentru lucrări. Administratorul public al oraşului a ţinut să-i asigure pe gălăţenii expropriaţi că vor beneficia de lucrări de consolidare a imobilelor afectate în urma demolării: "I-aş ruga pe oameni să vină să discute la Primărie, să nu asculte zvonuri sau bârfe. În măsura în care, prin demolare, clădirea era pusă în pericol, s-au calculat despăgubiri pentru întreaga clădire. În condiţiile în care se poate salva imobilul, se fac lucrări de consolidare, care intră în sarcina Primăriei, deci nu se pune problema că o să trecem pe acolo cu drumul şi o să lăsăm o casă la jumătate sau o să-i lăsăm să cadă casa pe ei sau nu-i despăgubim aşa cum trebuie”, a spus Aurel Vlaicu.

În linie dreaptă

„Dacă până la sfârşitul lunii viitoare vom putea încheia toate contractele la notariat, dăm drumul la procedura de licitaţie. Probabil că în primăvara anului viitor va începe şantierul. Pot să spun, însă, că nu e nevoie de un termen foarte mare, având în vedere că nu e vorba de o lungime foarte mare de stradă, ci doar de demolări şi de amenajarea a ceea ce înseamnă şosea. În toamna anului viitor s-ar putea circula pe strada Traian pe patru benzi, fără probleme”, a declarat administratorul public.

City-managerul spune că, în momentul de faţă, nu există procese pe rol care să blocheze investiţia şi speră să nu fie cazul. „Contestatarii nu vor face altceva decât să amâne deznodământul. Este un lucru pe care îl vor face împotriva comunităţii, nu împotriva noastră. Noi suntem trecători aici, iar proiectul este unul necesar, nu un moft. În momentul în care se va realiza o investiţie de 10 - 11 milioane, să ajungem pentru ultimii 200 de metri să ne ducem ca acum, printre străduţe, să încercăm să ieşim… Încercăm să-i înţelegem pe toţi, dar un oraş se gestionează din punct de vedere al majorităţii, nu al minorităţii. Singurii care au de pierdut sunt oamenii care aşteaptă nişte proiecte pe care noi le anunţăm, încercăm să ne ţinem de termene şi, în aparenţă, unii sunt victorioşi când anunţă că noi nu ne-am ţinut de ele. Până la urmă, dacă asta este miza lor, acceptăm şi acest lucru, că noi nu suntem în stare să ne ţinem de termene, dar, totuşi, am propus nişte proiecte!”, a conchis Aurel Vlaicu.

Citit 7392 ori Ultima modificare Duminică, 27 Septembrie 2015 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.