Dilema viceprimarului Picu Apostol Roman: "Marius Stan mai este membru UNPR? Altfel pierde mandatul"

Dilema viceprimarului Picu Apostol Roman: "Marius Stan mai este membru UNPR? Altfel pierde mandatul"
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Impusă de magistraţii Tribunalului, validarea lui Marius Stan în funcţia de consilier local a stârnit discuţii în şedinţa de miercuri a legislativului local. Consilierul ALDE Eugen Găvan a întrebat dacă, legal, poate fi supusă aprobării "validarea unui consilier care lipseşte şi nu are motivată absenţa", dat fiind că Marius Stan părăsise întrunirea. "Suntem obligaţi să facem acest lucru", a replicat viceprimarul PSD Sorin Enache, care a găsit, după două luni, şi o motivaţie pentru gestul aleşilor de a nu valida mandatul lui Stan la şedinţa de constituire a CL: faptul că Agenţia Naţională de Integritate l-a acuzat de incompatibilitate!

În cele din urmă, cu 14 voturi "pentru", Marius Stan a fost validat chiar de către cei care nu l-au validat pe 27 iunie. După ce a votat, viceprimarul UNPR Picu Apostol Roman, unul dintre cei mai apropiaţi oameni pe care i-a avut fostul edil în campania electorală, avea o dilemă: "Acum, că dl Stan şi-a căpătat mandatul de consilier local, vreau să adresez o întrebare la care trebuie să răspundă în viitorul apropiat dl Stan: dacă la momentul acesta este membru de partid la PMP. Că dacă e membru PMP îşi pierde calitatea de consilier local pe lista partidului UNPR, ca să fie clar! Din cunoştinţele mele, dânsul este prim-vicepreşedinte acolo. Deci nu poţi să fii prim-vicepreşedinte fără să fii membru de partid. Intră sub incidenţa legii aleşilor locali nu mai ştiu exact articolul, litera h".

"Foarte bună observaţia dvs! E îndreptăţită nedumerirea", a subliniat Enache.

Contactat telefonic, Marius Stan ne-a declarat că nu a semnat adeziune la PMP, pentru că ştie legea: "Dl Picu a ţinut să mai arate o dată PSD că îi este loial. La ce discurs a avut, parcă era Farfuridi! Din păcate, consilierii nu au onestitatea, bărbăţia să spună "am greşit, o luăm de la capăt"! E penibil! Dar vor plăti!", ne-a spus Stan.        

Citit 5109 ori Ultima modificare Vineri, 02 Septembrie 2016 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.