Mai eficiente ar fi fost amenzile... | Primăria ne face educaţie prin cărţi poştale

Mai eficiente ar fi fost amenzile... | Primăria ne face educaţie prin cărţi poştale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

„Gunoi, este acela care l-a aruncat… la… întâmplare…”, este mesajul cărţii poştale pe care mulţi dintre gălăţeni au primit-o sau urmează să o primească în cutiile poştale. Trecând peste virgula care chiar n-avea ce căuta între nume predicativ şi predicat, recunoaştem că desenul realizat de caricaturistul Viorel Baciu este cât se poate de inspirat.

„De bun simţ toată lumea are nevoie. Puţini îl şi au şi totuşi fiecare crede că îl are”, aflăm de pe verso. Trecem şi peste punctul care nu avea ce căuta după numele autorului citat, Benjamin Franklin, şi aflăm că: „Această carte poştală este un mijloc de atitudine în plan social, un curent de opinie şi de normalitate pentru Galaţiul bunului simţ”.

Cartea poştală nu este semnată dar, în colţul din dreapta sus sunt siglele Primăriei municipiului Galaţi şi Serviciului Public Ecosal.

Curioşi să aflăm scopul şi costurile cărţii poştale, am solicitat informaţii Biroului de presă al Primăriei şi iată ce am aflat: „Este vorba despre o campanie de conştientizare a cetăţenilor Municipiului Galaţi în privinţa faptului că gunoiul şi resturile menajere trebuie duse în locurile special amenajate şi nu aruncate la voia întâmplării pe stradă, aşa cum încă se mai întâmplă. Cărţile poştale sunt făcute în colaborare cu un artist din Galaţi, respectiv Viorel Baciu. Au fost realizate şi distribuite 10.000 de cărţi poştale iar costurile pentru această campanie se ridică la un total de 2.800 de lei, respectiv 1.000 de lei - concepţia grafică şi 1.800 de lei - tipărirea cărţilor poştale. Distribuţia s-a realizat cu resursele interne fără a fi necesare costuri suplimentare”, ne-a comunicat Primăria.

Cu tot respectul pentru caricaturist şi campanie, credem că mult mai eficiente ar fi fost amenzile usturătoare aplicate celor care aruncă gunoaie la voia întâmplării.

Citit 3987 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2016 20:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.