Şapte partide au liber să-şi depună listele de candidaţi pentru PARLAMENTARE. BEC confirmă semnăturile de susţinere

Şapte partide au liber să-şi depună listele de candidaţi pentru PARLAMENTARE. BEC confirmă semnăturile de susţinere
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

PNL, UDMR, PSD, PMP, ALDE, PRU şi ANR îşi pot depune oficial, la Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Galaţi, listele de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României. Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat că cele şapte formaţiuni politice au depus, până în acest moment, la nivel naţional, numărul necesar de semnături pentru a se înscrie la scrutinul din data de 11 decembrie. Conform informărilor postate pe site-ul BEC, PSD a depus cele mai multe semnături de susţinere - 1.005.660, urmat de PNL - cu 817.170 de semnături din partea alegătorilor, iar celelalte formaţiuni politice au reuşit să adune, fiecare, sub 350.000 de semnături în toată ţara.

Spre deosebire de partide, care sunt obligate să depună listele de susţinători la Biroul Electoral Central, iar în plan local doar listele de candidaţi pentru parlamentare, independenţii gălăţeni îşi vor înregistra nu doar candidatura la Biroul Electoral de Circumscripţie, ci şi listele de susţinători.

Până ieri, în jurul prânzului, nicio formaţiune politică nu-şi depusese oficial listele de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Ba mai mult, multe dintre partide nici nu şi-au anunţat oficial membrii pe care încearcă să îi promoveze în Parlamentul României. În cele mai multe dintre cazuri, candidaţii, deşi stabiliţi, aşteaptă validarea conducerii centrale, de la Bucureşti.

De exemplu, astăzi, la Bucureşti, se întruneşte Biroul Permanent Naţional al PNL, pentru a „bate în cuie” candidaţii partidului pentru Galaţi şi nu numai.

Citit 2396 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2016 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.