Reguli noi, în dezbatere publică. Cine va mai PRIMI titlul de Cetăţean de Onoare şi Premiul municipiului Galaţi
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Reguli noi, în dezbatere publică. Cine va mai PRIMI titlul de Cetăţean de Onoare şi Premiul municipiului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Regulamentele de acordare a titlului de „Cetăţean de Onoare al municipiului Galaţi” şi, respectiv, a Premiului municipiului Galaţi sunt în dezbatere publică, afişate pe site-ul Primăriei şi la sediul Centrului de informare pentru cetăţeni din strada Fraternităţii nr. 1. Municipalitatea aşteaptă propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare din partea persoanelor interesate până pe data de 28 noiembrie, fie pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., fie prin poştă, pe adresa strada Domnească nr. 38 sau la Registratura Generală din strada Fraternităţii nr. 1.

În opinia administraţiei locale, este nevoie de noi regulamente datorită „complexităţii deciziei de evaluare a meritelor personalităţilor propuse” şi a numărului mare de nominalizări.

Interesant este că, potrivit noului regulament, titlul de Cetăţean de Onoare poate fi acordat nu numai la iniţiativa primarului, a consilierilor locali sau a persoanelor juridice care desfăşoară activitate în domeniul/domeniile în care s-a afirmat cel propus, ci şi la iniţiativa unui număr de cel puţin cinci la sută din populaţia cu drept de vot a municipiului Galaţi, pe baza unui tabel semnat de către aceştia, care va sta la baza unui proiect de hotărâre promovat de un consilier sau un grup de consilieri locali.

Cert este că nu pot obţine titlul de Cetăţean de Onoare sau Premiul Municipiului Galaţi, fie pot pierde aceste înalte distincţii, persoanele condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă pentru infracţiuni contra statului, crime împotriva umanităţii, pentru fapte penale sau care au dosare pe rol, în cauze care ar leza imaginea Galaţiului.

Noile regulamente se vor aplica din 2017.

Citit 1689 ori Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2016 20:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.