Aleşii locali au dat la pace | Teren pentru o staţie de tratare mecano-biologică a gunoiului

Aleşii locali au dat la pace | Teren pentru o staţie de tratare mecano-biologică a gunoiului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

„Galaţiul riscă să piardă o finanţare europeană de 65 milioane de euro”, scriam în urmă cu o lună, când aleşii locali s-au arătat rezervaţi faţă de proiectul de hotărâre privind transferul unui teren, în vederea construirii unei staţii de tratare mecano-biologică cu recuperare de energie. Proiectul supus aprobării aleşilor prevedea trecerea terenului de 95.000 de metri pătraţi din domeniul public al municipiului Galaţi şi administrarea Consiliului Local Galaţi în domeniul public al judeţului Galaţi şi administrarea Consiliului Judeţean Galaţi, în vederea construirii staţiei de tratare, cu finanţare europeană. Documentul mai preciza că, în 2013, tot prin hotărâre de Consiliu Local, a mai fost transferat un teren în acest scop, dar Ministerul Mediului nu a fost de acord cu scoaterea lui din circuitul forestier şi a cerut identificarea altei suprafeţe.

Discuţia, la acel moment, a fost generată de faptul că liberalii au cerut Primăriei să dovedească faptul că suprafaţa cu pricina este proprietatea oraşului, dar administraţia locală nu a reuşit. Răspunsurile nesigure ale directorului Direcţiei Evidenţa Patrimoniului, Ionel Burtea, au făcut ca opt dintre cei 22 de consilieri prezenţi (şase PNL şi doi PMP) să se abţină.

Vestea bună este că transferul terenului a fost votat, în unanimitate, la şedinţa trecută a Consiliului Local, fără comentarii. Ce s-a schimbat într-o lună? Totul. „Atunci nu era intabulat. E o dovadă că, atunci când se doreşte, se poate. Am intrat în normalitate, avem intabulare, putem transmite în proprietatea celor de la CJ această suprafaţă atât de necesară demarării proiectului european”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 2693 ori Ultima modificare Duminică, 27 Noiembrie 2016 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.