Contravenţii plătite cu ochii închişi | AMENDĂ RECUPERATĂ din salariul directoarei SC Gospodărire Urbană

Contravenţii plătite cu ochii închişi | AMENDĂ RECUPERATĂ din salariul directoarei SC Gospodărire Urbană
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Directoarea generală şi, în acelaşi timp, economică a SC Gospodărire Urbană, Tinca Podaru, şi economista Marilena Călieanu au rămas, în timpul verificării efectuate de auditorii Camerei de Conturi Galaţi, fără 1.200 de lei. Potrivit Deciziei nr. 50 de Camerei de Conturi, societatea a recuperat operativ contravaloarea uneia dintre cele două amenzi contravenţionale aplicate de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Serviciul Inspecţie Economico-Financiară Galaţi societăţii Gospodărire Urbană.

Conform Camerei de Conturi, SC Gospodărire Urbană a fost amendată, pe 31 august 2015, de către inspectorii de la Finanţe, cu suma de 11.000 de lei, pentru o serie întreagă de nereguli descoperite. Este vorba de „majorarea cheltuielilor salariale cu mai mult de 60 la sută din indicele de creştere a productivităţii muncii”, „efectuarea unor cheltuieli mai mari decât gradul de realizare a veniturilor” şi „majorarea cuantumului plăţilor restante faţă de nivelul aprobat al acestora” şi de „supunerea spre aprobarea directorului general a unor proiecte de operaţiuni economice care nu poartă viza de control financiar preventiv”.

În opinia Camerei de Conturi, societatea ar fi trebuit, până acum, să atragă răspunderea civilă delictuală a personalului responsabil de neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu care au condus la plata amenzilor. Dar nu a făcut-o. Prin urmare, „valoarea estimativă a abaterii constatate este de 11.200 de lei din care suma de 11.000 de lei constituie sancţiuni contravenţionale plătite de entitate dar nerecuperate de la persoanele responsabile, iar suma de 200 de lei constituie penalităţi”, a decis Camera de Conturi.

SC Gospodărire Urbană a primit misiunea de a stabili întinderea prejudiciului rezultat din plata sancţiunilor contravenţionale aplicate fără a fi efectuată o cercetare administrativă şi fără a fi atrasă răspunderea delictuală a persoanelor răspunzătoare şi de a lua măsurile legale de recuperare a acestuia, inclusiv a beneficiilor legale nerealizate. Toate până la 28 aprilie 2017.

Deocamdată ştim doar că a recuperat doar 1.200 de lei - o mie de lei amenda şi 200 de lei, penalităţi. Mai rămâne restul...

Citit 1937 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2017 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.