UPDATE | Ajutoare de urgenţă pentru locatarii blocului G5

UPDATE | Ajutoare de urgenţă pentru locatarii blocului G5
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE | La şedinţa extraordinară de miercuri a Consiliului Local va fi supusă aprobării aleşilor acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile sau persoanele singure afectate de explozia unei butelii, produsă în blocul G5 din Micro 19. Scopul acordării acestor ajutoare este de a acoperi o parte din valoarea lucrărilor de reabilitare a structurii de rezistenţă şi a instalaţiilor avariate în urma deflagraţiei. Beneficiarii ajutoarelor sunt obligaţi să depună la Direcţia de Asistenţă Socială - Serviciul Public de Asistenţă Socială documente care dovedesc că suma acordată a fost folosită pentru lucrările de reabilitare a blocului, nu în alte scopuri.

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, pentru că municipalitatea nu deţine vreo proprietate în blocul G5 din Micro 19, nu s-a putut implica direct în executarea lucrărilor de consolidare şi reparaţii necesare imobilului. | 10 aprilie 2017


Cum îi AJUTĂ Primăria pe locatarii blocului G5 | Pentru că nu deţine vreo proprietate în blocul G5 din Micro 19, afectat de explozia unei butelii, Primăria municipiului Galaţi nu se va putea implica în executarea lucrărilor de consolidare şi reparaţii necesare imobilului. Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, tot ce poate face municipalitatea este să acorde locatarilor ajutoare din care să plătească lucrările necesare, pe care le va contracta asociaţia de proprietari.

„În funcţie de gradul de avariere al apartamentelor, o să vedem ce bani putem disloca din fondul de rezervă al primarului pentru a putea ajuta familiile nevoiaşe, în mod special a acelor patru garsoniere direct avariate. Nu putem acorda decât ajutoare în urma unor cereri, lucrările urmând a fi contractate prin asociaţia de proprietari. Raportul preliminar spune doar că planşeul dintre etajele trei şi patru trebuie pus în siguranţă, pe nişte popi metalici. Ulterior, acolo unde a avut explozia va fi decupat planşeul, vor fi scoşi pereţii şi acoperişul, vor fi returnate. Astfel, structura va fi refăcută şi rezistenţa blocului va reveni la starea iniţială”, a declarat Pucheanu.

Edilul şi-ar dori ca firmele care comercializează materiale de construcţii să se implice şi să sponsorizeze locatarii. De pildă pe cei de la etajul patru, unde nu mai există deloc uşi. Pe de altă parte, în urma anchetelor sociale primarul spune că a găsit un număr mare de persoane care locuiau fără forme legale. | 30 martie 2017

Citit 6132 ori Ultima modificare Luni, 10 Aprilie 2017 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.