Expertiză tehnică. Primăria vrea să afle de ce se scufundă PNL
Foto: Marius Prisacariu

Expertiză tehnică. Primăria vrea să afle de ce se scufundă PNL
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Imobilul de pe strada Universităţii nr. 6, care găzduieşte sediul PNL Galaţi şi birourile parlamentare ale deputatului Victor Paul Dobre şi senatorului George Stângă, se află într-o stare avansată de degradare şi nu mai prezintă siguranţă în exploatare. Aşa susţine Primăria municipiului Galaţi, proprietara clădirii, care a organizat o achiziţie publică în vederea atribuirii contractului pentru servicii de proiectare şi expertiză tehnică. În caietul de sarcini al achiziţiei se arată că "imobilul are o vechime de peste 110 ani, prezintă tasări inegale care au condus la apariţia fracturilor în pereţii de rezistenţă şi la îmbinarea pereţilor cu planşeele".

Municipalitatea doreşte "determinarea cauzelor care au condus la acest fenomen precum şi a măsurilor de intervenţie necesare pentru punerea în siguranţă a clădirii". Prin expertiză se vor stabili gradul de risc seismic şi soluţia de intervenţie necesară. Documentaţia - studiu geotehnic, raport de expertiză tehnică şi note de calcul - va fi elaborată de un expert tehnic atestat de Ministerul Dezvoltării.

Valoarea estimată a contractului este de 30.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

 

Citit 4810 ori Ultima modificare Joi, 11 Mai 2017 21:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.