Aleşii locali cer Guvernului cazărmile militare. Unde ar putea fi construite noi locuinţe ANL în Galaţi

Aleşii locali cer Guvernului cazărmile militare. Unde ar putea fi construite noi locuinţe ANL în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a pus ochii pe cazărmile Ministerului Apărării Naţionale şi vrea să le preia pentru a construi în locul lor blocuri ANL, cu apartamente destinate închirierii de către tinerii sub 35 de ani, medici şi profesori, dar şi locuinţe de serviciu.
Pe masa aleşilor locali a ajuns, spre dezbatere şi aprobare, un proiect de hotărâre prin care se solicită transmiterea imobilelor 302 şi 3006, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Galaţi şi administrarea Consiliului Local Galaţi, în vederea realizării de locuinţe şi funcţiuni complementare spaţiilor de locuit prin programe ANL. Este vorba despre Unitatea Militară Cazarma 302, situată pe bulevardul George Coşbuc nr. 249, în suprafaţă de 10.817 de metri pătraţi, şi de Unitatea Militară Cazarma 3006 de pe strada Tecuci nr. 165, în suprafaţă de 22.550 de metri pătraţi.

De ce ne trebuie

Proiectul de hotărâre porneşte de la premisa că, pe lângă lipsa de locuinţe, o altă problemă o reprezintă lipsa de terenuri, cu dotări tehnico-edilitare, pe care să se poată construi aceste locuinţe. „În urma corespondenţei purtate cu Ministerul Apărării Naţionale, s-au identificat două imobile care se află în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale. Se doreşte preluarea celor două imobile de la Ministerul Apărării Naţionale în vederea construirii de locuinţe, prin programele ANL, pentru tineri specialişti din domeniul sănătăţii şi învăţământului, pentru închirierea de către tineri până în 35 ani care îndeplinesc condiţiile legii, precum şi includerea în cadrul programului de construcţii locuinţe de serviciu”, se arată în raportul de specialitate al proiectului. Potrivit legii, în urma solicitării transmise prin Hotărârea Consiliului Local, Guvernul emite hotărârea de transmitere a respectivelor imobile.

Câte blocuri

Proiectul de hotărâre prevede că, pe terenul cazărmii 302, Consiliul Local Galaţi va realiza, în colaborare cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), trei blocuri cu regim de înălţime maxim parter şi cinci etaje, cu un număr total de maxim 132 apartamente, cu locurile de parcare aferente, destinate închirierii pentru tinerii specialişti din învăţământ şi sănătate. În raportul de specialitate se precizează că, la nivelul municipiului Galaţi, sunt necesare 85 de cadre medicale, iar deficitul de cadre didactice este de 493, tocmai de aceea „ar fi utilă asigurarea unor locuinţe pentru stabilizarea forţei de muncă”.
Pe terenul cazărmii 3006 ar urma să fie ridicate opt blocuri de locuinţe cu regim de înălţime maxim parter plus cinci etaje şi un număr de circa 352 apartamente, plus locurile de parcare aferente, destinate închirierii. Jumătate dintre locuinţele construite aici, dar nu mai puţin de 176, vor fi transmise, cu terenul şi parcarea aferentă, în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.
Locuinţele ar urma să fie realizate într-un termen de zece ani de la transmiterea imobilelor cu fonduri ANL sau din alte surse de finanţare legal constituite.

Citit 2838 ori Ultima modificare Marți, 25 Iulie 2017 20:27

5 comentarii

 • postat de Adevarul
  Miercuri, 26 Iulie 2017 16:31
  Mai degraba, cred ca destinatia acestor blocuri va fi cazarea imigrantilor musulmani care au umplut Galatiul si care pot fi vazuti seara, dupa orele 22...23... pe toate strazile principale din oras.
  1
  10
  Raportează
 • postat de Mirel
  Miercuri, 26 Iulie 2017 13:35
  Galatiul la ora actuala nu are nevoie de locuinte. Problema Galatiului este ca tinerii de calitate si multi care au pana in 40 de ani pleaca din oras. Nu mai sunt perspective de dezvoltare profesionala in Galati., mai pe scurt nu prea sunt locuri de munca de calitate.
  Toate locuintele sociale au fost vandute in final cu preturi de nimic si ciclul se repeta.
  Este pacat sa nu ai bazine olimpice intr-un oras cu pretentii si sa nu dezvolti un proiect de construire a unei baze sportive pe un teren de 2 hectare, este lipsa de viziune.
  Apartamentele trebuie construite in sistem privat si sa fie de calitate buna. Apartamente modeste sunt destule in Galati in blocurile comuniste .( mai bine sar reabilita acestea fiinca au un aspect dezolant).
  2
  14
  Raportează
 • postat de Hai și-n combinat, să facem ANL, că este spațiu, cât vrei.
  Miercuri, 26 Iulie 2017 13:16
  Hai, pe bune ? Nu vreți și-n combinat, să faceți blocuri ANL ? Că tot a ras lidianul pe acolo și este spațiu, cât cuprinde. Galațiul este într-o continuă depopulare și voi vreți să construiți, să ne facem de lucru, pentru firme de construcții ''de familie'' ? Dar cu fundația de lângă Complexul Francezi, ce trebuie să iasă, un bazin, un buncăr, ori intrăm pe acolo în tunel, pe sub Dunăre ? Dar scheletul ăla din beton, din Complex Țiglina Unu, ce reprezintă ? O lucrare ''artistică'' ?
  2
  15
  Raportează
 • postat de Blocurile neterminate de langa langa Praktiker
  Miercuri, 26 Iulie 2017 10:26
  Dar blocurile incepute si abandonate de ani de zile de langa Praktiker , nu pot fi si ele preluate de Primarie sau C.J. si finalizate in vederea acelorasi scopuri ??!
  2
  24
  Raportează
 • postat de Eu
  Miercuri, 26 Iulie 2017 10:25
  Ce tineri specialisti... DACĂ se vor construi,vor fi umplute cu mexicanii care dau unde trebuie în primărie, exact ca si cele de pe traian, preferate în mod special de cei ieșiți de la pușcărie pentru că sunt aproape si nu costă mult taxiul când te liberezi.... Adică acolo îi ține guvernul pe banii nostri iar aici îi ține primăria tot pe banii nostri. Mergeți cei de la ziar să vedeti cui a dat primaria apartamentele de pe Traian, unul nu muncește, taxiurile vin si pleacă zi si noapte, oamenii merg la sală si la aparate în principal, asta în timp ce oameni normali, cu familii si probleme, se înghesuie prin 40' cu părinții ca să poată sta mexicanii în centru.
  0
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.