Directorul general al Apă Canal a ajuns studiu de caz, pentru lefurile fabuloase

Directorul general al Apă Canal a ajuns studiu de caz, pentru lefurile fabuloase
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

În condiţiile în care PSD se pregăteşte să promoveze un proiect de lege prin care angajaţilor de la stat li se interzice să cumuleze pensia cu salariul şi vor fi obligaţi să opteze pentru unul din cele două venituri, USR Galaţi spune că iniţiativa legislativă nu trebuie să vizeze doar contractele de muncă, ci şi pe cele de mandat. Asta pentru că mulţi dintre directorii companiilor de utilităţi publice sunt numiţi în funcţie printr-un contract de mandat, iar legea pregătită de partidul de guvernământ i-ar proteja pe aceştia.

Parlamentarii USR Galaţi au oferit drept studiu de caz venitul fabulos al directorului general al Apă Canal, Gelu Stan, care, anul trecut, a obţinut venituri de 200.552 de lei. Parlamentarii au arătat că, la sfârşitul lunii noiembrie, şeful Apă Canal a împlinit 60 de ani şi, conform declaraţiei sale de avere, la finele anului a obținut și pensie de 5.600 de lei. La aceasta se mai adaugă un venit de 18.768 lei ca administrator neexecutiv la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA, 57.436 lei ca director general la Asociaţia Naţională a Constructorilor de Nave din România şi încă 118.748 lei ca director general la Apă Canal, unde are contract de mandat.

"Ideea e că, dacă în varianta vehiculată acum a legii care va interzice cumulul pensiei cu salariul se vorbeşte despre contractul individual de muncă, cazul dlui director al Apă Canal ne determină să pregătim pentru legea PSD un amendament prin care să interzicem cumulul pensiei nu doar cu contractul individual de muncă, ci şi cu contractul de mandat", a declarat senatorul USR George Edward Dircă.

"Avem certitudinea că situația dlui Gelu Stan se repetă în multe alte societăți similare din țară. Pentru a evita orice comentariu, USR a depus încă de la începutul acestui an un proiect de lege, aflat în procedurile parlamentare, prin care propune desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari", a precizat și deputatul USR Bogdan Rodeanu.

 

Citit 17073 ori Ultima modificare Luni, 14 August 2017 12:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.