Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
3 comentarii

După ce, în noiembrie 2017, primise avizul favorabil al Consiliului Concurenţei, se părea că achiziţionarea de către grupul Damen a şantierului naval Daewoo Mangalia Heavy Industries, pentru suma de 26 milioane euro, nu va mai întâlni niciun obstacol. Dar trăim în România... Conform premierului Mihai Tudose, statul român a decis să-şi exercite dreptul de preempţiune pe care îl are pentru a bloca tranzacţia care ar fi trebuit finalizată în cursul lunii decembrie. Asta după ce, pe 19 octombrie, la Adunarea Generală a Acţionarilor DMHI, acelaşi stat român a votat „împotriva exercitării dreptului de preferinţă” la cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni. „Împreună cu ministrul Economiei, domnul Șimon, am încercat și se pare că reușim să răscumpărăm 51 la sută din acțiunile Daewoo la Mangalia. Am constatat într-o zi, împreună cu alte ministere, specialiști, că statul român nu mai știe decât să vândă. Ne-am descoperit niște deprinderi, cum poate statul român să cumpere, să avem și noi un şantier naval. Și vă spun că îl luăm, vom avea un șantier naval al statului. Poate o să facem nişte fregate pentru Armată, să facem şi mentenanţa la ele tot acolo. Poate facem şi noi o bărcuţă, acolo. Nu e posibil ca o ţară cu atâta Dunăre, cu mare, să nu aibă un şantier”, a declarat premierul Mihai Tudose, miercuri seara, la Antena 3.
Contactat de „Viaţa liberă”, Ben Littler, responsabil Comunicare al grupului Damen, ne-a confirmat că procesul de achiziţie a pachetului DMHI de către grupul olandez a suferit întârzieri: „În momentul de faţă, ne finalizăm afacerea cu guvernul român. A existat o întârziere a procesului, dar ne străduim să ajungem la un rezultat pozitiv”.
Reprezentanţii Ministerului Economiei nu ne-au dat niciun răspuns la întrebarea, expediată pe mail-ul biroului de presă, dacă ministerul le-a comunicat sud-coreenilor de la Daewoo intenţia statului român de a cumpăra cele 51 la sută din acţiunile şantierului din Mangalia.

Citit 3687 ori Ultima modificare Duminică, 14 Ianuarie 2018 15:13

3 comentarii

 • postat de Guvernul nu blochează, chiar sabotează România, românii !!! Vineri, 12 Ianuarie 2018 21:45 213.233.104.*** Link la comentariu
  1
  2

  Blochează ? Mai degrabă sabotează, a trecut un an de guvernare PSD și ce ne-au adus ? Scumpiri în lanț, chiar și la coșul zilnic-jalnic, de supraviețuire, la alimentele de bază, dobânzi, taxe mărite, scumpiri la energie, combustibil, gaze, leul, pe ducă, în moarte clinică, față de euro, sărăcie, mortalitate ridicată, fuga din România, sport național și, și....disperare !!

  Raportează
 • postat de Doru Vineri, 12 Ianuarie 2018 09:45 85.186.244.*** Link la comentariu
  3
  17

  ...pai daca Damen refuza sa dea "traditionala" spaga pentru contractul de construire corvete, evident ca se doreste un santier naval de stat, controlat politic de borfasii pesedisti, de unde sa se fure ca in codru, cum era pe vremuri la Sidex (ce vremuri...). Ca doar nu degeaba au maltratat justitia in parlament.

  Raportează
 • postat de Mihaela , dragostea mea : Vineri, 12 Ianuarie 2018 00:42 38.132.119.*** Link la comentariu
  12
  15

  Astia de la Damen , deja topaiau precum Geoana la prezidentiale in 2009 , strigand :"Mihaela dragostea mea".
  Cred ca nu au deschis si sticla de sampanie...ca este mai greu de pus la loc , (mai ales dopul)
  Ei nu au de lucru sa incarce tot santierul din Galati , dar vor sa ia un santier si mai mare.
  Pe vremea lui Ceasca , acolo se faceau nave de 65.000 tdw , 80.000 tdw , 100.000 tdw , la fel si pe vremea coreenilor.
  Olandezii , nu au facut si nu vor face niciodata nave de asemenea marime .

  P.S. Pe cei de la ANCONAV , i-ati intrebat despre tranzactie ?...nu cred sa nu stie ei ceva ( ce intentii are guvernul mai departe )

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.