Politicieni şi directori, cu impozitele neplătite la timp

Politicieni şi directori, cu impozitele neplătite la timp
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

"Din păcate, nu prea se înghesuie lumea să-şi achite taxele şi impozitele locale", declara, în urmă cu o lună, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în şedinţa Consiliului Local. Nu mică ne-a fost mirarea când am descoperit, pe lista contribuabililor somaţi de municipalitate pentru neachitarea la timp a impozitelor şi a taxelor locale, nume sonore din politica şi administraţia gălăţeană.

În fiecare zi, pe portalul Primăriei municipiului Galaţi sunt postate, de către Direcţia Impozite şi Taxe Locale, anunţuri colective cu numele contribuabililor pentru care au fost emise acte administrative. Este vorba despre gălăţeni care, din varii motive - sărăcie, lipsă de timp, neglijenţă - nu au reuşit să-şi achite până la scadenţă obligaţiile fiscale, adică impozitele şi taxele locale, aşa că li s-au transmis somaţii. Spre surprinderea noastră, pe listele recent publicate pe site-ul Primăriei municipiului Galaţi, am descoperit şi numele unor persoane cu notorietate, care ocupă funcţii publice importante.

Aleşi locali

Unul dintre numele care ne-au sărit în ochi pe lista publicată pe 12 ianuarie a fost al consilierului local UNPR Ilie Gheţu, pentru care a fost emisă somaţia nr. 1351502/ 14.11.2017. Vă asigurăm că nu este o coincidenţă de nume pentru că tot cu adresa respectivă figura Ilie Gheţu şi în tabelul de candidaţi depus de UNPR la alegerile locale din 2016. Aflat la al doilea mandat de ales local, suntem siguri că Ilie Gheţu ştie cât de importantă este plata taxelor la bugetul local, taxe şi buget pe care tot domnia sa le votează în calitate de ales local!

Un alt nume sonor care figurează în anunţul colectiv din 12 ianuarie 2018 este cel al Bogdan Ionuţ Ardean, fost consilier local PSD, actualmente directorul general interimar al SC Gospodărire Urbană SRL, pentru care s-a emis somaţia nr. 1351569/ 14.11.2017. Şi în cazul acestuia, adresa cu care figurează pe lista făcută publică de Primărie este cea cu care apare în lista de candidaţi PSD la alegerile locale din 2016.

Pe o listă similară mai veche a figurat şi viceprimarul UNPR Picu Apostol Roman, în cazul căruia fusese emisă somaţia 808564/13.09.2016.

Directoare

În anunţul colectiv publicat pe 10 ianuarie 2018, am descoperit numele Anei Denis Aramă, directoarea Casei Judeţene de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale Galaţi, pentru care a fost emisă somaţia nr. 1349144/ 13.11.2017. Nici în acest caz nu poate fi o simplă coincidenţă de nume, pentru că adresa indicată corespunde celei trecute pe propriul său CV de pe portalul instituţiei pe care o conduce.

Pe aceeaşi listă se află şi numele Teodorei Voicilă, fosta arhitectă şefă a municipiului Galaţi, devenită directorul executiv al Direcţiei de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Galaţi, pentru care a fost emisă somaţia nr. 1351708/ 14.11.2017.

Trebuie spus că acestea nu sunt singurele persoane cunoscute în Galaţi ale căror nume se regăsesc pe listele Primăriei, noi ne-am oprit doar la câteva exemple! Este posibil ca unele dintre aceste persoane să-şi fi achitat sumele pe care le datorau - mai mari sau mai mici - chiar înainte de a primi acasă somaţiile, dar faptul că au apărut pe listele făcute publice de municipalitate nu le face o reclamă tocmai bună…

Listele făcute publice

https://drive.google.com/file/d/1EvPhCw_62fbbB3QUw9g7b1jZBGTjoQGE/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1UGhOYgbS92W5YCa0U3G0cwZdojqE7L7w/view?usp=sharing

 

Citit 17686 ori Ultima modificare Marți, 23 Ianuarie 2018 13:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.