Evaluaţi acest articol
(22 voturi)
8 comentarii

UPDATE, 12 martie 2018 | Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi s-a autosesizat cu privire la nemulţumirea unei mămici cu privire la faptul că în baia salonului în care era internată, la Spitalul de Pediatrie, erau viermi pe jos. Femeia a filmat, iar imaginile au fost postate pe un site de socializare, astfel că atât conducerea unităţii medicale, cât şi DSP-ul au demarat câte o anchetă.

Pentru clarificarea situaţiei, DSP Galaţi a trimis la faţa locului o echipă de inspectori sanitari din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică, care au făcut verificări atât cu privire la situaţia semnalată, cât şi cu privire la dezinsecţia din Spitalul de Pediatrie. "A fost trimisă în teren o echipă de control, în urma autosesizării noastre, după ce pe reţelele de socializare a apărut reclamaţia unor părinţi ce ţinea de faptul că într-o baie au semnalat apariţia unor viermişori. Astfel, în urma controlului, nu s-a constatat prezenţa niciunui vector în spaţiul aparţinând spitalului. Ultima dezinsecţie a fost efectuată în data de 8 martie, conform graficului, în toată unitatea sanitară. Viermii prezentaţi ar fi putut apărea în urma umidităţii excesive din grupul sanitar reclamat, ca urmare a ventilaţiei artificiale ineficiente. Menţionez că acest salon face parte dintr-o secţie de curând renovată, cu instalaţie sanitară nouă", ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.
 
Astfel, concluzia a fost clară şi arată că în unitatea medicală nu există motive de sancţionare, ci doar o problemă de ventilaţie care urmează să fie rezolvată. "S-a recomandat asigurarea ventilaţiei corespunzătoare din grupurile sanitare prin modificarea sistemului de poziţionare a cădiţelor pentru duş, astfel încât să se permită curăţarea, dezinfecţia şi dezinsecţia corespunzătoare a pavimentelor, inclusiv sub cădiţe", a conchis Liliana Iordăchescu.
Anchetă la Spitalul de Pediatrie din Galați, după ce o mămică a filmat viermi pe gresia din baia salonului în care era internată. Femeia, Steluța Patriche, susține că salonul nu a fost dezinfectat după o altă pacientă și că a fost nevoită să își aducă spirt de acasă pentru a face singură dezinfecție. Femeia a filmat în baie și apoi a postat imaginile pe o rețea de socializare.
 
”Am internat-o seara la ora 23,00, am venit în salon, nu am intrat în baie. Din ce mi-a spus și colega nu s-a dezinfectat după o pacientă care deabia plecase cu niște bacterii. A doua zi când am dus-o la baie am văzut ce v-am filmat. După aceea au început să spele, să dezinfecteze. Nu am avut curaj să folosec toaleta, mi-am adus spirt și am șters tot salonul ca să pot să stau liniștită”, ne-a povestit femeia.

Deși aceasta nu a anunțat personalul angajat al spitalui imediat după ce a observat problema, după apariția imaginilor pe site-urile de socializare, conducerea unității sanitare a declanșat o anchetă internă.

”În momentul de față s-a declanșat o anchetă internă cu privire la filmulețul care a apărut pe rețelele de socializare. Încercăm să investigăm cât de bine se poate pe tot palierul, de la parter până la etajul trei și mansardă. Secția este renovată și reabilitată recent. Noi defășurăm periodic și conform reglementărilor DSP măsurile de dezinsecție, deratizare și de curățenie. Analizăm și noi  interrn care poate fi cauza acelor viermișori, poate fi de la umezeala acumulată sub cădițele de duș. Totul este în curs de investigare, vom vedea”,  ne-a explicat Iuliana Moraru , medic specilist pediatru.

Soțul femeii susține că va face plângeri la toate organele abilitate, inclusiv la Sanepid. Aici însă a fost deja declanșată o anchetă după ce inspectorii Direcției de Sănătate Publică s-au autosesizat.

”Ne-am autosesizat cu privire la cele semnalate pe rețelele de socializare și în consecință s-a luat legătura cu Spitalul de Pediatrire, unde doamna manager a declanșat deja o anchetă internă. De asemenea, și Direcția de Sănătate Publică va face o anchetă în acest sens”, ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt al DSP Galați.

(10 martie 2018)

Citit 28304 ori Ultima modificare Luni, 12 Martie 2018 18:03

8 comentarii

 • postat de Geo Luni, 19 Martie 2018 14:23 213.218.53.*** Link la comentariu
  1
  0

  Dragilor, erau viermi, da ? Viermi, nu cine stie ce bacterie ne-mai-vazuta si greu de depistat. Existau, se miscau, iar Doamna de la DSP ne spune ca defapt nu este nici o problema ? Dar daca au aparut nu cumva inseamna ca nu se mai curatase/dezinfectase zona de N zile ? De ce incercati sa ne jigniti inteligenta cu aceste "explicatii" inutile si cu detalii de care nu avem nevoie? Sectia a fost renovata recent - cu atat mai grav este faptul ca se intampla asa ceva. Daca asta nu inseamna neglijenta, nepasare, incompetenta a cadrelor medicale atunci cum se numeste ?
  Nu va mai chinuiti sa faceti anchete, oricum stim care vor fi concluziile acestora : pacientii exagereaza, iar personalul din spital isi face treaba. Mai bine ati pune mana si ati verifica modul in care se face dezinfectarea saloanelor si curatarea lor, nu sa va uitati pe niste grafice sa vedeti cand s-a facut dezinsectie si deratizare. Deratizare ?? Adica sa fie multumiti pacientii ca nu stau printre sobolani, insecte si altele, nu ? Dar nu mentioneaza nimeni nimic de sfanta CURATENIE !! spalat cu apa si dezinfectant. Sau este sub demnitatea personalului din spital sa faca asta ?

  Raportează
 • postat de Fosta mama de copii mici Luni, 12 Martie 2018 20:57 92.80.171.*** Link la comentariu
  3
  8

  "Ce atata zarva? Nimic special sau in neregula, doar niste bieti viermisori. Viermisori, nu viermi, sa fie clar. Mai, mai, mai, ce oameni!" Intr-un spital. De copii. Si bebelusi. In secolul 21. Pe astia trebuie sa-i dai cu nasul in mizerie, ca pe pisici. Te pomenesti ca astia iesisera pentru prima data acolo! Treaba de mantuiala si nesimtire!

  Raportează
 • postat de Mirabela Luni, 12 Martie 2018 18:52 188.24.250.*** Link la comentariu
  3
  4

  „Pentru clarificarea situatiei” - ati clarificat de v-ati rupt!
  „Astfel, în urma controlului, nu s-a constatat prezenţa niciunui vector în spaţiul aparţinând spitalului.” - Este vorba de VIERMI, nu de vectori, viermi care au fost filmati, nu constatari de prezente de vectori, NESIMTITILOR!

  Raportează
 • postat de Dani Duminică, 11 Martie 2018 18:37 109.166.132.*** Link la comentariu
  1
  17

  In toate spitalele din Galati gasim
  Mizerie si spaga

  Raportează
 • postat de ION Duminică, 11 Martie 2018 13:16 5.13.159.*** Link la comentariu
  1
  26

  Pai femeile alea de servici sa fie instruite (curs de igiena) cum sa faca curatenie intr-un SPITAL, ca nu se spala cum ar fi scara blocului sau mai stiu eu ce.

  Raportează
 • postat de Gheoghe Mirela Sâmbătă, 10 Martie 2018 22:27 84.117.41.*** Link la comentariu
  4
  26

  Anchete peste anchete dar inutil!!

  Raportează
 • postat de Gheoghe Mirela Sâmbătă, 10 Martie 2018 22:26 84.117.41.*** Link la comentariu
  1
  22

  Este adevarat ce spune doamna .Eu am foat internata cu fetita si am venit cu dezifectantul de acasa.Baile se sterg doar de ochii cuiva si in weekwnd de loc vine cu carpa siaterge salonul si baia.cu alta carpa mai neagra decat noaptea pe jos.sacul din cosul din baie se goleste de schimbat doar daca se rupeO baie se foloseste la 2 saloane si in cazul in care baia e murdara sau vasul de toaleta trebui sa astepti pana a doua zi inainte de vizita medicalasa il sterga dar cineva dar tot supeeficial

  Raportează
 • postat de patriche mihai Sâmbătă, 10 Martie 2018 15:29 5.13.170.*** Link la comentariu
  9
  52

  Am anunțat cadrele medicale din momentul în care am văzut viermii.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.