UPDATE | Primele concluzii în cazul ANCHETEI de la Spitalul de Pediatrie din Galați. O mămică a filmat viermi pe gresia din baia salonului

UPDATE | Primele concluzii în cazul ANCHETEI de la Spitalul de Pediatrie din Galați. O mămică a filmat viermi pe gresia din baia salonului
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

UPDATE, 12 martie 2018 | Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi s-a autosesizat cu privire la nemulţumirea unei mămici cu privire la faptul că în baia salonului în care era internată, la Spitalul de Pediatrie, erau viermi pe jos. Femeia a filmat, iar imaginile au fost postate pe un site de socializare, astfel că atât conducerea unităţii medicale, cât şi DSP-ul au demarat câte o anchetă.

Pentru clarificarea situaţiei, DSP Galaţi a trimis la faţa locului o echipă de inspectori sanitari din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică, care au făcut verificări atât cu privire la situaţia semnalată, cât şi cu privire la dezinsecţia din Spitalul de Pediatrie. "A fost trimisă în teren o echipă de control, în urma autosesizării noastre, după ce pe reţelele de socializare a apărut reclamaţia unor părinţi ce ţinea de faptul că într-o baie au semnalat apariţia unor viermişori. Astfel, în urma controlului, nu s-a constatat prezenţa niciunui vector în spaţiul aparţinând spitalului. Ultima dezinsecţie a fost efectuată în data de 8 martie, conform graficului, în toată unitatea sanitară. Viermii prezentaţi ar fi putut apărea în urma umidităţii excesive din grupul sanitar reclamat, ca urmare a ventilaţiei artificiale ineficiente. Menţionez că acest salon face parte dintr-o secţie de curând renovată, cu instalaţie sanitară nouă", ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.
 
Astfel, concluzia a fost clară şi arată că în unitatea medicală nu există motive de sancţionare, ci doar o problemă de ventilaţie care urmează să fie rezolvată. "S-a recomandat asigurarea ventilaţiei corespunzătoare din grupurile sanitare prin modificarea sistemului de poziţionare a cădiţelor pentru duş, astfel încât să se permită curăţarea, dezinfecţia şi dezinsecţia corespunzătoare a pavimentelor, inclusiv sub cădiţe", a conchis Liliana Iordăchescu.
Anchetă la Spitalul de Pediatrie din Galați, după ce o mămică a filmat viermi pe gresia din baia salonului în care era internată. Femeia, Steluța Patriche, susține că salonul nu a fost dezinfectat după o altă pacientă și că a fost nevoită să își aducă spirt de acasă pentru a face singură dezinfecție. Femeia a filmat în baie și apoi a postat imaginile pe o rețea de socializare.
 
”Am internat-o seara la ora 23,00, am venit în salon, nu am intrat în baie. Din ce mi-a spus și colega nu s-a dezinfectat după o pacientă care deabia plecase cu niște bacterii. A doua zi când am dus-o la baie am văzut ce v-am filmat. După aceea au început să spele, să dezinfecteze. Nu am avut curaj să folosec toaleta, mi-am adus spirt și am șters tot salonul ca să pot să stau liniștită”, ne-a povestit femeia.

Deși aceasta nu a anunțat personalul angajat al spitalui imediat după ce a observat problema, după apariția imaginilor pe site-urile de socializare, conducerea unității sanitare a declanșat o anchetă internă.

”În momentul de față s-a declanșat o anchetă internă cu privire la filmulețul care a apărut pe rețelele de socializare. Încercăm să investigăm cât de bine se poate pe tot palierul, de la parter până la etajul trei și mansardă. Secția este renovată și reabilitată recent. Noi defășurăm periodic și conform reglementărilor DSP măsurile de dezinsecție, deratizare și de curățenie. Analizăm și noi  interrn care poate fi cauza acelor viermișori, poate fi de la umezeala acumulată sub cădițele de duș. Totul este în curs de investigare, vom vedea”,  ne-a explicat Iuliana Moraru , medic specilist pediatru.

Soțul femeii susține că va face plângeri la toate organele abilitate, inclusiv la Sanepid. Aici însă a fost deja declanșată o anchetă după ce inspectorii Direcției de Sănătate Publică s-au autosesizat.

”Ne-am autosesizat cu privire la cele semnalate pe rețelele de socializare și în consecință s-a luat legătura cu Spitalul de Pediatrire, unde doamna manager a declanșat deja o anchetă internă. De asemenea, și Direcția de Sănătate Publică va face o anchetă în acest sens”, ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt al DSP Galați.

(10 martie 2018)

Citit 29727 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.