UPDATE | Autoritățile brăilene au ridicat restricția de circulație de pe DIG. AFLĂ cum se circulă între Brăila și Galați. Vreme rece, toată săptămâna viitoare

UPDATE | Autoritățile brăilene au ridicat restricția de circulație de pe DIG. AFLĂ cum se circulă între Brăila și Galați. Vreme rece, toată săptămâna viitoare
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATEJudețul Brăila a ieșit de sub avertizarea Cod Portocaliu, motiv pentru care autoritățile din județul vecin au ridicat restricția de circulație de pe DIG. Astfel, între Brăila și Galați se circulă fără antemergător, dar șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza la condiițe de drum pentru că se circulă în condiții de iarnă.


UPDATE. Se circulă controlat pe digul dintre Brăila și Galați | Se circulă în condiții de iarnă. Autoritățile din Brăila au decis, în jurul orei 15,00, să închidă, preventiv, Șoseua Dig Brăila - Galați. Decizia a fost revocată o oră mai târziu, așa că de la ora 16,00 se circulă între cele două județe în coloană, cu antemergător de la Poliția Rutieră Brăila și o sărăriță de la Drumuri Naționale.

La ieșirea din Galați, este un filtru format dintr-un echipaj al Poliției Rutiere și unul al Jandarmeriei. Pe perioada în care nu s-a circulat, șoferii au avut posibilitatea să ocolească pe drumul vechi, pe la Baldovinești. Cu toate acestea, la ieșirea din Galați s-a format o coadă de autoturisme de aproximativ un kilometru, iar șoferii s-au arătat revoltați de decizia luată de autoritățile brăilene, mai ales că unii trecuseră cu doar câteva zeci de minute pe acel drum și nu era polei, circulația desfășurându-se în condiții optime.

Până la noi directive, traficul între Brăila și Galați se va face controlat, coloana de mașini fiind însoțită de echipaje ale IPJ Brăila și o sărăriță, pe ambele sensuri de mers.

Șoferii sunt sfătuiți ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze despre condițiile de trafic și despre starea vremii și să își echipeze mașinile pentru circulație în condiții de iarnă.

(Teodora Miron)

Vremea se va menţine rece toată săptămâna 19-25 martie 2018

O avertizare Cod galben de ploi abundente şi ninsori, vânt şi temperaturi scăzute a fost în vigoare în cursul zilei de duminică, 18 martie 2018, 32 de judeţe, printre care şi Galaţiul, fiind afectate de vremea rea. Meteorologii spun că vremea va fi în continuare rece, pe tot parcursul următoarei săptămâni (19-25 martie 2018).

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vremea a devenit deosebit de rece pentru această perioadă, temperaturile înregistrate fiind chiar şi cu 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Problema este că vremea se va menţine rece toată săptămâna 19-25 martie 2018, adaugă meteorologii, iar temperaturile de pe timpul nopţii vor fi negative, un lucru anormal pentru această perioadă a anului.

"În săptămâna 19-25 martie, vremea va fi deosebit de rece, vor fi temperaturi mult mai coborâte faţă de ce ar fi normal în ultima parte a lunii martie. Vor fi temperaturi care ziua nu vor trece de -4, -5 grade în Moldova, 0 grade în partea de sud a ţării, iar în Bucureşti vor fi tot în jur de 0 grade. Vor fi temperaturi negative noaptea, -4 şi -6 grade, şi temperaturi spre limita gerului sau chiar sub -10 grade, în nordul, centrul, nord-estul ţării, în special în nordul Moldovei. Precipitaţiile ce vin dinspre bazinul Mării Mediterane vor continua şi săptămâna următoare (19-25 martie 2018 - n.r.). Ca urmare, în mare parte din ţară, dar mai ales în jumătatea de sud, vor fi intervale cu precipitaţii care vor ţine până marţi seara. Ulterior, aşteptăm alte precipitaţii la mijlocul săptămânii, spre ziua de joi. În condiţiile în care temperaturile vor fi coborâte, probabil că şi în partea sudică vor fi ninsori", a precizat, pentru Mediafax, meteorogolul de serviciu ANM, Mihai Huştiu.

Când se va încălzi vremea

Sursa citată a mai explicat că vom avea zăpadă şi polei în următoarele zile. "În noaptea de luni spre marţi, dar şi marţi, şi spre mijlocul săptămânii, un strat de zăpadă este prognozat să se depună şi în partea sudică a ţării, inclusiv în Bucureşti. Sunt temperaturi în jur de 0 grade, sunt precipitaţii mixte, ceea ce înseamnă de fapt producere de polei în anumite zone, dar mai ales în partea sudică, sud-vestică. Asta ar fi pentru săptămâna 19-25 martie 2018, chiar spre 25 martie, urmând ca vremea să se mai încălzească, iar, la final de lună, să ne apropiem treptat de normalul perioadei. Pentru finalul de lună, ar însemna temperaturi ziua cam între 8 şi 15 grade, deci după 25 martie se întrevede o încălzire treptată a vremii", a mai explicat meteorologul.

(Remus Basalic)


Galaţiul, sub ploaie îngheţată. TRAFIC ÎNCHIS pe Dig, din cauza poleiului | Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA anunţă, printr-un comunicat de presă, că, din cauza ploii îngheţate care generează apariţia spontană a poleiului, s-a închis circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drumuri naţionale:

- DN 21, Brăila - Drajna (km 1+000 - km 105+000);

- DN 21 A, Bărăganu - Ţăndărei (km 0+000 - km 23+000);

- DN 22B, Brăila - Galaţi (km 2+200 - km 11+645);

- DN 2B, Vizireni - Şendreni (km 30+731 - km 125+571).

„Fenomenul meteo de ploaie îngheţată este foarte periculos, afectând puternic siguranţa circulaţiei rutiere. Astfel, în funcţie de severitatea fenomenelor meteorologice, există posibilitatea închiderii unor sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi în zonele afectate”, precizează CNAIR, adăugând că se acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă.

Galațiul, sub cod galben

Într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, anunţă că sărăriţele acţionează pe străzile oraşului, iar intervenţiile vor continua în funcţie de necesităţi. „Având în vedere starea vremii, atenţionăm cetăţenii să fie prudenţi şi, în măsura în care este posibil, să evite deplasarea cu autoturismele. Atenţionarea meteorologilor este valabilă şi pentru municipiul nostru, care figurează pe hartă ca fiind sub cod galben de lapoviţă, ploaie îngheţată şi răcire accentuată”, subliniază edilul.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301, sau accesând pagina www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situaţia Drumurilor Naţionale.

(Anca Melinte)

Citit 14720 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.