1 Iunie, sărbătorit în avans

1 Iunie, sărbătorit în avans
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aproximativ 450 de copii aflaţi în grija asociaţiilor şi fundaţiilor finanţate de municipalitate vor avea parte de un 1 Iunie bogat în surprize, graţie campaniei "Dăruieşte o jucărie, faci o bucurie!", organizată de Primăria municipiului Galaţi. Alţi 400 de copii au avut parte, ieri, de o petrecere de poveste în parcul Consiliului Judeţean. Iar 2.000 de copii au "colorat" Unirea, pe o pânză uriaşă, demnă de Cartea Recordurilor, pe Faleză.

Acesta ar fi un bilanţ al evenimentelor care, cu o zi mai devreme, au dat startul sărbătorii internaţionale a copiilor, la Galaţi. Campania organizată de Primăria Galaţi, şi care ar putea deveni o tradiţie, "Dăruieşte o jucărie, faci o bucurie!", s-a încheiat cu succes. Dovadă sunt sacii încărcaţi cu jucării, care au ajuns ieri la copii de la Centrul de zi pentru copii cu autism, Centrul de zi pentru copii cu deficienţe neuropsihomotorii Kids, Agenția de servicii comunitare Alternativa - Prietenii Şcolii, la cei aflaţi în grija fundaţiilor "Familia", "Inimă de copil", "Cuvântul Întrupat" şi a asociaţiilor "Antonie cel Mare", "Sfântul Spiridon" şi "Sfântul Vasile cel Mare". 25 de copii şi-au primit darurile chiar din mâna primarului Ionuţ Pucheanu, în holul Primăriei.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, a fost ieri gazda unei petreceri de poveste, pe care a organizat-o pentru al doilea an consecutiv, în parcul instituţiei. Şi aici micuţii au fost răsfăţaţi cu dulciuri şi s-au distrat pe cinste: au cântat, au dansat, au desenat, colorat, s-au dat pe tobogan, s-au întâlnit cu personajele preferate din desene animate, şi au avut parte de baloane şi face-painting. Petrecerea a atras aproximativ 400 de copii.

Distracţie a fost şi pe Faleza Dunării. Aproximativ 2.000 de copii, alături de părinţi, bunici, voluntari şi cadre didactice au marcat Centenarul printr-o frumoasă poveste, pictată tematic pe o pânză uriaşă, de un kilometru, desfăşurată pe Faleză. Dorinţa celor mici este să intre în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă pânză pictată - "Povestea Tricolorului" şi "Povestea Marii Uniri".

Petreceri publice dedicate celor mici vor fi şi astăzi în Orăşelul Copiilor, Parcul din Micro 40 şi Parcul din Micro 17.

Citit 3049 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.