18 trupe rock vin să pună Galaţiul pe jar

18 trupe rock vin să pună Galaţiul pe jar
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

A cincea ediţie a Festivalului "Rock la Dunăre" marchează deja o tradiţie a unui eveniment aşteptat cu sufletul la gură de fanii acestui gen de muzică. Festivalul este organizat de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" din Galaţi, în colaborare cu Fundaţia Culturală "Phoenix" şi, bineînţeles, Primăria Galaţi. Festivalul va avea şi o latură umanitară, în incinta stadionului fiind amplasată o urnă în care se pot face donaţii pentru Alberto Gabriel Guiţă, băiatul care suferă de o boală rară, care nu se poate trata în România. Elev al Liceului de Artă, tânărul îşi doreşte să devină un percuţionist de succes. Mai multe detalii despre caz puteţi citi pe site-ul "Vieţii libere".

Începând de astăzi, până duminică noaptea (15-17 iunie), pe Stadionul "Dunărea", de la ora 18,00, vor urca pe scenă nu mai puţin de 18 trupe din România, dar şi din Grecia, Italia, Ucraina, Serbia, Austria, Croaţia, Republica Moldova. Capete de afiş sunt grupuri care au mii de fani în România şi nu numai: Celelalte Cuvinte, Trooper, Kempes, Bucovina, Altar, O.C.S. O prezenţă benefică în festival o reprezintă Alex Calancea Band şi Guz, din Republica Moldova, care vin cu un proiect "Lupii", ce va oferi publicului o demonstraţie de virtuozitate instrumentală, dar şi un mod fericit de fuziune a genurilor muzicale. Totodată, ne bucurăm să avem pe scenă, în a treia seară de festival, o cunoscută trupă gălăţeană, Florin Chiriac şi Hippie Band. Nouă dintre trupele de la "Danube Rock Festival" sunt venite de peste graniţă, din şapte ţări, ceea ce înseamnă că evenimentul va oferi şi o radiografie a ceea ce înseamnă mişcarea rock actuală în Europa şi în România.

Programul complet al festivalului

Astăzi, 15 iunie, vor concerta Somn de'amiază, Project Renegade (Grecia), T.H.D (Ucraina), The Overalls (Austria), Alex Calancea Band şi Guz (Republica Moldova), O.C.S.

Sâmbătă, 16 iunie, vor cânta la Galaţi Riot Monk, Busola (Moldova), Le Basour (Italia), And The Kid (Croaţia), Trooper şi Celelalte Cuvinte.

Ultima seară de festival, duminică, 17 iunie, va aduce la malul Dunării acorduri ale trupelor Florin Chiriac and the Hippie Band, Denorm (Moldova), Cotton Pickers (Serbia), Bucovina, Altar şi Kempes.

Pentru a evita înghesuiala, accesul pe stadion se va face începând cu ora 17,00, concertele urmând să înceapă de la ora 18,00. Recitalurile trupelor vor dura între 30 şi 90 de minute fiecare, în funcţie de importanţa artiştilor şi de reacţia publicului.

Având în vedere durata îndelungată a concertelor, organizatorii au pregătit standuri cu răcoritoare, cafea, îngheţată, bere şi produse alimentare, precum şi un număr suficient de toalete ecologice.

Cât costă şi de unde se cumpără biletele

Preţul unui abonament pentru toate cele trei zile de "Danube Rock Festival" este de 97,2 lei. Un bilet cu preţ întreg este de 54 lei pe zi, iar cu reducere costă 32,4 lei pe zi. Reducerea se aplică elevilor şi studenţilor. Grupurile de cel puţin 10 persoane beneficiază de un bilet cu reducere pentru fiecare, în valoare de 21,6 lei. Biletele se pot achiziţiona de la Stadionul "Dunărea", dar şi de la casieria Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard". Informaţii suplimentare, la numărul de telefon 0236.418.912.

Citit 5600 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.