Încă o navă de top construită la Damen Galaţi

Încă o navă de top construită la Damen Galaţi
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Grupul olandez Damen a început construirea unui complex de dragaj maritim (Marine Aggregate Dredger – MAD) pentru compania CEMEX UK Marine Limited, din Marea Britanie, navă care se doreşte a fi prima dintr-o nouă generaţie.

Nava, care este construită la Şantierul Naval din Galaţi, este proiectată să extragă nisip şi pietriş de la adâncimi de până la 55 de metri, inclusiv în condiţiile solicitante înregistrate în Marea Nordului. Speranţa de viaţă a unei astfel de nave este de până la 30 de ani, aşa că pentru CEMEX a fost important ca Damen să le construiască o navă care să nu „îmbătrânească”. A rezultat astfel un proiect care pune accentul pe siguranţă, performanţă şi sustenabilitate, factori relevanţi în anii care vor urma.

Nava aduce un suflu nou, necesar, într-o industrie care se confruntă cu îmbătrânirea flotelor şi cu necesitatea concentrării pe activitatea maritimă. „Am vrut un design revoluţionar, ceva pentru secolul XXI, cu tot ce implică acest lucru din punct de vedere al siguranţei, eficienţei, confortului şi protejării mediului înconjurător. Damen a acceptat provocarea făcută de noi, oferindu-ne un produs robust, cât şi eficient, o navă care reprezintă începutul modernizării flotei noastre în anii care urmează”, afirma Laurence Dagley, directorul CEMEX UK Marine, la momentul semnării contractului de livrare cu Damen.

„Noi suntem responsabili nu numai pentru designul şi construirea navei, dar şi pentru designul, livrarea şi integrarea tuturor echipamentelor de bord. Acest lucru va asigura fiabilitatea şi performanţele produsului final”, a explicat Frank de Hoogh, DDE Design and Proposal Engineer în cadrul grupului Damen.

CEMEX UK este lider în industria britanică a materialelor de construcţii. Are peste 40.000 de angajaţi în toată lumea şi venituri anuale de aproximativ 15 miliarde de dolari.

Citit 10169 ori Ultima modificare Marți, 17 Iulie 2018 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.