De ce-au ieşit gălăţenii în stradă: ”Nu mai vrem să ne conducă analfabeţii şi condamnaţii penal!”
Foto: Anca Melinte

De ce-au ieşit gălăţenii în stradă: ”Nu mai vrem să ne conducă analfabeţii şi condamnaţii penal!”
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

„Am venit cu fiica mea la protest să-i arăt ce înseamnă spiritul civic! Când ceva ne doare, când ceva ne nemulţumeşte, ieşim şi spunem! Aşa cum îmi spune: „Mami, mă doare burtica!”. Acum ne doare de ţară!”, ne-a spus Cătălina, una dintre participantele la protestul de ieri, din Galaţi.

„România, trezeşte-te!”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”, „Afară, afară, penalii din ţară!”, „Guvern de hoţi şi de mafioţi!”, „PSD, ciuma roşie!” „Toate partidele, aceeaşi mizerie!”, „Dragnea, nu uita, puşcăria este-a ta!”, „Justiţie, nu corupţie!”, „Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!”, „Parlament penal, marş la tribunal!”, „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, „Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi!”. În cor de fluiere şi vuvuzele, asta au scandat cel mai des gălăţenii care au manifestat ieri în Galaţi, într-o acţiune solidară cu protestul organizat de Diaspora la Bucureşti. Înainte ca protestatarii adunaţi în faţa Prefecturii să pornească în marş până la Palatul de Justiţie şi înapoi, i-am întrebat, pe câţiva dintre ei, ce i-a determinat să iasă în stradă. Iată răspunsurile primite:

„Nu mai vrem să ne conducă analfabeţii, condamnaţii penal şi toţi hoţii! Vrem să fim o ţară normală! Am venit cu fiica mea la protest să-i arăt ce înseamnă spiritul civic! Când ceva ne doare, când ceva ne nemulţumeşte, ieşim şi spunem! La fel cum spune: „Mami, mă doare burtica!”. Acum ne doare de ţară! Asta vreau să-i transmit, fetiţei mele, spiritul civic!”, ne-a spus Cătălina.

„Mă revoltă mizeria, hoţia, minciuna, falsurile! Faptul că avem la conducere penali, asta te revoltă! Te revoltă, nu se poate! Ne revoltă tot ceea ce-i revoltă pe băieţii din Diaspora. Suntem cu ei!!”, ne-a mărturisit doamna Elisabeta.

„Nu mai suport ceea ce o ţară întreagă nu mai suportă! Pe mine mă mai deranjează ceva: el (Liviu Dragnea n.r.) e condamnat penal şi susţine prezumţia de nevinovăţie! Păi dacă te-a condamnat o instanţă, cum nu eşti vinovat?! A, că mai e o etapă a procesului?! Păi mai e, ca să vadă dacă-ţi mai dă mai multă sau mai puţină pedeapsă, nu că nu eşti vinovat! Aici e păcăleala lumii”, ne-a declarat domnul Anton Buliga.  

„Avem cătuşe pentru cei care ne conduc la ora actuală şi sperăm să scăpăm de ei cât mai repede posibil! Toţi cei care sunt în funcţii publice şi nu-şi fac treaba aşa cum trebuie ar trebui să se gândească la faptul că a venit timpul să-şi dea demisia în masă. Asta cred că ar trebui să se întâmple! Suntem paşnici. Suntem uniţi cu cei din Bucureşti! Suntem în stradă în acelaşi timp cu ei, din păcate nu în Bucureşti, ci aici, în Galaţi”, ne-a mărturisit o protestatară.

„Nu dorim penali, nu dorim condamnaţi penal în funcţii publice. Dorim o ţară normală! Dorim un viitor pentru copiii noştri, de aceea suntem astăzi, în stradă, alături de ei! Suntem cu toată familia aici! Jos penalii!”, ne-a spus familia Boboc.

„Stăm de 20 de ani în Italia şi vrem acasă! Am vrut să ajungem la Bucureşti, dar nu am reuşit. Totuşi am ieşit cu familia şi cu toţi prietenii în stradă, în Galaţi. Suntem alături de bucureşteni, alături de toţi românii care protestează”, ne-a declarat o manifestantă.

„Mai sunt locuri la şcoală pentru unii politicieni. La clasa a V-a sigur le găsim, şi mai au timp să înveţe gramatica”, a spus cu ironie amară, una dintre participantele la protestul de la Galaţi, din 10 august 2018.

Noi proteste în Piața Victoriei, dar și în țară. ”Nu plecăm până nu plecaţi!”

Peste 1.000 de gălăţeni au protestat pe străzile oraşului

Pe cont propriu sau organizat, gălăţenii au plecat la protestul de la Bucureşti. Viața liberă LIVE PROTEST DIASPORA, 10 august 2018

Citit 5123 ori Ultima modificare Duminică, 12 August 2018 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.