Evaluaţi acest articol
(41 voturi)
14 comentarii

"Viața liberă" transmite LIVE de la protestul din Capitală

IMAGINI VIDEO, dar și alte FOTO, click aici

UPDATE ora 23.30 - Jandarmeria a intervenit în forţă pentru evacuarea pieţei, imediat după ora 23.00. S-au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, iar protestatarii au fost împinşi spre străzile laterale. Conform primelor estimări, peste 200 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. În jurul orei 23.20, Piaţa Victoriei a fost evacuată complet.

UPDATE ora 22.15 - Numărul protestatarilor din piață și de pe străzile adiacente a crescut spectaculos, ajungând conform unor televiziuni de știri la circa 100.000. A crescut şi numărul incidentelor dintre protestatari si forțele de ordine. Aproape la fiecare 2-3 minute se aude cate o bubuitură asurzitoare. Se pare că peste 150 de persoane au primit îngrijiri medicale, iar aerul din centrul pieței, în prima linie a protestelor, a devenit greu respirabil.

UPDATE ora 21.00 - Ultimele estimări indică peste 60.000 de oameni care protestează în Piața Victoriei. Perioadele de acalmie în care s-a scandat, și atât, împotriva PSD au alternat cu cele în care jandarmii au folosit din nou gazele lacrimogene și tunul cu apă. Inclusiv o fetiță de 7-8 ani, aflată lângă tatăl său, a primit în plin jetul de gaz lacrimogen. S-au făcut apeluri la calm (Fără violență!). Zeci de mii de voci strigă: Demisia!

UPDATE ora 19.15 - Pentru a doua oară în decurs de două ore, mai mulți protestatari au încercat să ajungă la clădirea Guvernului. Jandarmii au folosit din nou gaze lacrimogene pentru a-i opri. S-a adus și un tun cu apă. Oamenii continuă să scandeze lozinci contra Guvernului

UPDATE ora 18.00 - Românii continuă să vină la mitingul din Piața Victoriei. Au tobe, vuvuzele, fluiere și o mare de steaguri ale României, sub toate formele: cu stemă sau fără, cu gaură, cu numele județelor pe ele. Am mai văzut steaguri ale Marii Britanii, Germaniei, Spaniei, Italiei... Au existat câteva îmbrânceli între jandarmi și protestatari, circa 30 de persoane, printre ele și doi jandarmi, având nevoie de îngrijiri medicale. Acum situația s-a liniștit, mitingul merge mai departe...

Protestul Diasporei a fost susținut și din Galați [detalii]

Imagini foto și video Iulia Kelt


Anunţul că se va organiza, în această seară, un protest în Bucureşti nu a rămas fără ecou în oraşul de la Dunăre. Astfel, zeci de gălăţeni au plecat, pe cont propriu sau organizat, spre Capitală pentru a participa la protestul pus la cale de românii din Diaspora.

Românii continuă să vină la mitingul din Piața Victoriei. Au tobe, vuvuzele, fluiere și o mare de steaguri ale României, sub toate formele: cu stemă sau fără, cu gaură, cu numele județelor pe ele. Am mai văzut steaguri ale Marii Britanii, Germaniei, Spaniei, Italiei... Au existat câteva îmbrânceli între jandarmi și protestatari, circa 30 de persoane, printre ele și doi jandarmi, având nevoie de îngrijiri medicale. Acum situația s-a liniștit, mitingul merge mai departe...

Chiar dacă unii au plecat încă de la primele ore ale dimineţii, alţii au preferat să îşi dea întâlnire, la ora 13,00, la Sala Sporturilor pentru a pleca, în coloană, spre locul unde îşi vor striga nemulţumirile. Câteva maşini, dotate şi cu drapelul României, s-au încolonat pe strada Oţelarilor pentru a porni la drum.

Gălăţenii au vrut să fie foarte clari privind mesajul pe care îl duc în Piaţa Victoriei, aşa că şi-au făcut tricouri cu "Fără penali în funcţii publice". Printre cei care au plecat s-a numărat şi un gălăţean venit din Belgia. Omul ne-a mărturisit că, deşi locuieşte de şapte ani în Belgia, a venit acasă special pentru a participa la acest protest şi speră ca vocea lor să se facă auzită.

Gălăţenii şi-au unit forţele şi cu cei din oraşul vecin, cu care şi-au dat întâlnire în mai multe puncte de pe traseul spre Bucureşti.

Nici "Viaţa liberă" nu a putut rămâne impasibilă la protestul organizat în Capitală. Astfel, pentru cititorii noştri, vom transmite, pe site-ul ziarului, www.viata-libera.ro, informaţii în timp real şi fotografii direct din Piaţa Victoriei, acolo unde se va afla o echipă a Vieţii libere.

(Teodora Miron)

Citit 5671 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 August 2018 21:00

14 comentarii

 • postat de ELLA Sâmbătă, 11 August 2018 16:11 89.137.231.*** Link la comentariu
  0
  1

  DACA ASA ARATA DEMOCRATIAEU VREAU COMUNISM DIN NOU.MAI OAMENI BUNI DE CE DATI VOI VINA PE CEI DIN DIASPORA,CIND SE VEDE DE LA O POSTA CA CEI CE AUFACUT DEZORDINE SINT NISTE HULIGANI,DROGATI,BETI CE AU FOST PROBABIL BINE ANTRENATI INAINTE CUM SA DESTABILIZEZE TARA.TREBUIE PUSE TUNURILE CU APA SI GAZELE LACRIMOGENE PE EI SI BAGATI IN DUBE SA SPUNA CINE SINT CEI DIN SPATELE LOR CARE INCITA POPORUL CONTRA POPOR.CINE VREA PUTERA IN TARA ASTA SA VINA SA FIE VOTATI DE POPOR.CU FORTA SI DEZORDINEA NU SE POATE PRELUA PUTEREA.CEL CE SE SIMTE CONFORTABIL ACUM IN FRUNTEA TARII SA NU UITE CA VA VENI VREMEA CIND VA PLATI PENTRU TOT RAUL FACUT ACESTUI NEAM.NU VA SCAPA NICI INGAURA DE SARPE DE FURIA POPORULUI.

  Raportează
 • postat de pentru toți Sâmbătă, 11 August 2018 15:23 109.103.173.*** Link la comentariu
  2
  1

  Doresc să-i întreb pe acești „patrioți”, dacă procedau așa în Spania, Italia, Marea Britanie ș.a. țări și continente, ce s-ar fi întâmplat cu ei? După mine, cred că erau „terminați” cu toții.
  Ce vor să demonstreze? Analfabetismul copiilor lor, care iau lăsat de izbeliște.... Pentru ce? Pentru o mașină, o vilă, haine??? și acuma ce vor, ăi rog să se ocupe de copilași, care sunt niște analfabeți, sunt dezorientați, bunicii și a. persoane la care i-au lăsat în grijă, nu fac decât să aștepte să le mai trimeată niște bani....
  Să tăcem, vina o purtăm noi.... Ne-am bucurat și ne bucurăm cî mergem în „afară”........

  Raportează
 • postat de ANTI-DIASPORA Sâmbătă, 11 August 2018 14:53 77.111.246.*** Link la comentariu
  2
  1

  O gloata de emigranti buni de nimic, care nu au fost in stare sa se adapteze la viata din tara lor, au venit acum, aici, in Romania, cu un tupeu prostesc si niste pretentii aberante, crezand ca aici este un maidan bun pentru niste esuati asa cum sunt ei, ca sa-si refuleze frustrarile acumulate in anii grei de slugareala, petrecuti ca sclavi prin lumea intreaga si sa ne ,,invete'' ei...pe noi...ce e aia libertatea si democratia si cum se traieste cu adevarat.
  Jandarmii si organele de ordine au dat dovada de o mare slabiciune permitand ca situatia provocata de acesti indivizi nefericiti sa degenereze asa intr-un hal !
  Daca aceste victime ale sortii ar fi facut asa ceva in SUA sau in multe dintre statele membre UE, nu s-ar fi bucurat de atata bunatate si finete din partea structurilor de impunere a legii prin forta din statele respective.
  Democratia si libertatea se exprima NUMAI prin alegeri si votare (si prin respectarea legilor existente...BUNE SAU RELE...asa cum sunt ele!)

  Raportează
 • postat de S-a vrut intenționat, spargerea manifestației. Sâmbătă, 11 August 2018 11:48 213.233.101.*** Link la comentariu
  1
  0

  De miting, se știa demult că va fi organizat, cheagul, diaspora ce va veni masiv pentru a aduce aminte conștiința , de a fi român, român activ în societate. Cum putea fi spartă manifestația, simplu, Jandarmeria Română chemând la manifestație, galeria Dinamo, galeria Dinamo cu care Jandarmeria are un protocol, înțelegere, de a participa la antrenamente în poligon, pentru acțiuni de spargere a manifestațiilor. Au venit, s-au concentrat, au acționat violent, ca la carte, ca la antrenament și a ieșit în final ce s-a urmărit, curățarea Pieței Victorii, la grămadă. Că s-a văzut, organizarea jandarmilor era la bătaie, cu tot armamentul din dotare, chiar aiurea, cu pistol Glock, cu glonț omorâtor de 9 mm, aflat în dotarea jandarmeriței de numai 20 de ani,pistol de război, ce nu avea ce căuta într-o zonă supraaglomerată.

  Raportează
 • postat de Remus Sâmbătă, 11 August 2018 09:20 82.137.13.*** Link la comentariu
  11
  8

  Ăsta parcă este o aplicație pentru un Război Civil sau Atipic A FOST PROGRAMAT sa înceapă când vin românii care Muncesc in UE și să aruncăm vină pe ei Cum Mama dracului toți care băteau jandarmii erau parcă de la Servicii de Protecție și Pază și mai îndrăzneț decât un jandarm antrenat și disciplinat Unde v-ați antrenat in ce țară? După ce două săptămâni țipați și v-ați dat GURIȚE la indicațiile prețioase ale Șoferului (Sanchi BUBI)Roman-Suedez trimis cu Ordin pe unitate dintr-o țară NATO care geme de libertăți v-ați luat la bătaie Bine Ca ORBAN nu a adus furci și topoare să de-a la băieți Cred că era puțin cam udat într-o anumită zonă inundabilă

  Raportează
 • postat de Cetățean Sâmbătă, 11 August 2018 09:00 109.103.173.*** Link la comentariu
  19
  10

  Locuri de muncă în România sunt., în agricultură... 80 + masă +transport+alimentele cu care pleci acasă.
  Dacă „țin atât de mult la România” de ce au plecat? De ce nu au rămas în țara lor „iubită”............
  Noi, care am rămas în țară, chiar așa de proști ne cred.... s-a văzut pe ecranele tv-ului, toți drogați... Ce mamă își duce copilul pe stradă la asemenea evenimente? Ce vor să demonstreze?
  Jandarmeria, armata, poliția ș.a. apărători ai țării, când o să fie o calamitate să nu le ceară ajutorul.
  De altfel, îi cară în spate, cum au fost inundațiile, incendii. ș.a. calamități... când apelează la ei.
  Să meargă în comunitățile pe care și le-au ales, dacă ei cred că acolo este „lapte și miere„
  Sunt prea multe de spus, dar.... i-a întrebat cineva cum au obținut aceste venituri???
  Nu ați văzut ce figuri de mafioți erau la demonstrație???

  Raportează
 • postat de Suzana Sâmbătă, 11 August 2018 07:34 82.137.8.*** Link la comentariu
  10
  8

  Se aude că Penalii din PSD încearcă să ne dea înapoi bănuții care ia furat Băsescu când a venit Criza Mondială(ăia 25%)Dar cică dacă fac prostia asta intră BANCA MONDIALĂ si UE în COLAPS cardiovascular de se scurg toți Eroii din Europa Dar cică dacă vine Domnul Ciolos ne salvează ne face mai întâi Foarte Democrați si apoi călători prin Lume Dar va fi foarte bine o să se dea la toți ce ne-a dat suedezul-roman Adică Multă Muncă degeaba si pe doi euro pe oră zi s-au an Că încă nu sa primit ORDIN de la Bruxelles Ura și la Gară ca a început la București a 2 Revoluție portocalie

  Raportează
 • postat de Suzana Sâmbătă, 11 August 2018 06:47 82.137.8.*** Link la comentariu
  7
  5

  Unde mergi tu Mielule / La pădure Domnule / Ce să faci tu Mielule /Să pasc (să i-au bătaie) iarbă Domnule /cîne te taie Mielule /Dumneavoastră Domnule ( care este în funcție Mielule) Acum să nu aibă de Paști GĂLBEAZĂ că mâncăm sănătos gustos și proaspăt congelat din OLANDA Cum care ? A doua țară a ROMÂNILOR de pretutindeni care vin acasă în concediul la ORDIN pe UNITATE să m-ai bage în cap DEMOCRAȚIE cu Aromă de PARIS cea de la Berlin și-a pierdut aroma de la Pestă porcină africană

  Raportează
 • postat de IC Sâmbătă, 11 August 2018 06:28 79.116.107.*** Link la comentariu
  0
  15

  Toate au fost bune pana cand au venit "baietii de baieti " ,un fel de "mineri "(oare cine i-a trimis sa compromita demonstratia ?) . Jandarmii in loc sa-i izoleze si sa-i extraga din multime, i-au lasat sa actioneze ca apoi sa poata interveni in forta ,cu toate mijloacele din dotare ,cum spunea un sef al lor .Apropo , de unde stia atat de sigur,cu aproximativ 24 ore inainte ,un important lider politic ,una dintre tintele demonstratiei ,ca se vor produce tulburari ,ca va fi varsare de sange etc ? Banuesc ca institutia abilitata sa vegheze la siguranta tarii si a populatie ,alta decat Jandarmeria sau Politia ,aservite politic , ii va indica pe adevaratii instigatori (chiar si din afara pietei ) pe huliganii care au atacat jandarmii si-i vor da pe mana justitiei , evident aplicand si jandarmilor ,de sus pana jos ,acelasi tratament.Ore catre ce fel de stat ne indreptam, cum sa dai cu gaze lacrimogene ,se pare ca nu numai ,la intamplare in peste o suta de mii de concetateni ,cat de mare-i disperarea sau frica unora ?

  Raportează
 • postat de #Votez Sâmbătă, 11 August 2018 00:23 82.78.127.*** Link la comentariu
  9
  10

  s-a văzut ce ordine de zi pe unitate au avut acesti Pokemonii #Rezistenti...

  Raportează
 • postat de cetatean din romania Vineri, 10 August 2018 21:03 89.137.137.*** Link la comentariu
  0
  15

  In urma acestui miting nu se va intampla nimic. Se lupta mafiile intre ele si masa de manevra e populatia naiva si credula care cred ca daca fac miting se schimba ceva. Se va schimba ceva cand tinerii destepti ai tarii vor stii sa ia locul clasei politice in Parlament. Invatati, candidati si veti fi alesi si schimbati mafia si legile care nu sunt bune. Astfel ii veti da la o parte pe dubiosii care sunt in Parlament de zeci de ani. Faceti voi un partid si atunci veti accede in Parlament si ii veti inlatura pe toti hotii si coruptii din tara asta. Puneti la punct industria, agricultura, comertul, faceti productie, faceti lucruri de calitate si vindeti in alte tari, atunci o sa vina banii si o sa traim mai bine. Nu va mai lasati calcati in picioare de toti ticalosii. Spuneti stop abuzurilor. Ei au putere pentru ca lucreaza inteligent. Cand veti fi voi maiinteligenti o sa luati voi puterea si atunci trebuie sa puneti la munct tara asta si sa o dezvoltati. Stopati imediat taierea padurilor.

  Raportează
 • postat de macarie banu Vineri, 10 August 2018 20:12 78.96.81.*** Link la comentariu
  6
  10

  la cum a organizat Dragnea jandarmeria mitingul va fi un mare fass..........sunt inchisi ca intr-un tzarc si care iese,poc,gazu' de lacrimi. Asa...si vor fi lasati sa strige si sa se agite pana obosesc....apoi fiecare la casa lui....Dragnea rade pana leashina......nu se schimba nimic.......cam asa pare a fi scenariul.Pana nu sunt prinsi,luati de gat si aruncati in tomberoanele de gunoi,ca in Ucraina,nu se va intampla nimic. Multumesc celor care protesteaza,celor care au venit de la mama naibii sa protesteze,celor care au plecat la Bucuresti sa protesteze....celor care spun ce vor!!!!!

  Raportează
 • postat de Rosii am fost si suntem inca ... Vineri, 10 August 2018 18:55 108.245.201.*** Link la comentariu
  3
  12

  Cainii latra ursu' merge ....si mai cheltuiti bani si energie ...pt nimic . La atatia ani dupa caderea comunismului inca tovarasii sunt la putere ..inclusiv la Galati , un oras mort da rosu si ruinat , psd a avut grija . D Nicolae v-a rezolvat cum trebuie . La Galati e traditional sa se voteze psd ...asa ca va meritati soarta .

  Raportează
 • postat de Razmerita Vineri, 10 August 2018 17:44 100.117.12.*** Link la comentariu
  6
  10

  nu mai exista remediu pentru tara asta,bomba nucleara sau starpirea natiei romane asta e ultima solutie

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.