Reparaţia capitală a Pasajului Dunărea, la licitaţie

Reparaţia capitală a Pasajului Dunărea, la licitaţie
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Până pe 6 noiembrie, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reparaţii capitale la Pasajul „Dunărea”. Contractul scos la licitaţie având o valoare totală estimată de 2.491.238 de lei cu TVA, criteriul de atribuire fiind „preţul cel mai scăzut”.

Nu mai puţin de 75 de zile pentru proiectare şi opt luni pentru execuţia lucrărilor, acestea sunt termenele pe care administraţia locală le impune în caietul de sarcini al licitaţiei care vizează pasajul subteran din centrul oraşului. Municipalitatea îşi doreşte, în primul rând, eliminarea infiltraţiilor la nivelul planşeelor, pereţilor şi pardoselii, însă construcţia are mai multe probleme care necesită rezolvare.

Potrivit documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii aprobate de consilierii locali luna trecută, pasajul pietonal subteran, care traversează de o parte şi alta strada Brăilei, prezintă degradări ale elementelor constructive, structurale şi nestructurale: fisuri, desprinderi ale plafonului, crăpături deschise, dale ornamentale sparte.

Primăria îşi doreşte nu numai finisaje cu materiale de bună calitate: granit la pardoseli şi trepte, placaj de marmură la pereţi, tavan fals din aluminiu eloxat, vitrine montate în tâmplărie din aluminiu eloxat, ci şi „realizarea a două copertine din sticlă pe structura metalică, pentru a proteja cele două scări de acţiunea intemperiilor, dar având şi un rol decorativ ca accente vizuale, subliniind contextul arhitectural”.

Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul nostru, Pasajul Dunărea trebuie să găzduiască expoziţii de artă şi design, în cadrul amplei amenajări a zonei centrale a oraşului, cuprinsă între strada Navelor (limita blocului P) şi Potcoava de Aur, care a demarat în această vară. Numai că, atunci când amenajarea a fost scoasă la licitaţie, în documentaţie a fost prins doar desenul pasajului protejat de cupole, nu şi costul reabilitării lui, reabilitare pentru care se caută acum proiectant şi constructor.

Citit 4623 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2018 10:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.