Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
4 comentarii

Până pe 6 noiembrie, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reparaţii capitale la Pasajul „Dunărea”. Contractul scos la licitaţie având o valoare totală estimată de 2.491.238 de lei cu TVA, criteriul de atribuire fiind „preţul cel mai scăzut”.

Nu mai puţin de 75 de zile pentru proiectare şi opt luni pentru execuţia lucrărilor, acestea sunt termenele pe care administraţia locală le impune în caietul de sarcini al licitaţiei care vizează pasajul subteran din centrul oraşului. Municipalitatea îşi doreşte, în primul rând, eliminarea infiltraţiilor la nivelul planşeelor, pereţilor şi pardoselii, însă construcţia are mai multe probleme care necesită rezolvare.
Potrivit documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii aprobate de consilierii locali luna trecută, pasajul pietonal subteran, care traversează de o parte şi alta strada Brăilei, prezintă degradări ale elementelor constructive, structurale şi nestructurale: fisuri, desprinderi ale plafonului, crăpături deschise, dale ornamentale sparte.
Primăria îşi doreşte nu numai finisaje cu materiale de bună calitate: granit la pardoseli şi trepte, placaj de marmură la pereţi, tavan fals din aluminiu eloxat, vitrine montate în tâmplărie din aluminiu eloxat, ci şi „realizarea a două copertine din sticlă pe structura metalică, pentru a proteja cele două scări de acţiunea intemperiilor, dar având şi un rol decorativ ca accente vizuale, subliniind contextul arhitectural”.
Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul nostru, Pasajul Dunărea trebuie să găzduiască expoziţii de artă şi design, în cadrul amplei amenajări a zonei centrale a oraşului, cuprinsă între strada Navelor (limita blocului P) şi Potcoava de Aur, care a demarat în această vară. Numai că, atunci când amenajarea a fost scoasă la licitaţie, în documentaţie a fost prins doar desenul pasajului protejat de cupole, nu şi costul reabilitării lui, reabilitare pentru care se caută acum proiectant şi constructor.

Citit 3999 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2018 10:57

4 comentarii

 • postat de Ramona Miercuri, 07 Noiembrie 2018 16:15 185.220.102.*** Link la comentariu
  0
  0

  Sa speram ca Primăria are deschiderea intelectuala pentru „realizarea a două copertine din sticlă SECURIZATA pe structura metalică, pentru a proteja si sticla copertinelor de acţiunea intemperiilor GEN PLOAIE CU PIATRA asta ca tot se spune/afirma clar ca ”Primăria îşi doreşte nu numai finisaje cu materiale de bună calitate, ci şi „realizarea a două copertine din sticlă pe structura metalică, pentru a proteja cele două scări de acţiunea intemperiilor", de aceea cred ca Primaria trebuie sa se asigure ca acele doua copertine din sticla sunt facute din STICLA STRATIFICATA SECURIZATA de cea mai buna calitate, nu care cumva sa se crape la fiecare scuipat al oricarui golan care se mai reazema, se mai sprijina cu mainile de copertina.

  Raportează
 • postat de Ion Marți, 23 Octombrie 2018 19:13 100.117.16.*** Link la comentariu
  0
  5

  Opt luni pentru un pasaj de 25 de m?
  Ce merge asa greu fratilor orice rahatel de lucrare in Galatiul asta?

  Raportează
 • postat de Remus Marți, 23 Octombrie 2018 12:07 82.137.14.*** Link la comentariu
  1
  5

  Dacă brăilenii vor avea la Pastele Cailor podul peste Dunăre noi avem noroc TUNELUL O să fie reparat SPERĂM și Întreținut într-un Mandat

  Raportează
 • postat de City Planner Marți, 23 Octombrie 2018 05:09 27.68.66.*** Link la comentariu
  2
  10

  Toata Brailei ar trebui sa aiba asa pasaje nu stopuri cretine din 20 in 20 de metri ce creeaza blocaje si poluare

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.