Modernizare în prelungiri până la primăvară. Pe strada Leonida Zamfirescu, finalizare până-n gard (FOTO)

Modernizare în prelungiri până la primăvară. Pe strada Leonida Zamfirescu, finalizare până-n gard (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

„A sosit şi 2 noiembrie, ba a şi trecut. Strada Leonida Zamfirescu e tot neterminată. Probabil ca au un calendar maya... Sau vor musai să prindă ploile? Ca să nu mai spun că există o bucată de trotuar care nu duce nicăieri: în 20 de metri se termină în gard. Frumos proiect!”, este mesajul pe care l-am primit la redacţie din partea lui Gabriel Leopa, un cititor al ziarului "Viaţa liberă".

„Modernizarea unei străzi, finalizată doar pe panou”, scriam în ediţia din 2 octombrie a ziarului „Viaţa liberă” despre modernizarea străzii care poartă numele primei femei inginer din lume, Eliza Leonida Zamfirescu. Deşi pe panoul de şantier scrie negru pe alb "Data începerii construcţiei - 25 septembrie 2017, data finalizării construcţiei - 25 septembrie 2018", Primăria municipiului Galaţi ne declara că, potrivit contractului încheiat cu constructorul, termenul de finalizare este 2 noiembrie 2018. Mai mult, atunci am primit asigurări că lucrarea este în grafic, că s-a turnat stratul de pietriş şi că urmează asfaltarea.

Luni, 5 noiembrie 2018, am vizitat din nou strada şi am descoperit că lucrările nu numai s-au finalizat, dar prezintă o serie întreagă de anomalii.

Panoul de lucrări atestă aceleaşi dată de finalizare – 25 septembrie, numai că a fost coborât de pe stâlp şi sprijinit de un gard. Ca element de noutate, a apărut un refugiu, în spatele căruia se construieşte un trotuar care se opreşte brusc într-un gard.

Punctul de gunoi e în continuare desfiinţat, dar asta nu-i împiedică pe locatarii zonei să arunce deşeurile tot acolo.

Trotuarul este extrem de îngust, marcat cu canalizări şi stâlpi. „Hal de proiectare şi de execuţie. Sunt porţiuni de trotuar pe care e imposibil de circulat ca pieton! Ce mai pot spune despre intrările pe aceasta stradă care sunt ambele strangulate la o singură bandă pentru că Primăria nu a fost în stare să exproprieze trei metri din parcul auto de exemplu care oferă în chirie locuri de parcat maşini”, ne-a spus, revoltat, unul dintre gălăţenii care locuieşte pe această stradă, precizând că el şi-a cedat un metru din propria curte, mutându-şi gardul, pentru ca strada să fie, cât de cât, accesibilă, în condiţiile în care dimensiunile ei sunt demne de o uliţă. Muncitorii lucrau la trotuarele din apropierea campusului social din Micro 17.

Ce spune Primăria

Primăria municipiului Galaţi ne-a declarat că refugiul va fi mutat, la fel şi stâlpii care aparţin Telekom. „Constructorul a transmis o adresă către Primărie pentru prelungirea termenului din motive întemeiate: creşterea preţului la materialele necesare pentru asfaltare. Se va turna stratul de binder, pentru a fi pus în siguranţă ceea ce s-a realizat până acum, însă turnarea stratului de bitum şi asfaltarea depind de aprovizionarea cu materialele necesare şi de temperaturi optime. În măsura în care vor găsi materialele de care au nevoie şi vremea va permite, lucrarea se va finaliza anul acela. Dacă nu, lucrarea va fi pusă în siguranţă, iar termenul de finalizare va fi trimestrul al doilea al anului viitor, adică la primăvară. Nu se pot aplica sancţiuni constructorului câtă vreme pe partea de carosabil şi-a făcut treaba”, ne-a declarat Biroul de Presă al Primăriei.

Reamintim că lucrările sunt executate de SC Rovis Lider SRL, ar fi trebuit să dureze 12 luni, valoarea contractului fiind de 3.883.516 de lei cu TVA. Pentru modernizarea acestei străzi, Primăria beneficiază de finanţare prin Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Citit 3999 ori Ultima modificare Joi, 08 Noiembrie 2018 15:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.