Prime de Crăciun, în Galaţi. Cel mai darnic Moş de la mal de Dunăre
Foto: Arhiva VL

Prime de Crăciun, în Galaţi. Cel mai darnic Moş de la mal de Dunăre
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Prilej pentru companiile şi instituţiile gălăţene de a recompensa munca depusă de angajaţi în decursul anului, prin diverse cadouri, nici Crăciunul din acest an nu face excepţie. Ca aproape în fiecare an, cel mai darnic Moş este cel care a poposit la companiile a căror activitate este strâns legată de Dunăre.

Una dintre cele mai consistente prime de Crăciun din Galaţi este, de departe, cea primită de angajaţii Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ), consecinţă şi a unui contract colectiv de muncă negociat beton. Astfel, salariaţii AFDJ au primit în acest an patru categorii de prime, care, cumulate, egalează sau chiar depăşesc valoarea unui salariu lunar. Pe lângă pungile-cadou în valoare de 150 de lei net pentru fiecare copil minor, salariaţii au mai primit o primă de 550 lei net, o alta de 150 lei net, precum şi o primă anuală individuală, echivalentă cu aproximativ 70 la sută din salariul de bază.

"Vecinii" de la Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) au primit şi ei o primă frumuşică, de 500 de lei net fiecare.

În Şantierul Naval Damen, prima de Crăciun, bătută "în cuie" prin contractul colectiv de muncă, a fost în valoare de 25 la sută din salariul de bază, plus câte o pungă-cadou, de circa 220 de lei, pentru fiecare copil.

Celălalt "stâlp" al economiei Galaţiului, combinatul siderurgic (încă) ArcelorMittal, le-a oferit angajaţilor săi câte 200 de lei impozabili, conform CCM-ului negociat cu scandal iarna trecută.

Alte două companii cunoscute ale Galaţiului, Transurb şi Administraţia Pieţelor Agroalimentare, le-au oferit salariaţilor prime de 500 lei, respectiv, 150 de lei, ambele impozabile.

Citit 9852 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.