Prime de Crăciun, în Galaţi. Cel mai darnic Moş de la mal de Dunăre
Foto: Arhiva VL

Prime de Crăciun, în Galaţi. Cel mai darnic Moş de la mal de Dunăre
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Prilej pentru companiile şi instituţiile gălăţene de a recompensa munca depusă de angajaţi în decursul anului, prin diverse cadouri, nici Crăciunul din acest an nu face excepţie. Ca aproape în fiecare an, cel mai darnic Moş este cel care a poposit la companiile a căror activitate este strâns legată de Dunăre.

Una dintre cele mai consistente prime de Crăciun din Galaţi este, de departe, cea primită de angajaţii Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ), consecinţă şi a unui contract colectiv de muncă negociat beton. Astfel, salariaţii AFDJ au primit în acest an patru categorii de prime, care, cumulate, egalează sau chiar depăşesc valoarea unui salariu lunar. Pe lângă pungile-cadou în valoare de 150 de lei net pentru fiecare copil minor, salariaţii au mai primit o primă de 550 lei net, o alta de 150 lei net, precum şi o primă anuală individuală, echivalentă cu aproximativ 70 la sută din salariul de bază.

"Vecinii" de la Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) au primit şi ei o primă frumuşică, de 500 de lei net fiecare.

În Şantierul Naval Damen, prima de Crăciun, bătută "în cuie" prin contractul colectiv de muncă, a fost în valoare de 25 la sută din salariul de bază, plus câte o pungă-cadou, de circa 220 de lei, pentru fiecare copil.

Celălalt "stâlp" al economiei Galaţiului, combinatul siderurgic (încă) ArcelorMittal, le-a oferit angajaţilor săi câte 200 de lei impozabili, conform CCM-ului negociat cu scandal iarna trecută.

Alte două companii cunoscute ale Galaţiului, Transurb şi Administraţia Pieţelor Agroalimentare, le-au oferit salariaţilor prime de 500 lei, respectiv, 150 de lei, ambele impozabile.

Citit 9625 ori Ultima modificare Vineri, 21 Decembrie 2018 18:03

4 comentarii

 • postat de Tirpitz
  Duminică, 23 Decembrie 2018 10:11
  86.127.195.***
  Sigura ca da, doar pentru ca nu fac mare lucru, doar doneaza partidelor de la guvernare. Cum au posibilitatea sa angajeze cateva Nicolete care sa figureze si ele pe statul de plata atata timp cat partidul o cere, cu retributii lunare frumusele, banii curg pe Dunare. Cum sa nu fie date prime cand ibovnicele figurante contribuie la completarea bugetului tarii fara vreo osteneala. Si fostul manager condamnatul functional, ala ce prima o fi primit pentru buna purtare in fata vatafului, ca doar nu avea merite pentru vreo realizare grozava.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Sâmbătă, 22 Decembrie 2018 18:22
  84.117.41.***
  Trantorii galatiului se bucura de sarbatori crestinesti
  ceilalti inghit in sec. Unde este dreptatea?
  Preotul a venit cu cersitul pe 20 dec
  m-am uitat pe cer...nu era nicio stea vestitoare
  de nastere a Mantuitorului.
  Incep sa ma intreb...oare cand s-a nascut Iisus?
  Muncesti din greu sa te faci util societaii, sa-ti hranesti familia
  in timp ce trantorii acestei tari (bugetarii) nu se mai satura
  lafaind in prime.
  Incep sa ma indepartez de religie...cu parere de rau!
  Dumnezeu este si el bugetar!
  6
  20
  Raportează
 • postat de Camelia
  Sâmbătă, 22 Decembrie 2018 13:37
  86.124.205.***
  Parca Transurb avea probleme financiare !!!!
  AFDJ si APDM parca NU au bani sa dragheze senalul navigabil al Dunarii !!!
  1
  17
  Raportează
 • postat de Gelu
  Sâmbătă, 22 Decembrie 2018 13:30
  178.138.99.***
  Si noi am avut un contract cu prima de sarbatori (craciun ) dar Menaromul a zis pas , fara tichete de masa si contravaloare transport de sase luni ? prevazute in contract. Asa ca va doresc un an mai bun si sarbatori cum o da Domnul !
  0
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.