Proiectul Parcului Aventura, relansat de CJ Galaţi

Proiectul Parcului Aventura, relansat de CJ Galaţi
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi relansează proiectul zonei de agrement Parc Aventura, de la Gârboavele, prin iniţierea unui nou parteneriat transfrontalier, cu reprezentanţi ai administraţiilor publice din Republica Moldova şi Ucraina, în urma căruia ar urma să crească şansele de a fi accesat un grant în valoare de 364.000 euro pentru realizarea obiectivului.

Proiectul "Escapeland - Dezvoltare și promovare în comun a Turismului Activ în Bazinul Mării Negre" are la bază colaborarea dintre judeţele Galaţi şi Constanţa, dar şi partenerii din Odessa (Ucraina), Cantemir (Republica Moldova) şi Kutaisi (Georgia), o hotărâre în acest sens fiind aprobată marţi, 29 ianuarie, în prima şedinţă a CJ Galaţi din acest an.

Proiectul, în valoare de 1,5 milioane de euro, va fi depus în cadrul Programului Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, pe măsura ce vizează sectoarele turismului şi culturii. Partenerii îşi propun dezvoltarea infrastructurii turistice, dar şi promovarea în comun a unor obiective din cele cinci regiuni partenere şi dezvoltarea colaborării la nivelul autorităţilor publice şi a mediului privat.

"Grantul ce va reveni CJ Galați pentru acest proiect va fi de 364.000 de euro, contribuția proprie va fi de maxim 32.000 de euro (echivalent în lei), iar cheltuielile neeligibile vor avea o valoare de maxim 39.000 de euro (echivalent în lei). Proiectul prevede pentru județul Galați amenajarea zonei de agrement Parc Aventura, pe o suprafață de 8,4 ha de pădure amplasată în extravilanul comunei Tulucești, în Pădurea Gârboavele, în vecinătatea Muzeului Satului "Petru Caraman” şi Muzeul Zonei Pescăreşti din judeţul Galaţi", se precizează în nota de fundamentare a hotărârii.

Proiectul a fost iniţiat în 2017, iar o primă tentativă de obţinere a finanţării s-a făcut tot prin POC Bazinul Mării Negre, dar cu toate că a întrunit punctajul pentru a fi eligibil, nu a prins fondurile necesare în sesiunile de până acum. "Pe acest program sunt nişte reguli mai speciale şi acum încercăm, prin asociere, să obţinem un punctaj mai mare, astfel încât proiectul să fie prins la finanţare în 2019. Ideea este, dacă avem posibilitatea să atragem fonduri transfrontaliere, să nu folosim bani din bugetul CJ. Dar, oricum ar fi, proiectul va fi făcut", ne-a explicat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Conform proiectului, Parcul Aventura va dispune de 15 trasee de aventură (cățărare/ traversare, cu puncte de staționare și tranzit pe platformele amplasate pe arborii din amplasament), cu nivele diferite de dificultate, și două trasee de tiroliană, cu lungimi de 150 și 180 de metri, fiind asigurate prin proiect nu doar standarde de calitate ridicate, ci şi echipamentele de siguranţă pentru "aventurieri".

Citit 5484 ori Ultima modificare Joi, 31 Ianuarie 2019 13:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.