UPDATE | Contract de peste 20 de milioane de euro pentru modernizarea unei axe rutiere
Foto: Iulia Kelt

UPDATE | Contract de peste 20 de milioane de euro pentru modernizarea unei axe rutiere
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

UPDATE | Peste 97,8 milioane de lei cu TVA, adică mai bine de 20,8 milioane de euro, este valoarea contractului atribuit de Primăria municipiului Galaţi Asocierii Tancrad SRL – Lemacons SRL – Citadina 98 SA – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai şi a carosabilului pe străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918.

Conform Primăriei, cele două artere importante ale municipiului Galaţi vor beneficia, pentru prima dată, de ample lucrări de modernizare, graţie unei investiţii cu fonduri europene şi finanţare de la bugetul local.

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, urmează să fie semnat, în curând, contractul de finanţare şi să fie demarat efectiv proiectul.

”Alături de proiectul de extindere şi modernizare a Drumului de Centură, pe care îl derulăm în parteneriat cu Consiliul Judeţean, modernizarea străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918 reprezintă încă un proiect major de investiţii al municipalităţii dedicat infrastructurii oraşului. Urmează să semnăm în curând contractul de finanţare şi să demarăm efectiv proiectul. Una dintre priorităţile actualei administraţii este atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului. Obiectivul este de a nu rata nicio axă de finanţare şi a atrage cât mai mulţi bani europeni. Primăria a depus proiecte cu fonduri europene de peste 1,4 miliarde de lei (aproximativ 300 de milioane de euro) pentru obiective de investiţii în toate domeniile – infrastructură, transport public în comun, sănătate, educaţie, cultură, social etc”, a declarat edilul-şef.

Ce lucrări se vor realiza

Potrivit Primăriei, proiectul prevede lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere: realizarea de straturi asfaltice noi, crearea de noi locuri de parcare, reamenajarea trotuarelor, realizarea de piste pentru biciclişti, marcaje şi indicatoare rutiere noi, montarea de butoni reflectorizanţi în zonele cu risc de producere a accidentelor rutiere sau stâlpi de ghidaj pe porţiunile de traseu în care vizibilitatea este îngreunată pe timp de noapte. În plus, vor fi amenajate, pe o lungime de minimum 25 de metri, şi străzile laterale care intersectează cele două artere.

De asemenea, pentru prima dată, liniile şi căile de rulare ale tramvaielor vor fi modernizate, fiind prevăzute lucrări de înlocuire a acestora, amenajare de peroane pentru călători prevăzute cu gard de protecţie şi indicatori de staţii, precum şi montarea de adăposturi pentru călători. Amplul proiect de infrastructură vizează şi modernizarea iluminatului public stradal, dar şi introducerea în subteran a reţelelor aeriene (fibră optică, telefonie, tv). Totodată, se vor executa lucrări edilitare pentru înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare.

În contract, sunt prevăzute două luni pentru servicii de proiectare şi 16 luni pentru execuţia lucrărilor.


Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Citadina 98 SA – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL este, potrivit Primăriei municipiului Galaţi, câştigătoarea contractului având a obiectiv „Modernizare linii de tramvai și carosabil strada Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918”, cu o ofertă de 97,8 milioane de lei cu TVA, adică 20,8 milioane de euro.

Conform Primăriei, cele două artere importante ale municipiului Galați vor beneficia, pentru prima dată, de ample lucrări de modernizare, grație unei investiții cu fonduri europene și finanțare de la bugetul local. Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, urmează să fie semnat, în curând, contractul de finanţare şi să fie demarat efectiv proiectul.

Sunt prevăzute două luni pentru servicii de proiectare și 16 luni pentru execuția lucrărilor.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 10667 ori Ultima modificare Joi, 07 Martie 2019 01:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.