UPDATE | Contract de peste 20 de milioane de euro pentru modernizarea unei axe rutiere
Foto: Iulia Kelt

UPDATE | Contract de peste 20 de milioane de euro pentru modernizarea unei axe rutiere
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

UPDATE | Peste 97,8 milioane de lei cu TVA, adică mai bine de 20,8 milioane de euro, este valoarea contractului atribuit de Primăria municipiului Galaţi Asocierii Tancrad SRL – Lemacons SRL – Citadina 98 SA – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai şi a carosabilului pe străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918.

Conform Primăriei, cele două artere importante ale municipiului Galaţi vor beneficia, pentru prima dată, de ample lucrări de modernizare, graţie unei investiţii cu fonduri europene şi finanţare de la bugetul local.

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, urmează să fie semnat, în curând, contractul de finanţare şi să fie demarat efectiv proiectul.

”Alături de proiectul de extindere şi modernizare a Drumului de Centură, pe care îl derulăm în parteneriat cu Consiliul Judeţean, modernizarea străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918 reprezintă încă un proiect major de investiţii al municipalităţii dedicat infrastructurii oraşului. Urmează să semnăm în curând contractul de finanţare şi să demarăm efectiv proiectul. Una dintre priorităţile actualei administraţii este atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului. Obiectivul este de a nu rata nicio axă de finanţare şi a atrage cât mai mulţi bani europeni. Primăria a depus proiecte cu fonduri europene de peste 1,4 miliarde de lei (aproximativ 300 de milioane de euro) pentru obiective de investiţii în toate domeniile – infrastructură, transport public în comun, sănătate, educaţie, cultură, social etc”, a declarat edilul-şef.

Ce lucrări se vor realiza

Potrivit Primăriei, proiectul prevede lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere: realizarea de straturi asfaltice noi, crearea de noi locuri de parcare, reamenajarea trotuarelor, realizarea de piste pentru biciclişti, marcaje şi indicatoare rutiere noi, montarea de butoni reflectorizanţi în zonele cu risc de producere a accidentelor rutiere sau stâlpi de ghidaj pe porţiunile de traseu în care vizibilitatea este îngreunată pe timp de noapte. În plus, vor fi amenajate, pe o lungime de minimum 25 de metri, şi străzile laterale care intersectează cele două artere.

De asemenea, pentru prima dată, liniile şi căile de rulare ale tramvaielor vor fi modernizate, fiind prevăzute lucrări de înlocuire a acestora, amenajare de peroane pentru călători prevăzute cu gard de protecţie şi indicatori de staţii, precum şi montarea de adăposturi pentru călători. Amplul proiect de infrastructură vizează şi modernizarea iluminatului public stradal, dar şi introducerea în subteran a reţelelor aeriene (fibră optică, telefonie, tv). Totodată, se vor executa lucrări edilitare pentru înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare.

În contract, sunt prevăzute două luni pentru servicii de proiectare şi 16 luni pentru execuţia lucrărilor.


Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Citadina 98 SA – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL este, potrivit Primăriei municipiului Galaţi, câştigătoarea contractului având a obiectiv „Modernizare linii de tramvai și carosabil strada Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918”, cu o ofertă de 97,8 milioane de lei cu TVA, adică 20,8 milioane de euro.

Conform Primăriei, cele două artere importante ale municipiului Galați vor beneficia, pentru prima dată, de ample lucrări de modernizare, grație unei investiții cu fonduri europene și finanțare de la bugetul local. Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, urmează să fie semnat, în curând, contractul de finanţare şi să fie demarat efectiv proiectul.

Sunt prevăzute două luni pentru servicii de proiectare și 16 luni pentru execuția lucrărilor.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 9708 ori Ultima modificare Joi, 07 Martie 2019 01:40

17 comentarii

 • postat de Radu
  Vineri, 08 Martie 2019 13:57
  82.137.14.***
  De ce pe Traian la sediul Politiei Locale nu aveti semne de circulație oprirea interzisa" si separatoare fluidizarea in capul vostru nu e pe toata strada Traian, de ce încălcăti legea domnule primar ???
  1
  7
  Raportează
 • postat de kalu
  Miercuri, 06 Martie 2019 13:03
  89.136.7.***
  okay , pe unde mai ne plinbam dak se inchide toate marile stazi????
  12
  6
  Raportează
 • postat de Ana
  Miercuri, 06 Martie 2019 12:53
  82.137.14.***
  Nu uitati de sparatoare pe Traian la poliția locală, penitenciar ,spitalul militar , .........fluidizatii...sifonatii...de lovele, alo DNA???
  5
  16
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Miercuri, 06 Martie 2019 12:23
  84.117.41.***
  De ceva vreme in zona Reno (intersectie Gheorghe Doja) spre Centrala Telefonica
  si Str. Constructorilor s-au efectuat lucrari de introducere in subteran a unor cabluri
  (electrice sau de fibra optica)
  Lucrarile s-au efectuat pe trotuarul pietonal (partea centralei telefonice) dar dupa terminarea
  lucrarilor, trotuarele au fost lasate asa, fara sa fie asfaltate la loc.
  S-au facut sesizari in acest sens pentru ca firma respectiva sa reasfalteze in urma lucrarilor
  efectuate.
  Nimeni nu ia nicio masura contra acestei firme
  Ma indoiesc ca lucrarile mentionate mai sus vor atinge si trotuarele
  de la Reno spre Centrala Telefonica si mai departe pe Str Constructorilor
  Cred ca-n alta tara daca se intampla asta, firma respectiva nu mai avea
  cum sa-si desfasoare activitatea din cauza amenzilor primite.
  1
  19
  Raportează
 • postat de IC
  Miercuri, 06 Martie 2019 11:52
  5.13.251.***
  Tramvaiul un mijloc aproximativ ne poluant ( daca nu se iau in calcul poluara, de la minereu ,carbune, otel ,laminare sina ,fundatie si curent electric ) un mijloc traditional pentru Galati ,unul din primele tramvaie electrice , astazi este o aberatie sa mai investesti bani in liniile de tramvai ,ce desevesc si cati pasageri utilizeaza tramvaiele in Galati ,daca s-ar pune pe masa costurile reale , s-ar putea asigura abonament gratuit , ala de-l da TRANSURB ,pentru tramvaie( elevi ,pensionati ,studenti} saua ar renunta la acesta cacealma electorala ,de prostit votanti.
  6
  6
  Raportează
 • postat de MM
  Miercuri, 06 Martie 2019 11:00
  5.13.171.***
  Mda, problema nu e modernizarea unei axe rutiere ceea ce, e ceva normal pt fluidizarea şi bunăstarea unui oraş, ce se vrea a fi civilizat şi modern. Problema se pune cum se fac si cum se recepționează aceste lucrări. Vezi modernizarea arterei prelungirea Traian, unde după ce au finalizat lucrarea şi-au adus aminte că nişte cabluri, trebuiau băgate subteran, vezi lucrarea din zona Valea oraşului unde sistemul de colectare a, apelor pluviale, e subdimensionată şi nu face față, la o ploaie puțin mai sănătoasă şi apa, tot pe străzi bălteşte de parcă nu a, fost modernizată, vezi deja arhicunoscuta FALEZOGAURĂ altă gaură adusă la adusă la bugetul local din banii contribuabilului şi la câți bani a inghițit FALEZOGAURA, reconstruiai şi modernizai cap-coadă, faleza Dunarii, nu mai vorbim de parcurile de recreere, recent modernizate sau realizate, unde presa locală a sesizat lucrări de mântuială. Deci voi, ăstia din administrația locală şi județeană şi voi firmele de casă ale alianței PSD-GOGOŞI C-ALDE + TRASEIŞTII, care sunteți abonate la contractele pe banii contribuabilului să ştiți că, ne-am săturat de lucrari de mântuială la nişte prețuri de reconstruieşti oraşul de la 0 şi ar cam fi cazul să faceți şi lucrări calitative din toate punctele de vedere. Ştiti şi voi cum se spune: SĂ NU AIBĂ CLIENTUL, CE KKT MÂNCA LA ADRESA NOASTRĂ SI AL LUCRĂRILOR EXECUTATE DE NOI!"
  4
  21
  Raportează
 • postat de Nicu
  Miercuri, 06 Martie 2019 09:44
  5.13.159.***
  daca Tancrad SRL – Lemacons SRL au castigat acest contract cu termen de executie 16 luni, au atata personal angajat sa termine si celelalte contracte cistigate: parcarile de la Spitalul de Urgenta si Mazepa, drumul de centura, parcul Eminescu, centrul orasului de la P-euri si pana la Biserica Greaca, intrarea in oras dinspre Tecuci, drumul de acces din curtea Politiei de Frontiera (de la turnul de televiziune) ???? Asa se vor deschide fronturi de lucru cu mult asteptate noi locuri de munca in Galati. Bravo decidentilor.
  4
  21
  Raportează
 • postat de ADYtza
  Miercuri, 06 Martie 2019 09:41
  86.124.202.***
  1. Iar asocierea de 5 firme cu 10 muncitori ,incep santierul dar nu le-au terminat pe celelalte. 2. Nu o fi mai bine ca linia de tramvai sa fie pe langa bordura ? Nu ar mai trebui refugii si nici alte mici treceri de pietoni pentru ele.
  5
  17
  Raportează
 • postat de Eu
  Miercuri, 06 Martie 2019 09:25
  92.86.16.***
  Pentru autobuze se mai aude ceva si ceva URGENT ???Ca lumea nu are bani de taxiu ca sa ajunga la locul de munca...Si cei care pleaca din imputitul asta de oras sunt indreptatiti sa o faca.Eu unu as faceo fara sa ma gandesc, eventual in alta tara..
  9
  11
  Raportează
 • postat de Suzi quatro
  Miercuri, 06 Martie 2019 09:24
  82.137.9.***
  BĂNUȚII vin de la POARTA TURCEASCĂ sau de la Poarta de la Bruxelles dacă stăm la cerșit că orice Romm care este român??? Ați găsit ceva in CAVOUL ROMAN SI URME DE BANI LA TIGHINA?? DE CE??? PĂI DACĂ A-ȚI STABILIT ȘI PREȚUL CORECT AL LUCRĂRII ACUM ÎNAINTE DE 1 APRILIE CÂND INTRĂM ÎN POSTUL PAȘTELUI SĂ NU GREȘIM LA ZEROURI (000 000)SI LA MONEDĂ/// AM VĂZUT PE ANIMAL PLANET CĂ LEII SUNT CAM FUGĂRIȚI PRIN BRUXELLES DE EUROI// VĂ MAI RĂMÂN BANI PENTRU PANSELUȚE OLANDEZE SI ORNAMENTE PERSONALIZATE SAU LUĂM DE LA CEC CĂ DOAR ESTE ROMÂNESC ȘI LE DĂM ȚEAPĂ /// ODATĂ NOI ODATĂ EI CA-N TENISUL DIN DEMOCRAȚIA LIBERALĂ
  16
  5
  Raportează
 • postat de Alina
  Miercuri, 06 Martie 2019 08:40
  188.24.227.***
  Dar strazile pe unde s-au bagat cablurile sub pamant si au ramas tot feluri de gropi prin micro 21,b-dul Dunarea,cand se repara?de aproape jumatate de an sunt numai santuri si gropi acolo! Cum sa faca asemenea lucrare de mantuiala,sa nu asfalteze pentru a indrepta strazile dupa ce au facut santurile?Pai ne stricam masinile de tot!
  1
  17
  Raportează
 • postat de Ely
  Miercuri, 06 Martie 2019 08:09
  89.121.206.***
  Pentru Alexz: cu siguranta vor fi, altfel nu se va primi finantare europeana!
  1
  7
  Raportează
 • postat de Sabrina
  Miercuri, 06 Martie 2019 07:46
  82.137.9.***
  După ce l-am făcu pe cel de70 000 000 de Euroi de pe Drumul de Centură ce duce la Tecuci pe lângă Micro 39 A și B și C( bine că nu era tot alfabetul) acum îl FACEM PRAF IN OCHI ALEGĂTORILOR ASISTAȚI SOCIAL PE CEL DE 20 000 000 DE EUROI // ATI STAT LA COADĂ LA BRUXELLES S-AU VA DECLARAT MINISTRUL VENIT TOCMAI DE LA BUCUREȘTI CARE NE-A VISAT TREI NOPȚI LA RÂND CĂ ORAȘUL DE LA DUNĂRE SE NUMEȘTE GALAȚI // ȘI CĂ VIN ALEGERILE DUPĂ EXACT 1 APRILIE CARE ȚIN PÂNĂ LA ANUL VIITOR CA SUNT 4 BUCĂȚI //SĂ NE SĂTURAM DE PROMISIUNI PENTRU URMĂTORUL CENTENAR
  12
  7
  Raportează
 • postat de Adrian
  Miercuri, 06 Martie 2019 07:02
  89.136.4.***
  Bine ca se face.

  Problema este alta.
  Tinand cont de faptul ca in acelasi timp o sa inceapa lucrarile si la Centura, s-au gandit cum o sa gestioneze aceste lucrari in asa fel incat sa nu paralizeze tot traficul ?
  Singura varianta de a ajunge in Bariera (pana la Bulevardul Cosbus) o sa fie Str. Brailei si aici discutam si de traficul greu.
  Si se mai anuntau lucrari si pe Str. Brailei ...

  Alta problema.
  Daca tot se face, sa se faca bine si sa gandeasca de prima data locuri de parcare si nu ca pe Otelarilor-Frunzei-Gheorghe Asachi unde in multe zone banda 1 este parcare.
  Daca se fac tot parcari pentru parcare laterala si masinilor vor sta pe trotuar sau pe banda 1, atunci nu se rezolva nimic. A se vedea situa de la Spitalul Judetean unde se formeaza blocaje: banda 1 este blocata de cei care stau doar cu botul in parcare si banda 2 de cei care fac standa pentru a intra in spital
  2
  17
  Raportează
 • postat de sitizen
  Marți, 05 Martie 2019 18:20
  86.124.205.***
  Dar, pentru capatul de sosea din politia de frontiera (turnul de televiziune) vreo noutate??
  7
  44
  Raportează
 • postat de io
  Marți, 05 Martie 2019 14:55
  212.54.122.***
  Poate prindeti si refugii in etapa de proiectare...nu cum sunt improvizate cele de pe Otelarilor
  4
  28
  Raportează
 • postat de alexz
  Marți, 05 Martie 2019 13:42
  194.105.20.***
  Sa nu uitati sa puneti separatoare ca pe Traian!!!
  14
  41
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.