Decizia luată de Sindicatul Şoferilor Liberi din Transurb: GREVĂ de avertisment
Foto: Iulia Kelt

Decizia luată de Sindicatul Şoferilor Liberi din Transurb: GREVĂ de avertisment
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Sindicatul Şoferilor Liberi din Transurb a decis, marți seară, 7 mai 2019, declanşarea grevei de avertisment, iar miercuri dimineaţă, 8 mai 2019, conducerea companiei publice de transport local a fost notificată în acest sens, ne-a declarat liderul sindical George Preda.

„Vineri, 10 mai, între orele 12,00 – 14,00 va fi grevă de avertisment la Transurb. În acest interval orar, vor circula doar cursele convenţie, nu şi mijloacele care asigură transportul public în comun, care se vor aduna la capetele de linie. Pentru a nu bloca traficul pe străzi, autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele pe care ora 12,00 le va prinde pe traseu îşi vor continua cursa până la capătul de linie, acolo unde vor şi rămâne până la ora 14,00”, ne-a declarat preşedintele Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb.

Decizia declanşării grevei de avertisment a fost luată pe fondul eşuării ultimei runde de negocieri privind Contractul Colectiv de Muncă şi creşterile salariale dorite de angajaţii Transurb.

„Greva este declanşată nu numai pentru acele revendicări salariale! Poate în felul acesta reuşim să tragem un semnal de alarmă asupra a tot ceea ce se întâmplă cu societatea: lipsa investiţiilor de orice natură din ultimii trei ani - cu excepţia troleibuzelor - , condiţiile de muncă precare, empirice, pot spune, lipsa mijloacelor de transport care ne creează mari probleme în trasee, dar mai ales publicului călător care aşteaptă să vină autobuzul şi nu mai vine!

Să ştiţi că nu ne-a fost deloc uşor să luăm această hotărâre privind greva de avertisment, decizie care nu aparţine doar membrilor biroului de conducere al sindicatului. La şedinţă au mai participat şi vreo 20-30 de oameni care ne-au şi reproşat că ne jucăm cu ei, că nu se poate să dureze negocierile trei luni, fără rezultat! Singurul nostru regret este că prin greva noastră de avertisment vor fi afectaţi călătorii. Printre aceşti călători sunt şi soţiile şi copiii noştri, care circulă tot cu Transurb! Dar nici aşa cum merg lucrurile în prezent nu se mai poate!” ne-a declarat preşedintele Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb, George Preda.

CITEȘTE ȘI: Pierdere uriaşă şi buget cu scandal pentru Transurb - detalii privind situaţia financiară a companiei Transurb în 2018 şi 2019, dar mai ales ce creşteri salariale prevede bugetul proaspăt votat de consilierii locali.

Vom reveni cu amănunte.

Postare 7 mai 2019

Citit 9687 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Mai 2019 14:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.