Ce trasee vor fi acoperite în timpul grevei Transurb

Ce trasee vor fi acoperite în timpul grevei Transurb
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Pe lângă cursele convenţie, trei trasee de autobuz, unul de troleibuz şi unul de tramvai vor fi acoperite astăzi, 10 mai, în timpul celor două ore de grevă de avertisment, 12,00 – 14,00, organizată de Sindicatul Şoferilor Liberi din Transurb. Numărul mijloacelor de transport de pe traseele acoperite va fi însă, cu mult diminuat!

Galaţiul se confruntă astăzi cu prima grevă de avertisment organizată de angajaţii Transurb, după ce a rămas singurul operator de transport public local. Protestul este organizat de Sindicatul Şoferilor Liberi din Transurb, al cărui preşedinte, George Preda, ne-a explicat ce măsuri vor fi luate.

Pentru ca toţi gălăţenii să fie corect informaţi, în toate mijloacele de transport dar şi pe cabinele de bilete ale societăţii vor fi lipite afişe cu mesajul „Grevă de avertisment”, data şi ora, vineri 10 mai 2019, ora 12,00 – 14,00, dar şi motivele acţiunii de protest: "lipsa investiţiilor de orice fel în ultimii cinci ani; parc auto vechi, cu uzură excesivă, parc auto insuficient, condiţii de muncă precare, salarii mici”.

Pentru că şi pe timpul grevei Transurb trebuie să asigure 30 la sută din activitatea de transport local, în afara curselor convenţie, vor mai fi acoperite, cu un număr de mijloace mult diminuat, câteva trasee de transport. „Troleibuzele de pe linia 102 vor circula în cele două ore de grevă de avertisment, dar în program de week-end, adică la jumătate din numărul celor care ar fi trebuit să fie pe trasee, conform diagramei. În ceea ce priveşte celelalte troleibuze, ele se vor încadra cu 10-15 minute pe traseu, astfel încât ora 14,00 să le prindă deja în activitate.

Pe Traseul nr. 11, una dintre rutele fierbinţi ale Galaţiului, vor circula şase maşini.

Pe Traseul 10, din patru autobuze va circula unul singur, cu plecare la ora 13,00 din cartierul Cantemir.

Şi pe traseul 26 va circula tot un singur autobuz cu plecare din Micro 13.

De asemenea, vor mai circula patru din cele opt tramvaie, pe axa nord-sud, la Traseul 39”, ne-a declarat liderul sindical, George Preda.

„Ne pare rău că s-a ajuns în această situaţie! Cu scuzele de rigoare către publicul călător, sperăm ca oamenii să înţeleagă faptul că şi noi suntem familişti, avem soţii, copii, avem părinţi care merg cu tramvaiele şi autobuzele şi troleibuzele, dar nu avem încotro. Cuvântul de ordine care ne afectează activitatea este lipsa investiţiilor. În aceste condiţii, transportul devine un pericol pentru mine, ca salariat al societăţii Transurb, dar şi pericol pentru cei de pe stradă!”, ne-a declarat preşedintele Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb.

Citit 8982 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Mai 2019 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.