UPDATE. Lucrările la avaria de pe Stadionulului vor dura aproape toată ziua
Foto: Anca Melinte

UPDATE. Lucrările la avaria de pe Stadionulului vor dura aproape toată ziua
Evaluaţi acest articol
(55 voturi)

UPDATE - Galatenii afectați de avaria survenită la magistrală de alimentare cu apă de pe strada Stadionului nu vor avea apă la robinet mai devreme de orele 22,00, a anunțat în urmă cu puțin timp Apă Canal. Avaria este mai gravă decât s-a preconizat inițial. "Complexitatea lucrărilor de remediere a avariei pe conducta Dn800mm beton din str. Stadionului c/c str. Laminoriștilor și dificultățile tehnice întâmpinate în zona de intervenție ca urmare a eroziunii excesive a armăturii tubului (care ne-a pus în situația de a suplimenta piesele executate inițial) conduc la reconsiderarea termenului de finalizare a lucrărilor, respectiv până la orele 22,00. Până la finalizarea avariei și repornirea Stației de pompare Uzina 2, continuăm să asigurăm în zona afectată cisterne cu apă. Au prioritate unitățile spitalicești și obiectivele socio-culturale", precizează operatorul printr-un comunicat.


UPDATE - Avarie majoră în str. Stadionului c/c str. Laminoriștilor

Jumătate de oraș nu va avea apă până după amiază, a anunțat, în cursul acestei dimineți, SC Apă Canal, într-un nou comunicat prin care avansează ca oră posibilă Pentru reluarea alimentării consumatorilor afectați ora 16,00. " Pentru remedierea avariei pe conducta Dn800mm beton sunt necesare lucrări de anvergură, inclusiv confecționarea unei piese speciale care trebuie montată pe conducta magistrală. Piesa va fi confecționată direct în teren, pe locația avariei. Complexitatea lucrărilor de ridicare a avariei ne determină să estimăm ca termen de finalizare orele 16,00.

Până la finalizarea avariei și repornirea Stației de pompare Uzina 2, vom asigura în zona afectată cisterne cu apă. Una este deja amplasată în str.Stadionului", precizează Apă Canal.


Societatea APA CANAL S.A. Galați aduce la cunoștință că, din cauza unei avarii survenite în această noapte pe magistrala Dn800mm în str.Oțelarilor c/c str. Stadionului, astăzi, 31.05.2019, orele 23,20, am fost nevoiți să procedăm la oprirea funcționării Stației de pompare Uzina 2, pentru izolarea tronsonului de conductă avariată, în vederea execuției lucrărilor de remediere. Personalul societății este deja mobilizat în zonă pentru efectuarea manevrelor specifice și a lucrărilor de ridicare a avariei. Oprirea Stației de pompare Uzina 2 afectează alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor din Cartierele Micro 16, 17, 18, 19, 20, 21, D. Cantemir, Tiglina I,II, Mazepa I,II. Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de sistarea apei potabile, mulțumim pentru înțelegere și îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp.

Sursa: ApaCanalGalati

Media

Citit 42038 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.