Postul de city manager nu va fi scos la concurs

Postul de city manager nu va fi scos la concurs
Marius Humelnicu s-a autosuspendat din funcţie
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Galaţiul a rămas fără city manager, după ce Marius Humelnicu a devenit, prin decizia semnată de premierul Viorica Dăncilă, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Şi totuşi, Primăria municipiului Galaţi nu va organiza concurs pentru ocuparea acestui post. Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, postul este blocat, contractul city managerului fiind suspendat.

"Dacă partidul din care face parte dl Humelnicu iese de la guvernare sau dacă dl Humelnicu îşi pierde postul de secretar de stat, poate reveni city manager la Primăria Galaţi", a explicat primarul în emisiunea "Deschide lumea", de la Realitatea Tv.

De altfel, suspendarea din post este o practică obişnuită în Primăria Galaţi. Ionuţ Pucheanu s-a suspendat din funcţia de director general la Ecosal pentru a fi primar al Galaţiului, iar Picu Apostol Roman s-a suspendat din funcţia de director al Cantinei de Ajutor Social pentru a fi consilier local şi viceprimar.

Primăria nu va căuta un alt administrator public nici pentru perioada în care Humelnicu va lucra în minister. "Nu-mi aleg niciun alt city manager, e o perioadă mult prea scurtă. Aceste posturi sunt limitate în timp la durata mandatul primarului, deci dacă ar fi să vină cineva ar veni pentru câteva luni. Ţinând cont că pentru publicitatea concursului sunt necesare 45 de zile, apoi, după concursul efectiv şi angajare, celui care ar lua concursul i-ar mai lua câteva luni până când învaţă mersul departamentelor, numai bine ajungem la alegeri", a mai explicat edilul-şef.

Potrivit acestuia, atribuţiile pe care le avea Humelnicu au fost preluate de viceprimari, iar câteva, într-o proporţie mai mică, i-au revenit primarului.

Citit 5274 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 02:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.